Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Produktrådgivning

Vardagar 08-17

Vi hjälper dig med

  • Produktfrågor
  • Nya beställningar
0770 - 777 600

Kundservice

Vardagar 09-16

Vi hjälper dig med

  • Leveransfrågor
  • Reklamationer
0770 - 777 600
Mina Sidor
Passar luft-vattenvärmepump i Kronobergs län?
I artikeln...
Hur mycket kan jag spara med en luft-vattenvärmepump?​
Vilka regler gäller för luft-vattenvärmepumpar i Kronobergs län?
Certifierad Installation av luft-vattenvärmepump med ROT i Kronobergs län

Luft-vattenvärmepump i Kronoberg

Luft-vattenvärmepumpar passar mycket bra i det milda klimatet i Kalmar län och effekten blir god. På vintern ligger temperaturen vanligtvis inom luft-vattenvärmepumpens komfortzon och lägre temperaturer än luft-vattenvärmepumpen klarar av är ovanliga och i så fall finns en inbyggd elpatron som hjälper till.

Då bergvärme är mindre lämpligt på Öland, är det särskilt lämpligt att titta på en luft-vattenvärmepump istället. Skillnaden i besparing mellan en luft-vattenvärmepump och en bergvärmepump är liten, samtidigt som skillnaden i investering är mycket stor.

Allt du behöver veta om luft-vattenvärmepump i Kronoberg

  • Du tänker helt rätt i att installera luft-vatten. Den passar bra i Kalmars milda klimat.
  • Tänk på att välja att installera en luft-vattenvärmepump av god kvalitet, om du bor nära havet.
  • Du kan räkna med att spara mycket, med en luft-vattenvärmepump i Kronobergs län. 

Frågor och rådgivning kring luft-vattenvärmepumpar

  • Vi kan hjälpa dig med: rådgivning, installation, support, service och garantiåtgärder vid ditt köp av luft-vattenvärmepump i Kronoberg.
  • Kontakta oss gärna med frågor eller för rådgivning om vilken luft-vattenvärmepump som passar just dig.
  • Fyll i vårt kontaktformulär eller ring 0770-777 600
Luft-vattenvärmepump till bra pris
Bor du i ett hus med vattenburen värme? Vill du sänka din elräkning och samtidigt bidra till en bättre miljö? Hitta rätt luft-vattenvärmepump i vårt gedigna utbud och köp en komplett lösning med installation.
Certifierad Installation av luft-vattenvärmepump med ROT i Kronobergs län
Om du vill köpa en luft-vattenvärmepump utav oss, väljer du enkelt vilken installation du vill ha direkt inne på varje produkt. Här kan du läsa på om vilka installationer vi erbjuder.
Offert på luft-vattenvärmepump i Kronobergs län
Vi erbjuder gratis offert för dig som funderar på att installera luft-vattenvärmepump! Vi har ett brett sortiment av luft-vattenvärmepumpar från flera välkända varumärken och ett rikstäckande nätverk av installatörer.

Kort om vad en luft-vattenvärmepump är

En luft-vattenvärmepump hämtar värme från utomhusluften och överför den till husets vattenburna uppvärmningssystem och tappvarmvatten. Den kan utgöra ett komplement eller en primär värmekälla. Den är förhållandevis billig, samtidigt som besparingen är stor.

Hur mycket kan jag spara med en luft-vattenvärmepump?

Exakt hur mycket du kan spara med en luft-vattenvärmepump beror i stor utsträckning på förutsättningarna i ditt hus. Det milda klimatet i Kronobergs län gynnar dock besparingen.

Vanligtvis, menar man att en luft-vattenvärmepump kan spara uppåt 65 % av den el som hushållet utnyttjar för uppvärmning av hus och tappvatten. En siffra som gäller i de södra delarna av Sverige. Det finns allmänna testresultat från Energimyndigheten för svenskt klimat och dessa borde stämma rätt väl överens med besparingspotentialen i Kronobergs län.

Vilka regler gäller för luft-vattenvärmepumpar i Kronobergs län?

Om du vill installera en luft-vattenvärmepump i Kronobergs län, brukar du inte behöva ta hänsyn till några speciella regler. Det förekommer dock anmälningsplikt i några kommuner, så kontrollera alltid vad som gäller i just din kommun. Detaljplaner och bostadsrättsföreningar kan i vissa fall ha synpunkter på en installation.

Du får inte utsätta dina grannar för allt för mycket buller. Luft-vattenvärmepumpens utedel kan låta en del, men det är trots allt ovanligt med alltför höga nivåer. Däremot är det alltid bra om du har möjlighet att placera luft-vattenvärmepumpen en bit ifrån tomtgränsen, eller väljer en tystare modell om den ska stå nära tomtgränsen. Det är helt enkelt onödigt att utmana grannsämjan i onödan.

Luft-vattenvärmepumpar passar bra i hela Kronobergs län