Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Produktrådgivning

Vardagar 08-17

Vi hjälper dig med

  • Produktfrågor
  • Nya beställningar
0770 - 777 600

Kundservice

Vardagar 09-16

Vi hjälper dig med

  • Leveransfrågor
  • Reklamationer
0770 - 777 600
Mina Sidor
Passar luft-vattenvärmepump i Östergötlands län?
I artikeln...
Hur mycket kan jag spara med en luft-vattenvärmepump?​
Vilka regler gäller för luft-vattenvärmepumpar i Östergötlands län?
Certifierad Installation av luft-vattenvärmepump med ROT i Östergötland

Luft-vattenvärmepump i Östergötland

Luft-vattenvärmepumpar är precis som luft-luftvärmepumapr mycket lämpliga i Östergötlands milda klimat.

Det är mycket ovanligt med temperaturer under det luft-vattenvärmepumpen klarar av, och då hjälper den inbyggda elpatronen till, så det ändå finns värme. Medeltemperaturen i Östergötlands län vintertid, ligger väl inom de intervall, där luft-vattenvärmepumpen ger en god effekt.

Allt du behöver veta om luft-vattenvärmepump i Östergötland 

  • Du tänker helt rätt i att installera en luft-vattenvärmepump. Den passar utmärkt i Östergötlands län.
  • Du bör tänka på att en lagom stor luft-vattenvärmepump sparar mest.
  • Du kan räkna med att spara mycket energi, med en luft-vattenvärmepump i Östergötlands län.

Frågor och rådgivning kring luft-vattenvärmepumpar 

  • Vi kan hjälpa dig med: rådgivning, installation, support, service och garantiåtgärder vid ditt köp av luft-vattenvärmepump i Östergötland
  • Kontakta oss gärna med frågor eller för rådgivning om vilken luft-vattenvärmepump som passar just dig.
  • Fyll i vårt kontaktformulär eller ring 0770-777 600.
Luft-vattenvärmepump till bra pris
Bor du i ett hus med vattenburen värme? Vill du sänka din elräkning och samtidigt bidra till en bättre miljö? Hitta rätt luft-vattenvärmepump i vårt gedigna utbud och köp en komplett lösning med installation.
Certifierad Installation av luft-vattenvärmepump med ROT i Östergötland
Om du vill köpa en luft-vattenvärmepump utav oss, väljer du enkelt vilken installation du vill ha direkt inne på varje produkt. Här kan du läsa på om vilka installationer vi erbjuder.
Offert på luft-vattenvärmepump i Östergötland
Vi erbjuder gratis offert för dig som funderar på att installera luft-vattenvärmepump! Vi har ett brett sortiment av luft-vattenvärmepumpar från flera välkända varumärken och ett rikstäckande nätverk av installatörer.

Kort om vad en luft-vattenvärmepump är 

En luft-vattenvärmepump hämtar värme från utomhusluften och överför den till husets vattenburna uppvärmningssystem och tappvarmvatten. Den är förhållandevis billig, samtidigt som besparingen är stor.

Den kan utgöra ett komplement eller en primär värmekälla. Vill du ha ett komplement titta du på de modeller som kallas monoblock eller hydrobox. Kompletta system heter lite olika för olika märken, exempelvis Ecodan, All-in-One eller Duo.  

Hur mycket kan jag spara med en luft-vattenvärmepump? 

En luft-vattenvärmepump brukar kunna spara upp till 65 % av energiåtgången (och kostnaden) för uppvärmning och tappvarmvatten. Det finns inga specifika testresultat som visar en mer exakt besparing för Östergötlands län, men med tanke på det milda klimatet är utsikterna goda, att få en bra besparing. 

Ta del av testresultat för luft-vattenvärmepump, för att skapa dig en närmare uppfattning, om besparingspotentialen hos en luft-vattenvärmepump.

Vilka regler gäller för luft-vattenvärmepumpar i Östergötlands län?

En luft-vattenvärmepump brukar inte omfattas av några specifika lagar i Östergötland, till skillnad från bergvärmepumpen (och dess syskon). I områden med detaljplan, bostadsrättsföreningar och dylikt kan det finnas speciella regler. 

Det finns gränser för ljudnivå eller buller. Man får inte störa sina grannar för mycket. Det är ovanlig med så höga värden från en luft-vattenvärmepump, men det är alltid bra att inte placera utedelen direkt vid tomtgränsen. Om du måste placera den nära tomtgränsen, kan du välja en tystare modell, för att vara på den säkra sidan.