Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält
Bra betyg hos Prisjakt
Sveriges största installatörsnät!
Telefon 0770 - 777 600Mina Sidor
Fujitsu 12 KM Slim Luftvärmepump

Fujitsu
12 KM Slim Luftvärmepump

Värmer 10m² - 150m²
Motverkar fukt & mögel
Mycket värme för pengarna

Ange ditt postnummer för att se pris och välja installation.

13 490 kr

Se priset!

Tillfälligt slut  - Levereras normalt inom 3-5 vardagar.
Hemleverans -
 
Fri frakt!

Beskrivning

Luftvärmepump Fujitsu 12 KM Slim är speciellt tillverkad för att klara av vårt nordiska klimat och har en imponerande hög värmekapacitet som klarar av att ge värme, trots utomhustemperaturer ända ner till -30°C. Vid temperaturer på -25 ger Fujitsu KM nästan 3 kW värme.
KM Slim 12 - Optimal för nordiskt klimat
Fujitsu KM är speciellt tillverkad för att klara av vårt nordiska klimat och har en imponerande hög värmekapacitet som klarar av att ge värme, trots utomhustemperaturer ända ner till -30°C. Vid temperaturer på -25 ger Fujitsu KM nästan 3 kW värme. Genom ett speciellt avfrostningsprogram med fyra olika avfrostnings-kriterier kan du dessutom förbättra energieffektiviteten ytterligare och minska på dina energikostnader.

Energieffektiv och hög kapacitet
Värmepumparna i Fujitsus KM-serie har en extremt god energieffektivitet, där samtliga värmepumpar uppnår energiklass A++ i kyldrift. Detta tack vare den effektiva DC rotary-kompressorn, en expanderad yta på värmeväxlare och en innovativ inverterstyrning, vilket gör att energin kan utnyttjas mer effektivt. Fujitsu KM är driftssäker, energibesparande och en säker investering som både reducerar energiförbrukningen samt förbättrar komforten.

Kompakt design för alla innemiljöer
Fujitsu KM är trots sin höga energieffektivitet en liten värmepump till storleken, där innerdel endast ligger på 268x840 mm, vilket gör att den är mycket lätt att placera i alla typer av miljöer. Tack vare inomhusdelens låga höjd, som gör värmepumpen mycket lättplacerad, är det den perfekta värmepumpen att exempelvis ha ovanför en dörr eller ett fönster. Genom sin kompakta design är värmepumparna i Fujitsus KM-serie optimala vid utbyte av defekta eller gamla värmepumpar.

Effektiv AC för varma sommardagar
Med Fujitsu KM får du också möjlighet att utnyttja Fujitsus energieffektiva luftkonditionering. Med den effektiva AC-tekniken kan du lugnt njuta av härlig svalka, utan att oroa dig för några höga omkostnader.

Intelligent fjärrkontroll
Tack vare värmepumpens intelligenta fjärrkontroll kan du med ett enkelt knapptryck styra din värmepump och få full kontroll över ditt inomhusklimat. Med hjälp av fjärrkontrollen kan du enkelt styra över mängder av smarta inställningsmöjligheter, så som exempelvis underhållsvärme och fläkthastighet.

Köper du dessutom till fjärrstyrning ger det dig möjlighet att ändra värmepumpens driftsläge, temperaturinställning samt fläkthastighet även via din smartphone, oavsett vart du själv befinner dig. Enheten kan även larma vid låg eller hög rums- temperatur, strömavbrott och serviceintervaller.

Skyddande underhållsvärme
Fujitsu KM ger dig möjlighet att med ett enkelt knapptryck på fjärrkontrollen ställa in underhållsvärme till +10 grader, vilket gör att du hela tiden kan ha en skyddande temperatur i ditt hus eller i sommarstugan, när ingen är på plats. Tack vare underhållsvärme slipper du ha värmepumpen igång på full effekt, vilket innebär minskade energikostnader för dig. Genom att ha igång underhållsvärmen förhindrar du dessutom att bostaden tar onödig skada av utomhusklimatet.

Renare luft
Med Fujitsu KM får du riktigt ren inomhusluft. Med ett joniseringsfilter reduceras lukter, små partiklar och skadliga gaser i inomhusluften. Luft-luftvärmepumpen är dessutom utrustad med Fujitsus unika Apple-catechinfilter, som utnyttjar naturliga antioxidanter för att rena luften från damm, mögelsporer, bakterier och andra partiklar. Inomhusluften blir mycket friskare och mer hälsosam för hela familjen.

Fler fördelar:
-Har R32 som köldmedium, vilket är miljövänligt, kräver mindre fyllnadsmängder och sparar energi.
-Mycket hög verkningsgrad, även vid minusgrader till skillnad från många andra värmepumpar.
-Jonisering och Apple-catechinfilter för effektiv luftrening.

-Powerful - för extra snabb uppvärmning eller nedkylning.
-Ger 2,77 kW vid -25 grader!
-Automatisk återstart vid strömavbrott.
-En av de tystaste värmepumparna på marknaden.
-Möjlighet att reducera ljudet från utedelen.
-Timer och speciell sömn-timer.
-Energisparläge för extra besparing.
-Men framför allt, den sänker dina uppvärmningskostnader upp till 55 %.

Garanti>strong>
5 års totalgaranti med möjlighet att köpa till ett extra år (under förutsättning att installation köps av Polarpumpen och att garantin registreras inom 30 dagar efter installation på http://af.fgnordic.se/polarpumpen). Annars 2 års materialgaranti.
- Trygghetsförsäkring: Förläng med upp till 14 års trygghetsförsäkring (under förutsättning att installation köps av Polarpumpen och att försäkringen registreras inom 30 dagar på www.arctic.se/fujitsu).

Dokument

Teknisk information

VarumärkeFujitsu
Art.Nr.llf-12-km
FärgVit
Anslutning El1-fas
EnergieffektivitetA+
Energieffektivitet Kall LuftA++
UnderhållsvärmeJa
Säkring13A
SerieKM Slim
TypLuftvärmepump
Kylkapacitet Max4,15 kW
Kylkapacitet Min1 kW
Kylkapacitet Nominell3,4 kW
COP Värde4,04
Spänning230 V
Djup Inomhusdel203 mm
Djup Utomhusdel290 mm
EER Värde3,68
Energieffektivitet VarmluftA+
Effekt i Medeltemp3,6 kW
Max Värmekapacitet5,7 kW
Min Värmekapacitet0,9 kW
Värmekapacitet Nominell4,1 kW
Uppvärmningsyta10-150 m2
Höjd Inomhusdel268 mm
Höjd Utomhusdel620 mm
Tillverkargaranti2 år
Modell InomhusdelASYG12KMCB
Modell UtomhusdelAOYG12KMCBN
Bullernivå59 dB(A)
Bullernivå Utomhus65 dB(A)
Effekt3,4 kW
Energiförbrukning173 kWh/år
Energiförbrukning Uppvärmning1230 kWh/år
Köldmedierör Max Höjd15 m
Köldmedierör Max/Min20 / 3 m
Köldmedierör utan påfyllning15 m
Köldmediemängd850 g
Köldmedium TypR32
FjärrkontrollNej
SCOP Värde Medeltemp4,1
SEER Värde6,9
Ljudtrycksnivå Inomhus59 dB-A
Ljudtrycksnivå Utomhus65 dB-A
Vikt Inomhusdel8,5 kg
Vikt Utomhusdel35 kg
Bredd Inomhusdel840 mm
Bredd Utomhusdel790 mm
WiFiNej
Arbetstemperatur Utomhus-30 - +24 °C