Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Produktrådgivning

Vardagar 08-17

Vi hjälper dig med

  • Produktfrågor
  • Nya beställningar
0770 - 777 600

Kundservice

Vardagar 09-16

Vi hjälper dig med

  • Leveransfrågor
  • Reklamationer
0770 - 777 600
Mina Sidor
Passar luft-vattenvärmepump i Skåne län?
I artikeln...
Hur mycket kan jag spara med en luft-vattenvärmepump?​
Vilka regler gäller för luft-vattenvärmepumpar i Skåne län?
Certifierad Installation av luft-vattenvärmepump med ROT i Skåne

Luft-vattenvärmepump i Skåne

Precis som luft-luftvärmepumpar är luft-vattenvärmepumpar mycket lämpliga i Skåne. Effekten blir hög i och med det milda klimatet.

Temperaturer under det luft-vattenvärmepumpen klarar av, är mycket ovanliga och skulle detta hända, har luft-vattenvärmepumpen en inbyggd elpatron, som hjälper till. Luft-vattenvärmepumpar är också extra populära i Skåne, i och med att bergvärme inte passar bra till den berggrund som utgör större delen av Skåne.

Allt du behöver veta om luft-vattenvärmepump i Skåne

  • Du tänker helt rätt i att installera luft-vatten. Du får en mycket bra effekt i Skånes milda klimat.
  • Du bör tänka på att luft-vattenvärmepumpens effekt påverkas mycket av temperaturen utomhus.
  • Du kan räkna med att sparariktigt mycket energi, med en luft-vattenvärmepump i Skåne län.

Frågor och rådgivning kring luft-vattenvärmepumpar

  • Vi kan hjälpa dig med: rådgivning, installation, support, service och garantiåtgärder vid ditt köp av luft-vattenvärmepump iSkåner.
  • Kontakta oss gärna med frågor eller för rådgivning om vilken luft-vattenvärmepump som passar just dig.
  • Fyll i vårt kontaktformulär eller ring 0770-777600.
Luft-vattenvärmepump till bra pris
Bor du i ett hus med vattenburen värme? Vill du sänka din elräkning och samtidigt bidra till en bättre miljö? Hitta rätt luft-vattenvärmepump i vårt gedigna utbud och köp en komplett lösning med installation.
Certifierad Installation av luft-vattenvärmepump med ROT i Skåne
Om du vill köpa en luft-vattenvärmepump utav oss, väljer du enkelt vilken installation du vill ha direkt inne på varje produkt. Här kan du läsa på om vilka installationer vi erbjuder.
Offert på luft-vattenvärmepump i Skåne
Vi erbjuder gratis offert för dig som funderar på att installera luft-vattenvärmepump! Vi har ett brett sortiment av luft-vattenvärmepumpar från flera välkända varumärken och ett rikstäckande nätverk av installatörer.

Kort om vad en luft-vattenvärmepump är

En luft-vattenvärmepump hämtar värme från utomhusluften och överför den till husets vattenburna uppvärmningssystem och tappvarmvatten. Den är förhållandevis billig, samtidigt som besparingen är stor.

Den kan utgöra ett komplement eller en primär värmekälla. Vill du ha ett komplement titta du på de modeller som kallas monoblock eller hydrobox. Kompletta system heter lite olika för olika märken, exempelvis Ecodan, All-in-One eller Duo.

Hur mycket kan jag spara med en luft-vattenvärmepump?

En luft-vattenvärmepump sparar en större andel av uppvärmningskostnaderna i Skånes milda klimat, än i övriga Sverige. Vanligtvis menar man att en luft-vattenvärmepump kan spara uppåt 65 % av kostnaderna för uppvärmning och tappvarmvatten. Luft-vattenvärmepumpar har inte testats specifikt för klimatet i Skåne län, men testresultat kan ändå ge en god uppfattning, om hur mycket du kan spara i olika stora hus med golvvärme eller radiatorer.

Vilka regler gäller för luft-vattenvärmepumpar i Skånes län?

Luft-vattenvärmepumpen brukar inte omfattas av några särskilda regler. Det finns dock regler för hur mycket buller man får utsätta sina grannar för. Vissa luft-vattenvärmepumpar kan komma upp i gränsvärden och det kan därför vara bra att placera luft-vattenvärmepumpen en bit ifrån tomtgränsen. Måste du placera luft-vattenvärmepumpen nära din granne, gör du klokt i att välja en tyst modell.

I områden med detaljplan kan det finnas speciella regler, för om man får ändra fasadens utseende med en luftvärmepump. Bostadsrättsföreningar kan också ha synpunkter på detta.

Luft-vattenvärmepumpar passar bra i hela Skåne