Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Produktrådgivning

Vardagar 08-17

Vi hjälper dig med

  • Produktfrågor
  • Nya beställningar
0770 - 777 600

Kundservice

Vardagar 09-16

Vi hjälper dig med

  • Leveransfrågor
  • Reklamationer
0770 - 777 600
Mina Sidor
Passar luft-vattenvärmepump i Göteborgområder?
I artikeln...
Hur mycket kan jag spara med en luft-vattenvärmepump?​
Vilka regler gäller för luft-vattenvärmepumpar i Göteborg?
Certifierad Installation av luft-vattenvärmepump med ROT i Göteborg

Luft-vattenvärmepump i Göteborg

En luft-vattenvärmepump är mycket lämplig i Göteborgs milda klimat. Medeltemperaturen på vintern ligger gott och väl inom de intervall där du kan få en stor besparing med en luft-vattenvärmepump.

Temperaturer, som är lägre än det luft-vattenvärmepumpen klarar av, är mycket ovanliga och då har luft-vattenvärmepumpen en elpatron som hjälper till.

Salthalten i Göteborg är hög, och detta orsakar snabbare korrosion än i andra delar av landet. Det innebär att det är viktigt att du väljer en luft-vattenvärmepump av god kvalitet, som kan stå emot den påfrestning saltet innebär. 

Allt du behöver veta om luft-vattenvärmepump i Göteborg

  • Du tänker helt rätt i att installera luft-vatten. Den ger god effekt i Göteborgs milda klimat.
  • Tänk på att  installera en luft-vattenvärmepump av god kvalitet, eftersom du bor på salta Västkusten.
  • Du kan räkna med att spara mycket energi, med en luft-vattenvärmepump i Göteborg.

Frågor och rådgivning kring luft-vattenvärmepumpar 

  • Vi kan hjälpa dig med: rådgivning, installation, support, service och garantiåtgärder vid ditt köp av luft-vattenvärmepump i Göteborg med omnejd.
  • Kontakta oss gärna med frågor eller för rådgivning om vilken luft-vattenvärmepump som passar just dig.
  • Fyll i vårt kontaktformulär eller ring 0770-777 600.
Luft-vattenvärmepump till bra pris
Bor du i ett hus med vattenburen värme? Vill du sänka din elräkning och samtidigt bidra till en bättre miljö? Hitta rätt luft-vattenvärmepump i vårt gedigna utbud och köp en komplett lösning med installation.
Certifierad Installation av luft-vattenvärmepump med ROT i Göteborg med omnejd
Om du vill köpa en luft-vattenvärmepump utav oss, väljer du enkelt vilken installation du vill ha direkt inne på varje produkt. Här kan du läsa på om vilka installationer vi erbjuder.
Offert på luft-vattenvärmepump i Göteborg med omnejd
Vi erbjuder gratis offert för dig som funderar på att installera luft-vattenvärmepump! Vi har ett brett sortiment av luft-vattenvärmepumpar från flera välkända varumärken och ett rikstäckande nätverk av installatörer.

Kort om vad en luft-vattenvärmepump är

En luft-vattenvärmepump hämtar värme från utomhusluften och överför den till husets vattenburna uppvärmningssystem och tappvarmvatten. Den är förhållandevis billig, samtidigt som besparingen är stor.

Den kan utgöra ett komplement eller en primär värmekälla. Vill du ha ett komplement titta du på de modeller som kallas monoblock eller hydrobox. Kompletta system heter lite olika för olika märken, exempelvis Ecodan, All-in-One eller Duo. 

Hur mycket kan jag spara med en luft-vattenvärmepump?

Det finns inga specifika testresultat för luft-vattenvärmepumpar i Göteborgs klimat. Du kan däremot räkna med att besparingen blir hög i och med det milda klimatet. Man brukar räkna på en besparing på upp till 65 % på uppvärmning och tappvarmvatten med en frånluftsvärmepump, vilket även Energimyndighetens tester pekar på. 

Vilka regler gäller för luft-vattenvärmepumpar i Göteborgs kommun? 

Lagar brukar inte sätta stopp för luft-vattenvärmepumpar. Du måste dock se till att du inte utsätter dina grannar för högt buller. En meter ifrån vissa luft-vattenvärmepump kan ljudnivån ligga på gränsen till det tillåtna gentemot grannarna. Du bör därför placera din luft-vattenvärmepump en bit ifrån tomtgränsen. Om den enda lämpliga platsen är nära tomtgränsen, bör du välja en tystare modell. 

Om du bor i ett område med detaljplan eller i en förening, kan det finnas speciella regler för vad du får göra med din bostad. En luft-vattenvärmepump ändrar utseendet på fasaden och detta kan i vissa fall förhindra installationen.

Luft-vattenvärmepumpar passar bra i Göteborg