Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Produktrådgivning

Vardagar 08-17

Vi hjälper dig med

  • Produktfrågor
  • Nya beställningar
0770 - 777 600

Kundservice

Vardagar 09-16

Vi hjälper dig med

  • Leveransfrågor
  • Reklamationer
0770 - 777 600
Mina Sidor
Passar luft-vattenvärmepump i Blekinge?
I artikeln...
Hur mycket kan jag spara med en luft-vattenvärmepump?​
Vilka regler gäller för luft-vattenvärmepumpar i Blekinge?
Certifierad Installation av luft-vattenvärmepump med ROT i Blekinge

Luft-vattenvärmepump i Blekinge

Luft-vattenvärmepumpar passar mycket bra i Blekinge län just för att effekten är hög i det milda klimatet. Temperaturer under det luft-vattenvärmepumpen klarar av är i Blekinge län mycket ovanliga. Skulle lägre temperaturer uppstå har luft-vattenvärmepumpen en inbyggd el-patron som hjälper till.

Allt du behöver veta om luft-vattenvärmepump i Blekinge 

  • Du tänker helt rätt i att installera en luft-vattenvärmepump vilken är effektiv i Blekinges klimat.
  • Tänk på att välja att installera en luft-vattenvärmepump av god kvalitet, om du bor nära havet.
  • Du kan räkna med att spara riktigt mycket energi i det milda klimatet i Blekinge län. 

Frågor och rådgivning kring luft-vattenvärmepumpar

  • Vi kan hjälpa dig med: rådgivning, installation, support, service och garantiåtgärder vid ditt köp av luft-vattenvärmepump i Blekinge
  • Kontakta oss gärna med frågor eller för rådgivning om vilken luft-vattenvärmepump som passar just dig.
  • Fyll i vårt kontaktformulär eller ring 0770-777 600.  
Luft-vattenvärmepump till bra pris
Bor du i ett hus med vattenburen värme? Vill du sänka din elräkning och samtidigt bidra till en bättre miljö? Hitta rätt luft-vattenvärmepump i vårt gedigna utbud och köp en komplett lösning med installation.
Certifierad Installation av luft-vattenvärmepump med ROT i Blekinge
Om du vill köpa en luft-vattenvärmepump utav oss, väljer du enkelt vilken installation du vill ha direkt inne på varje produkt. Här kan du läsa på om vilka installationer vi erbjuder.
Offert på luft-vattenvärmepump i Blekinge
Vi erbjuder gratis offert för dig som funderar på att installera luft-vattenvärmepump! Vi har ett brett sortiment av luft-vattenvärmepumpar från flera välkända varumärken och ett rikstäckande nätverk av installatörer.

Kort om vad en luft-vattenvärmepump är 

En luft-vattenvärmepump hämtar värme från utomhusluften och överför den till husets vattenburna uppvärmningssystem och tappvarmvatten. Den är förhållandevis billig, samtidigt som besparingen är stor. 

Den kan utgöra ett komplement eller en primär värmekälla. Vill du ha ett komplement titta du på de modeller som kallas monoblock eller hydrobox. Kompletta system heter lite olika för olika märken, exempelvis Ecodan, All-in-One eller Duo. 

Hur mycket kan jag spara med en luft-vattenvärmepump?  

En luft-vattenvärmepump sparar in på en större andel av uppvärmningskostnaderna i Blekinges milda klimat, jämfört med övriga Sverige. Vanligtvis menar man att en luft-vattenvärmepump kan spara uppåt 65 % av kostnaderna för uppvärming och tappvarmvatten, en siffra som oftast är högre i Blekinge.

Luft-vattenvärmepumpar har inte testats specifikt för klimatet i Blekinge län, men testresultat kan ändå ge en god uppfattning om hur mycket du kan spara i olika stora hus med golvvärme eller radiatorer. 

Vilka regler gäller för luft-vattenvärmepumpar i Blekinge?

Det finns generellt inga lagar eller regler i Blekinge som kan hindra en husägare att investera i, och därefter installera en luft-vattenvärmepump. Man bör dock ha med i åtanke att grannarna inte får utsättas för buller, en decibel-nivå som luft-luftvärmepumparna dock inte brukar nå.

Om du har tankar på att placera din luft-vattenvärmepump nära tomtgränsen rekommenderas att välja en värmepump med en låg decibel-nivå för att inte störa grannsämjan.

Luft-vattenvärmepumpar passar bra i hela Blekinge