Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Produktrådgivning

Vardagar 08-17

Vi hjälper dig med

  • Produktfrågor
  • Nya beställningar
0770 - 777 600

Kundservice

Vardagar 09-16

Vi hjälper dig med

  • Leveransfrågor
  • Reklamationer
0770 - 777 600
Mina Sidor
Passar luft-vattenvärmepump i Södermanlands län?
I artikeln...
Hur mycket kan jag spara med en luft-vattenvärmepump?​
Vilka regler gäller för luft-vattenvärmepumpar i Södermanlands län?
Certifierad Installation av luft-vattenvärmepump med ROT i Södermanland

Luft-vattenvärmepump i Södermanland

De luft-vattenvärmepumpar som finns på marknaden idag är mycket effektiva och erbjuder en god effekt och en stor besparing i klimatet i Södermanland.

Medeltemperaturen i Södermanlands län ligger vintertid bekvämt inom de intervaller där luft-vattenvärmepumpen är mycket effektiv. Så låga temperaturer att luft-vattenvärmepumpen inte räcker till är däremot ovanliga, och då kan en inbyggd elpatron hjälpa till med värmen.  

Allt du behöver veta om luft-vattenvärmepump i Södermanland 

  • Du tänker helt rätt i att installera en luft-vattenvärmepump, som passar bra i Södermanlands län.
  • Du bör tänka på att välja en split-modell om du vill ha extra skydd mot frysskador.
  • Du kan räkna med att spara en stor del av uppvärmningskostnaderna, med en luft-vattenvärmepump i Södermanlands län.

Frågor och rådgivning kring luft-vattenvärmepumpar

  • Vi kan hjälpa dig med: rådgivning, installation, support, service och garantiåtgärder vid ditt köp av luft-vattenvärmepump i Södermanland.
  • Kontakta oss gärna med frågor eller för rådgivning om vilken luft-vattenvärmepump som passar just dig.
  • Fyll i vårt kontaktformulär eller ring 0770-777 600
Luft-vattenvärmepump till bra pris
Bor du i ett hus med vattenburen värme? Vill du sänka din elräkning och samtidigt bidra till en bättre miljö? Hitta rätt luft-vattenvärmepump i vårt gedigna utbud och köp en komplett lösning med installation.
Certifierad Installation av luft-vattenvärmepump med ROT i Södermanland
Om du vill köpa en luft-vattenvärmepump utav oss, väljer du enkelt vilken installation du vill ha direkt inne på varje produkt. Här kan du läsa på om vilka installationer vi erbjuder.
Offert på luft-vattenvärmepump i Södermanland
Vi erbjuder gratis offert för dig som funderar på att installera luft-vattenvärmepump! Vi har ett brett sortiment av luft-vattenvärmepumpar från flera välkända varumärken och ett rikstäckande nätverk av installatörer.

Kort om vad en luft-vattenvärmepump är 

En luft-vattenvärmepump hämtar värme från utomhusluften och överför den till husets vattenburna uppvärmningssystem och tappvarmvatten. Den är förhållandevis billig, samtidigt som besparingen är stor. 

Den kan utgöra ett komplement eller en primär värmekälla. Vill du ha ett komplement titta du på de modeller som kallas monoblock eller hydrobox. Kompletta system heter lite olika för olika märken, exempelvis Ecodan, All-in-One eller Duo. 

Hur mycket kan jag spara med en luft-vattenvärmepump? 

Tester från Energimyndigheten, som har några år på nacken, visar på att du kan spara uppåt 65 % med en luft-vattenvärmepump. Här finns inga specifika testresultat för olika klimatzoner, men det förhållandevis milda klimatet i Sörmland gynnar besparingen. 

Vilka regler gäller för luft-vattenvärmepumpar i Södermanlands län?

Det brukar inte finnas några specifika regler som hindrar installationen av en luft-vattenvärmepump i Södermanland. Kontrollera dock vad som gäller i din kommun, för anmälningsplikt för luft-vattenvärmepumpar förekommer på vissa håll. I områden med detaljplan kan det finnas speciella regler. 

Det som kan påverka installationen är att det finns gränser för hur mycket buller man får utsätta grannarna för. Vissa luft-vattenvärmepumpar kan periodvis komma upp i höga värden. Av den anledningen är det bra om du inte monterar luft-vattenvärmepumpen precis på tomtgränsen och om du måste placera den nära grannen kan du välja en tystare modell. Det är alltid skönt att slippa onödiga tvister med grannarna.

Luft-vattenvärmepumpar passar bra i hela Södermanland