Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Produktrådgivning

Vardagar 08-17

Vi hjälper dig med

  • Produktfrågor
  • Nya beställningar
0770 - 777 600

Kundservice

Vardagar 09-16

Vi hjälper dig med

  • Leveransfrågor
  • Reklamationer
0770 - 777 600
Mina Sidor
Passar luft-vattenvärmepump i Västerbottens län?
I artikeln...
Hur mycket kan jag spara med en luft-vattenvärmepump i Västerbotten?​
Vilka regler gäller för luft-vattenvärmepumpar i Västerbottens län?
Certifierad Installation av luft-vattenvärmepump med ROT i Västerbotten

Luft-vattenvärmepump i Västerbotten

En modern luft-vattenvärmepump kan spara mycket pengar, även i Västerbottens läns kalla klimat. Det finns idag luft-vattenvärmepumpar som är ger en mycket hög effekt även vid låga temperaturer. Den inbyggda elpatronen hjälper till vid behov, om luft-vattenvärmepumpen inte räcker till.

Luft-vattenvärmepumpens största fördel är att investeringskostnaden är ungefär hälften mot bergvärme. Besparingen är inte riktigt lika stor, men med den lägre investeringskostnaden blir återbetalningen snabb. De flesta luft-vattenvärmepumparna kan samarbeta med andra värmekällor och det finns möjlighet att exempelvis utnyttja en vedpanna, när det är som allra kallast.

Allt du behöver veta om luft-vattenvärmepump i Västerbotten 

  • Du tänker helt rätt i att installera en luft-vattenvärmepump. Den passar utmärkt i Västmanlands län.
  • Du bör tänka på att välja en split-modell om du vill ha extra skydd mot frysskador.
  • Du kan räkna med att spara mycket energi, med en luft-vattenvärmepump i Västmanlands län. 

Frågor och rådgivning kring luft-vattenvärmepumpar

  • Vi kan hjälpa dig med: rådgivning, installation, support, service och garantiåtgärder vid ditt köp av luft-vattenvärmepump i Västmanland.
  • Kontakta oss gärna med frågor eller för rådgivning om vilken luft-vattenvärmepump som passar just dig.
  • Fyll i vårt kontaktformulär eller ring 0770-777 600
Luft-vattenvärmepump till bra pris
Bor du i ett hus med vattenburen värme? Vill du sänka din elräkning och samtidigt bidra till en bättre miljö? Hitta rätt luft-vattenvärmepump i vårt gedigna utbud och köp en komplett lösning med installation.
Certifierad Installation av luft-vattenvärmepump med ROT i Västerbotten
Om du vill köpa en luft-vattenvärmepump utav oss, väljer du enkelt vilken installation du vill ha direkt inne på varje produkt. Här kan du läsa på om vilka installationer vi erbjuder.
Offert på luft-vattenvärmepump i Västerbotten
Vi erbjuder gratis offert för dig som funderar på att installera luft-vattenvärmepump! Vi har ett brett sortiment av luft-vattenvärmepumpar från flera välkända varumärken och ett rikstäckande nätverk av installatörer.

Kort om vad en luft-vattenvärmepump är 

En luft-vattenvärmepump hämtar värme från utomhusluften och överför den till husets vattenburna uppvärmningssystem och tappvarmvatten. Den är förhållandevis billig, samtidigt som besparingen är stor.

Den kan utgöra ett komplement eller en primär värmekälla. Vill du ha ett komplement titta du på de modeller som kallas monoblock eller hydrobox. Kompletta system heter lite olika för olika märken, exempelvis Ecodan, All-in-One eller Duo.

Hur mycket kan jag spara?

I Energimyndighetens tester har det visat sig att man kan göra en besparing på uppåt 65 % med en luft-vattenvärmepump och de allra senaste luft-vattenvärmepumparna har ännu inte testats, samtidigt som utvecklingen går snabbt framåt. Det finns inga specifika testresultat för klimatet i Västerbottens län, men testresultaten kan ändå bidra med viktig information.

Vilka regler gäller för luft-vattenvärmepumpar i Västerbottens län?

Oftast krävs ingen anmälan för att installera en luft-vattenvärmepump, men reglerna skiljer sig åt mellan olika kommuner. Kontrollera därför vad som gäller i din kommun, eller om detaljplaner, bostadsrättsföreningar eller andra föreningar kan ha synpunkter på en eventuell installation. 

Du får inte utsätta dina grannar för allt för mycket buller. Under vissa perioder kan vissa luft-vattenvärmepumpar nå upp till en ganska hög ljudvolym och det är därför bra att inte installera luft-vattenvärmepumpen precis vid tomtgränsen. Om du måste placera luft-vattenvärmepumpen vid tomtgränsen kan du välja en tystare modell. Det är onödigt att utmana grannsämjan.

Luft-vattenvärmepumpar passar bra i hela Västerbotten