Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Produktrådgivning

Vardagar 08-17

Vi hjälper dig med

  • Produktfrågor
  • Nya beställningar
0770 - 777 600

Kundservice

Vardagar 09-16

Vi hjälper dig med

  • Leveransfrågor
  • Reklamationer
0770 - 777 600
Mina Sidor
Passar luft-vattenvärmepump i Västra Götalands län?
I artikeln...
Hur mycket kan jag spara med en luft-vattenvärmepump?​
Vilka regler gäller för luft-vattenvärmepumpar i Västra Götalands län?
Certifierad Installation av luft-vattenvärmepump med ROT i Västra Götaland

Luft-vattenvärmepump i Västra Götaland

Luft-vattenvärmepumpar passar bra i Västra Götalands klimat. Temperaturen på vintern ligger vanligtvis inom de intervall där luft-vattenvärmepumpen genererar en stor besparing. Dessutom är det ovanligt med så låga temperaturer att luft-vattenvärmepumpen inte räcker till.

Om du bor på landet, kan det vara bra att titta på en luft-vattenvärmepump, som har köldmedium mellan utedel och innedel. Köldmedium avlägsnar risken för sönderfrusna rör vid strömavbrott.

Om du bor längs Västkusten, bör du tänka lite extra på kvalitet. Västkustens salta klimat utsätter luft-vattenvärmepumpens utedel för stora påfrestningar. God kvalitet borgar för ett gott korrosionsskydd, som klarar av påfrestningarna.

Allt du behöver veta om luft-vattenvärmepump i Västra Götaland

  • Du tänker helt rätt i att installera luft-vatten. Den passar bra i det milda klimatet i Västra Götaland.
  • Tänk på att installera en luft-vattenvärmepump av god kvalitet, om du bor på Västkusten..
  • Du kan räkna med att spara mycket energi, med en luft-vattenvärmepump i Västra Götaland.

Frågor och rådgivning kring luft-vattenvärmepumpar

  • Vi kan hjälpa dig med: rådgivning, installation, support, service och garantiåtgärder vid ditt köp av luft-vattenvärmepump i Västra Götalands län.
  • Kontakta oss gärna med frågor eller för rådgivning om vilken luft-vattenvärmepump som passar just dig.
  • Fyll i vårt kontaktformulär eller ring 0770-777 600.
Luft-vattenvärmepump till bra pris
Bor du i ett hus med vattenburen värme? Vill du sänka din elräkning och samtidigt bidra till en bättre miljö? Hitta rätt luft-vattenvärmepump i vårt gedigna utbud och köp en komplett lösning med installation.
Certifierad Installation av luft-vattenvärmepump med ROT i Västra Götaland
Om du vill köpa en luft-vattenvärmepump utav oss, väljer du enkelt vilken installation du vill ha direkt inne på varje produkt. Här kan du läsa på om vilka installationer vi erbjuder.
Offert på luft-vattenvärmepump i Västra Götaland
Vi erbjuder gratis offert för dig som funderar på att installera luft-vattenvärmepump! Vi har ett brett sortiment av luft-vattenvärmepumpar från flera välkända varumärken och ett rikstäckande nätverk av installatörer.

Kort om vad en luft-vattenvärmepump är 

En luft-vattenvärmepump hämtar värme från utomhusluften och överför den till husets vattenburna uppvärmningssystem och tappvarmvatten. Den är förhållandevis billig, samtidigt som besparingen är stor.

Den kan utgöra ett komplement eller en primär värmekälla. Vill du ha ett komplement titta du på de modeller som kallas monoblock eller hydrobox. Kompletta system heter lite olika för olika märken, exempelvis Ecodan, All-in-One eller Duo.

Hur mycket kan jag spara med en luft-vattenvärmepump? 

När det gäller luft-vattenvärmepump finns inga specifika testresultat för Västra Götaland. Däremot kan du räkna med en hög besparing i och med det förhållandevis milda klimatet.

Vilka regler gäller för luft-vattenvärmepumpar i Västra Götalands län? 

Oftast finns inga regler eller lagar i vägen för att installera din luft-vattenvärmepump i Västra Götaland. Det finns dock krav på att du inte utsätter dina grannar för orimligt högt buller.

Ljudnivån en meter från en luft-vattenvärmepump ligger oftast runt gränsen för den ljudnivå som är acceptabel vid tomtgränsen enligt reglerna. Välj därför att placera din luft-vattenvärmepump en bit ifrån tomtgränsen, och måste den stå nära, se till att välja en tyst variant.

I områden med detaljplan och där olika föreningar reglerar vad man får göra med sin bostad, kan det krävas tillstånd för luft-vattenvärmepump, i och med att den förändrar fasadens utseende.

Luft-vattenvärmepumpar passar bra i hela Västra Götaland