Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Produktrådgivning

Vardagar 08-17

Vi hjälper dig med

  • Produktfrågor
  • Nya beställningar
0770 - 777 600

Kundservice

Vardagar 09-16

Vi hjälper dig med

  • Leveransfrågor
  • Reklamationer
0770 - 777 600
Mina Sidor
Passar luft-vattenvärmepump i Uppsala län?
I artikeln...
Hur mycket kan jag spara med en luft-vattenvärmepump?​
Vilka regler gäller för luft-vattenvärmepumpar i Uppsala län?
Certifierad Installation av luft-vattenvärmepump med ROT i Uppsala län

Luft-vattenvärmepump i Uppsala län

En luft-vattenvärmepump är lämplig i det relativt milda klimatet i Uppsala län. Under vintertiden ligger medeltemperaturen inom de intervall, där luft-vattenvärmepumpen är effektiv.

I Uppsala län är det ovanligt med temperaturer under det luft-vattenvärmepumparna klarar av, och då finns en inbyggd elpatron som hjälper till. Vill du säkra en stor besparing vintertid, kan du välja en luft-vattenvärmepump, som uppvisar goda COP-värden vid låga temperaturer.

Allt du behöver veta om luft-vattenvärmepump i Uppsala län

  • Du tänker helt rätt i att installera luft-vatten. Du får bra effekt i Uppsalas förhållandevis milda klimat.
  • Du bör tänka på om du vill ha en luft-vattenvärmepump med eller utan inbyggd varmvattenberedare.
  • Du kan räkna med att spara mycket energi, med en luft-vattenvärmepump i Uppsala län.

Frågor och rådgivning kring luft-vattenvärmepumpar

  • Vi kan hjälpa dig med: rådgivning, installation, support, service och garantiåtgärder vid ditt köp av luft-vattenvärmepump i Uppsala.
  • Kontakta oss gärna med frågor eller för rådgivning om vilken luft-vattenvärmepump som passar just dig.
  • Fyll i vårt kontaktformulär eller ring 0770-777 600.
Luft-vattenvärmepump till bra pris
Bor du i ett hus med vattenburen värme? Vill du sänka din elräkning och samtidigt bidra till en bättre miljö? Hitta rätt luft-vattenvärmepump i vårt gedigna utbud och köp en komplett lösning med installation.
Certifierad Installation av luft-vattenvärmepump med ROT i Uppsala län
Om du vill köpa en luft-vattenvärmepump utav oss, väljer du enkelt vilken installation du vill ha direkt inne på varje produkt. Här kan du läsa på om vilka installationer vi erbjuder.
Offert på luft-vattenvärmepump i Uppsala län
Vi erbjuder gratis offert för dig som funderar på att installera luft-vattenvärmepump! Vi har ett brett sortiment av luft-vattenvärmepumpar från flera välkända varumärken och ett rikstäckande nätverk av installatörer.

Kort om vad en luft-vattenvärmepump är

En luft-vattenvärmepump hämtar värme från utomhusluften och överför den till husets vattenburna uppvärmningssystem och tappvarmvatten. Den är förhållandevis billig, samtidigt som besparingen är stor.

Den kan utgöra ett komplement eller en primär värmekälla. Vill du ha ett komplement titta du på de modeller som kallas monoblock eller hydrobox. Kompletta system heter lite olika för olika märken, exempelvis Ecodan, All-in-One eller Duo.

Hur mycket kan jag spara med en luft-vattenvärmepump?

Vanligtvis brukar man säga att luft-vattenvärmepumpen kan spara uppåt 65 %, vilket Energimyndighetens tester också visar på. Det finns inga tester specifikt för olika klimatzoner i Sverige, men i Upplands förhållandevis milda klimat, kan besparingen bli god.

Vilka regler gäller för luft-vattenvärmepumpar i Uppsala län?

Oftast kan en luft-vattenvärmepump installeras utan att lagar eller reglar påverkar. Det finns gränser för hur mycket buller du får utsätta dina grannar för, och vissa luft-vattenvärmepumpar kan i maximal effekt, tyvärr överskrida dessa nivåer. Försök därför placera luft-vattenvärmepump längre in på tomten, och om du måste sätta den nära tomtgränsen väljer du en tystare luft-vattenvärmepump, för att vara på den säkra sidan.

 

I detaljplanerade områden i Uppsala och i många andra län kan det gälla speciella regler, och i sällsynta fall gäller anmälningsplikt för luft-vattenvärmepumpar. Se till att ta reda på om några speciella regler gäller i din kommun.

Luft-vattenvärmepumpar passar bra i hela Uppsala län