Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Produktrådgivning

Vardagar 08-17

Vi hjälper dig med

  • Produktfrågor
  • Nya beställningar
0770 - 777 600

Kundservice

Vardagar 09-16

Vi hjälper dig med

  • Leveransfrågor
  • Reklamationer
0770 - 777 600
Mina Sidor
Passar luft-vattenvärmepump i Stockholms län?
I artikeln...
Hur mycket kan jag spara med en luft-vattenvärmepump?​
Vilka regler gäller för luft-vattenvärmepumpar i Stockholms län?
Certifierad Installation av luft-vattenvärmepump med ROT i Stockholm län

Luft-vattenvärmepump i Stockholm

En luft-vattenvärmepump är lämplig i det milda klimatet i Stockholms län. Vintertid ligger medeltemperaturen på en nivå, där luft-vattenvärmepumpen kan arbeta mycket effektivt.

Det är mycket ovanligt med temperaturer i Stockholm, som inte luft-vattenvärmepumpen klarar av och då finns en inbyggd elpatron, som ser till att det ändå blir varmt. 

Allt du behöver veta om luft-vattenvärmepump i Stockholm

  • Du tänker helt rätt i att installera luft-vatten. Du får bra effekt i Stockholms förhållandevis milda klimat.
  • Tänk på om du vill ha en luft-vattenvärmepump med eller utan inbyggd varmvattenberedare.
  • Du kan räkna med att spara riktigt mycket energi, med en luft-vattenvärmepump i Stockholm län.  

Frågor och rådgivning kring luft-vattenvärmepumpar

  • Vi kan hjälpa dig med: rådgivning, installation, support, service och garantiåtgärder vid ditt köp av luft-vattenvärmepump i Stockholmsregionen.
  • Kontakta oss gärna med frågor eller för rådgivning om vilken luft-vattenvärmepump som passar just dig.
  • Fyll i vårt kontaktformulär eller ring 0770-777 600.
Luft-vattenvärmepump till bra pris
Bor du i ett hus med vattenburen värme? Vill du sänka din elräkning och samtidigt bidra till en bättre miljö? Hitta rätt luft-vattenvärmepump i vårt gedigna utbud och köp en komplett lösning med installation.
Certifierad Installation av luft-vattenvärmepump med ROT i Stockholm län
Om du vill köpa en luft-vattenvärmepump utav oss, väljer du enkelt vilken installation du vill ha direkt inne på varje produkt. Här kan du läsa på om vilka installationer vi erbjuder.
Offert på luft-vattenvärmepump i Stockholm län
Vi erbjuder gratis offert för dig som funderar på att installera luft-vattenvärmepump! Vi har ett brett sortiment av luft-vattenvärmepumpar från flera välkända varumärken och ett rikstäckande nätverk av installatörer.

Kort om vad en luft-vattenvärmepump är

En luft-vattenvärmepump hämtar värme från utomhusluften och överför den till husets vattenburna uppvärmningssystem och tappvarmvatten. Den är förhållandevis billig, samtidigt som besparingen är stor.

Den kan utgöra ett komplement eller en primär värmekälla. Vill du ha ett komplement titta du på de modeller som kallas monoblock eller hydrobox. Kompletta system heter lite olika för olika märken, exempelvis Ecodan, All-in-One eller Duo. 

Hur mycket kan jag spara med en luft-vattenvärmepump?

Generellt brukar man säga att en luft-vattenvärmepump ger en besparing på uppåt 65% vilket även Energimyndighetens tester av luft-vattenvärmepumpar i Sverige visar. Luft-vattenvärmepumpar testas inte specifikt för klimatet i Stockholm, men du kan räkna med en hög besparing, då Stockholm har ett förhållandevis milt klimat. 

Vilka regler gäller för luft-vattenvärmepumpar i Stockholms län?

En luft-vattenvärmepump brukar kunna installeras utan att några lagar eller regler påverkar installationen. Det finns dock regler för hur mycket buller du får utsätta dina grannar för. Vissa luft-vattenvärmepumpar ligger nära gränsen, och du bör därför välja en lite tystare luft-vattenvärmepump, om du vill placera den nära tomtgränsen. 

I områden med detaljplan kan det i Stockholm finnas speciella regler, för om man får ändra fasadens utseende med en luftvärmepump. Bostadsrättsföreningar kan också ha synpunkter på detta.

Luft-vattenvärmepumpar passar bra i Stockholms län