Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Produktrådgivning

Vardagar 08-17

Vi hjälper dig med

  • Produktfrågor
  • Nya beställningar
0770 - 777 600

Kundservice

Vardagar 09-16

Vi hjälper dig med

  • Leveransfrågor
  • Reklamationer
0770 - 777 600
Mina Sidor
Passar luft-vattenvärmepump i Värmlands län?
I artikeln...
Hur mycket kan jag spara med en luft-vattenvärmepump?​
Vilka regler gäller för luft-vattenvärmepumpar i Värmlands län?
Certifierad Installation av luft-vattenvärmepump med ROT i Värmland

Luft-vattenvärmepump i Värmland

Dagens moderna luft-vattenvärmepumpar ger en mycket god effekt även vid något lägre temperaturer och klarar sig vanligen utmärkt i det värmländska klimatet. Om luft-vattenvärmepumpens egen kapacitet inte räcker till under riktigt kalla dagar, finns en inbyggd elpatron som hjälper till.

Luft-vattenvärmepumpen är förhållandevis billig att installera, om man jämför med bergvärme. Samtidigt är besparingen nästan lika stor som för bergvärmen. Detta gör att investeringen snabbt återbetalar sig för dig som bor i Värmlands län.  

Allt du behöver veta om luft-vattenvärmepump i Värmland  

  • Du tänker helt rätt i att installera en luft-vattenvärmepump i Värmlands län.
  • Du bör tänka på att en split-modell ger extra skydd mot frysskador vid exempelvis strömavbrott.
  • Du kan räkna med att spara en stor besparing mot en förhållandevis låg investeringskostnad.

Frågor och rådgivning kring luft-vattenvärmepumpar

  • Vi kan hjälpa dig med: rådgivning, installation, support, service och garantiåtgärder vid ditt köp av luft-vattenvärmepump i Värmland.
  • Kontakta oss gärna med frågor eller för rådgivning om vilken luft-vattenvärmepump som passar just dig.
  • Fyll i vårt kontaktformulär eller ring 0770-777 600.
Luft-vattenvärmepump till bra pris
Bor du i ett hus med vattenburen värme? Vill du sänka din elräkning och samtidigt bidra till en bättre miljö? Hitta rätt luft-vattenvärmepump i vårt gedigna utbud och köp en komplett lösning med installation.
Certifierad Installation av luft-vattenvärmepump med ROT i Värmland
Om du vill köpa en luft-vattenvärmepump utav oss, väljer du enkelt vilken installation du vill ha direkt inne på varje produkt. Här kan du läsa på om vilka installationer vi erbjuder.
Offert på luft-vattenvärmepump i Värmland
Vi erbjuder gratis offert för dig som funderar på att installera luft-vattenvärmepump! Vi har ett brett sortiment av luft-vattenvärmepumpar från flera välkända varumärken och ett rikstäckande nätverk av installatörer.

Kort om vad en luft-vattenvärmepump är

En luft-vattenvärmepump hämtar värme från utomhusluften och överför den till husets vattenburna uppvärmningssystem och tappvarmvatten. Den är förhållandevis billig, samtidigt som besparingen är stor.

Den kan utgöra ett komplement eller en primär värmekälla. Vill du ha ett komplement titta du på de modeller som kallas monoblock eller hydrobox. Kompletta system heter lite olika för olika märken, exempelvis Ecodan, All-in-One eller Duo.

Hur mycket kan jag spara med en luft-vattenvärmepump?

Energimyndighetens tester visar att man kan spara uppåt 65 % med en luft-vattenvärmepump och då har de allra senaste modellerna inte testat. Utvecklingen av luft-vattenvärmepumparna har också gått snabbt de senaste åren. Det finns inga specifika testresultat för Värmlands län, men de generella testresultaten för Sverige borde stå sig relativt bra mot det värmländska klimatet.

Vilka regler gäller för luft-vattenvärmepumpar i Värmlands län 

Vanligtvis krävs ingen anmälan för att installera en luft-vattenvärmepump i Värmlands län, med detta regleras på kommunnivå och du bör därför kontrollera vad som gäller i just din kommun. Detaljplaner och bostadsrättsföreningar kan också ha synpunkter på installationen.

Du får inte utsätta grannarna för allt för mycket ljud. En luft-vattenvärmepump kan periodvis komma upp i en relativt hög ljudnivå, men för höga nivåer är ovanligt. Det är ändå bra att inte installera luft-vattenvärmepumpen precis vid tomtgränsen, men om du måste det kan du välja en tystare modell och undvika problem med grannsämjan på så vis.

Luft-vattenvärmepumpar passar bra i hela Värmland