Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Produktrådgivning

Vardagar 08-17

Vi hjälper dig med

  • Produktfrågor
  • Nya beställningar
0770 - 777 600

Kundservice

Vardagar 09-16

Vi hjälper dig med

  • Leveransfrågor
  • Reklamationer
0770 - 777 600
Mina Sidor
Passar luft-vattenvärmepump på Gotland?
I artikeln...
Hur mycket kan jag spara med en luft-vattenvärmepump?​
Vilka regler gäller för luft-vattenvärmepumpar på Gotland?
Certifierad Installation av luft-vattenvärmepump med ROT på Gotland

Luft-vattenvärmepump på Gotland

En luft-vattenvärmepump kan ge en stor besparing i Dalarna. Dagens luft-vattenvärmepumpar är mycket effektiva även vid lägre temperaturer och klarar dessutom av att ge värme även i låga temperaturer. Om inte luft-vattenvärmepumpen räcker till finns en inbyggd elpatron som hjälper till.

Luft-vattenvärmepumpens största fördel är att investeringskostnaden är ungefär hälften mot bergvärme. Besparingen är inte riktigt lika stor, men med den lägre investeringskostnaden blir återbetalningen snabb. 

De flesta luft-vattenvärmepumparna kan samarbeta med andra värmekällor och det finns möjlighet att exempelvis utnyttja en vedpanna, när det är som allra kallast.  

Allt du behöver veta om luft-vattenvärmepump på Gotland  

  • Du tänker helt rätt i att installera en luft-vattenvärmepump i Gotlands län.
  • Tänk på att välja att installera en luft-vattenvärmepump av god kvalitet, om du bor nära havet.
  • Du kan räkna med att spara riktigt mycket energi i det milda klimatet i Gotland län.

Frågor och rådgivning kring luft-vattenvärmepumpar 

  • Vi kan hjälpa dig med: rådgivning, installation, support, service och garantiåtgärder vid ditt köp av luft-vattenvärmepump på Gotland
  • Kontakta oss gärna med frågor eller för rådgivning om vilken luft-vattenvärmepump som passar just dig.
  • Fyll i vårt kontaktformulär eller ring 0770-777 600.
Luft-vattenvärmepump till bra pris
Bor du i ett hus med vattenburen värme? Vill du sänka din elräkning och samtidigt bidra till en bättre miljö? Hitta rätt luft-vattenvärmepump i vårt gedigna utbud och köp en komplett lösning med installation.
Certifierad Installation av luft-vattenvärmepump med ROT på Gotland
Om du vill köpa en luft-vattenvärmepump utav oss, väljer du enkelt vilken installation du vill ha direkt inne på varje produkt. Här kan du läsa på om vilka installationer vi erbjuder.
Offert på luft-vattenvärmepump på Gotland
Vi erbjuder gratis offert för dig som funderar på att installera luft-vattenvärmepump! Vi har ett brett sortiment av luft-vattenvärmepumpar från flera välkända varumärken och ett rikstäckande nätverk av installatörer.

Kort om vad en luft-vattenvärmepump är  

En luft-vattenvärmepump hämtar värme från utomhusluften och överför den till husets vattenburna uppvärmningssystem och tappvarmvatten. Den är förhållandevis billig, samtidigt som besparingen är stor. 

Den kan utgöra ett komplement eller en primär värmekälla. Vill du ha ett komplement titta du på de modeller som kallas monoblock eller hydrobox. Kompletta system heter lite olika för olika märken, exempelvis Ecodan, All-in-One eller Duo. 

Hur mycket kan jag spara med en luft-vattenvärmepump?  

Energimyndighetens oberoende tester visar att man kan spara uppåt 65 % med en luft-vattenvärmepump och då ska man ha klart för sig att testerna har några år på nacken. Det är inte den absolut senaste tekniken som har testat och luft-vattenvärmepumparna har utvecklats mycket de senaste åren.  

Det finns inga specifika testresultat för klimatet i Gotlands län, utan bara generella testresultat. 

Vilka regler gäller för luft-vattenvärmepumpar på Gotland?  

Vanligtvis krävs inte en anmälan för att installera en luft-vattenvärmepump i Gotlands län, men det kan förekomma i några kommuner. Kontrollera därför alltid vad som gäller i din kommun. Områden med detaljplan eller bostadsrättsföreningar kan också ha specifika regler, så se till att kolla vad som gäller ditt boende. 

Det finns en gräns för hur mycket buller du får utsätta grannarna för. Vissa luft-vattenvärmepumpar kan under perioder ligga på ganska hög ljudnivå. Det är därför bra om du inte installerar din luft-vattenvärmepump precis vid tomtgränsen och om du måste det kan du välja en tystare variant. 

Luft-vattenvärmepumpar passar bra på hela Gotland