Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Produktrådgivning

Vardagar 08-17

Vi hjälper dig med

  • Produktfrågor
  • Nya beställningar
0770 - 777 600

Kundservice

Vardagar 09-16

Vi hjälper dig med

  • Leveransfrågor
  • Reklamationer
0770 - 777 600
Mina Sidor
Passar luft-vattenvärmepump i Norrbotten län?
I artikeln...
Hur mycket kan jag spara med en luft-vattenvärmepump?​
Vilka regler gäller för luft-vattenvärmepumpar i Norrbottens län?
Certifierad Installation av luft-vattenvärmepump med ROT i Norrbotten

Luft-vattenvärmepump i Norrbotten

Luft-vattenvärmepumpar passar mycket bra i det milda klimatet i Kalmar län och effekten blir god. På vintern ligger temperaturen vanligtvis inom luft-vattenvärmepumpens komfortzon och lägre temperaturer än luft-vattenvärmepumpen klarar av är ovanliga och i så fall finns en inbyggd elpatron som hjälper till.

Då bergvärme är mindre lämpligt på Öland, är det särskilt lämpligt att titta på en luft-vattenvärmepump istället. Skillnaden i besparing mellan en luft-vattenvärmepump och en bergvärmepump är liten, samtidigt som skillnaden i investering är mycket stor. 

Allt du behöver veta om luft-vattenvärmepump i Norrbotten 

  • Du tänker helt rätt i att luft-vattenvärmepumpen måste kunna ge värme vid låga temperaturer.
  • Tänk på att välja att installera en luft-vattenvärmepump av god kvalitet, om du bor nära havet.
  • Du kan räkna med att spara en hel del med en modern luft-vattenvärmepump.

Frågor och rådgivning kring luft-vattenvärmepumpar 

  • Vi kan hjälpa dig med: rådgivning, installation, support, service och garantiåtgärder vid ditt köp av luft-vattenvärmepump i Norrbotten.
  • Kontakta oss gärna med frågor eller för rådgivning om vilken luft-vattenvärmepump som passar just dig.
  • Fyll i vårt kontaktformulär eller ring 0770-777 600.
Luft-vattenvärmepump till bra pris
Bor du i ett hus med vattenburen värme? Vill du sänka din elräkning och samtidigt bidra till en bättre miljö? Hitta rätt luft-vattenvärmepump i vårt gedigna utbud och köp en komplett lösning med installation.
Certifierad Installation av luft-vattenvärmepump med ROT i Norrbotten
Om du vill köpa en luft-vattenvärmepump utav oss, väljer du enkelt vilken installation du vill ha direkt inne på varje produkt. Här kan du läsa på om vilka installationer vi erbjuder.
Offert på luft-vattenvärmepump i Norrbotten
Vi erbjuder gratis offert för dig som funderar på att installera luft-vattenvärmepump! Vi har ett brett sortiment av luft-vattenvärmepumpar från flera välkända varumärken och ett rikstäckande nätverk av installatörer.

Kort om vad en luft-vattenvärmepump är 

En luft-vattenvärmepump hämtar värme från utomhusluften och överför den till husets vattenburna uppvärmningssystem och tappvarmvatten. Den är förhållandevis billig, samtidigt som besparingen är stor. 

Den kan utgöra ett komplement eller en primär värmekälla. Vill du ha ett komplement titta du på de modeller som kallas monoblock eller hydrobox. Kompletta system heter lite olika för olika märken, exempelvis Ecodan, All-in-One eller Duo. 

Hur mycket kan jag spara med en luft-vattenvärmepump?

Exakt hur mycket du kan spara med en luft-vattenvärmepump i Norrbotten eller Lappland är svårt att säga. Det beror i stor utsträckning på det lokala klimatet, förutsättningarna i ditt hus och vilken luft-vattenvärmepump du väljer. 

Generellt brukar man säga att en luft-vattenvärmepump kan ge en besparing på uppåt 65 % av energin som går till uppvärmning av hus och tappvatten, men du får nog räkna med något mindre i Norrbottens län. Luft-vattenvärmepumpar har till skillnad från luft-luftvärmepumpar inte testats för Norrbottens klimat. Testerna kan dock ändå ge en uppfattning om besparingspotentialen vid olika förutsättningar. 

Vilka regler gäller för luft-vattenvärmepumpar i Norrbottens län?

I de flesta kommuner finns inga specifika regler för luft-vattenvärmepumpar, men i vissa kommuner kan det krävas en anmälan. Kontrollera därför vad som gäller i din kommun. Detaljplaner kan i vissa fall påverka, exempelvis kanske man inte får ändra utseendet på fasaden hur som helst. Det samma kan gälla i bostadsrättsföreningar. 

Du måste dock ta hänsyn till grannarna med avseende på bullernivåer oavsett om du bor i Norrbotten eller någon annan del av Sverige. En luft-vattenvärmepumps utedel kan tyvärr låta en del, även det är ovanligt med alltför höga värden. Det är därför bra om du kan placera luft-vattenvärmepumpen en bit från tomtgränsen, så slipper du utmana grannsämjan i onödan. Måste den stå nära tomtgränsen kan du välja en tystare modell. 

Luft-vattenvärmepumpar passar bra i hela Norrbotten