Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Produktrådgivning

Vardagar 08-17

Vi hjälper dig med

  • Produktfrågor
  • Nya beställningar
0770 - 777 600

Kundservice

Vardagar 09-16

Vi hjälper dig med

  • Leveransfrågor
  • Reklamationer
0770 - 777 600
Mina Sidor
Passar luft-vattenvärmepump i Västmanlands län?
I artikeln...
Hur mycket kan jag spara med en luft-vattenvärmepump?​
Vilka regler gäller för luft-vattenvärmepumpar i Västmanlands län?
vCertifierad Installation av luft-vattenvärmepump med ROT i Västmanland

Luft-vattenvärmepump i Västmanland

Luft-vattenvärmepumparna har ökat markant i kvalitet och effektivitet de senaste åren och en modern luft-vattenvärmepump passar mycket bra i Västmanlands län.

Medeltemperaturen i länet ligger vintertid inom de ramar där luft-vattenvärmepumpen ger en god effekt. Det är också ovanligt med så låga temperaturer som luft-vattenvärmepumpen inte klarar och då kan den inbyggda elpatronen hjälpa till.

Allt du behöver veta om luft-vattenvärmepump i Västmanland

  • Du tänker helt rätt i att installera en luft-vattenvärmepump. Den passar utmärkt i Västmanlands län.
  • Du bör tänka på att välja en split-modell om du vill ha extra skydd mot frysskador.
  • Du kan räkna med att spara mycket energi, med en luft-vattenvärmepump i Västmanlands län.

Frågor och rådgivning kring luft-vattenvärmepumpar

  • Vi kan hjälpa dig med: rådgivning, installation, support, service och garantiåtgärder vid ditt köp av luft-vattenvärmepump i Västmanland.
  • Kontakta oss gärna med frågor eller för rådgivning om vilken luft-vattenvärmepump som passar just dig.
  • Fyll i vårt kontaktformulär eller ring 0770-777 600.
Luft-vattenvärmepump till bra pris
Bor du i ett hus med vattenburen värme? Vill du sänka din elräkning och samtidigt bidra till en bättre miljö? Hitta rätt luft-vattenvärmepump i vårt gedigna utbud och köp en komplett lösning med installation.
vCertifierad Installation av luft-vattenvärmepump med ROT i Västmanland
Om du vill köpa en luft-vattenvärmepump utav oss, väljer du enkelt vilken installation du vill ha direkt inne på varje produkt. Här kan du läsa på om vilka installationer vi erbjuder.
Offert på luft-vattenvärmepump i Västmanland
Vi erbjuder gratis offert för dig som funderar på att installera luft-vattenvärmepump! Vi har ett brett sortiment av luft-vattenvärmepumpar från flera välkända varumärken och ett rikstäckande nätverk av installatörer.

Kort om vad en luft-vattenvärmepump är

En luft-vattenvärmepump hämtar värme från utomhusluften och överför den till husets vattenburna uppvärmningssystem och tappvarmvatten. Den är förhållandevis billig, samtidigt som besparingen är stor.

Den kan utgöra ett komplement eller en primär värmekälla. Vill du ha ett komplement titta du på de modeller som kallas monoblock eller hydrobox. Kompletta system heter lite olika för olika märken, exempelvis Ecodan, All-in-One eller Duo.

Hur mycket kan jag spara med en luft-vattenvärmepump?

Oberoende tester från Energimyndigheten visar på att man kan spara uppåt 65 % med en luft-vattenvärmepump. Här har man, till skillnad från luft-luftvärmepumparna, inte testat för några specifika klimatzoner, men i det förhållandevis milda klimatet i Västmanland finns det möjlighet att göra en stor besparing.

Vilka regler gäller för luft-vattenvärmepumpar i Västmanlands län?

Oftast kan du installera en luft-vattenvärmepump i Västmanland, utan att ta hänsyn till några speciella regler. Du bör dock kontrollera vad som gäller i din kommun i förväg. I vissa kommuner måste installationen anmälas och i detaljplanerade områden gäller ibland speciella regler.

Det finns regler för hur mycket buller man får utsätta sina grannar för och vissa luft-vattenvärmepumpar kan i perioder låta ganska mycket. För att inte utmana grannsämjan i onödan är det bra om du kan placera luft-vattenvärmepumpen en bit ifrån tomtgränsen. Om den möjligheten inte finns, leta efter en tystare variant.

Luft-vattenvärmepumpar passar bra i hela Västmanland