Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Produktrådgivning

Vardagar 08-17

Vi hjälper dig med

  • Produktfrågor
  • Nya beställningar
0770 - 777 600

Kundservice

Vardagar 09-16

Vi hjälper dig med

  • Leveransfrågor
  • Reklamationer
0770 - 777 600
Mina Sidor
Passar luft-vattenvärmepump i Kalmar län?
I artikeln...
Hur mycket kan jag spara med en luft-vattenvärmepump?​
Vilka regler gäller för luft-vattenvärmepumpar i Kalmar län?
Certifierad Installation av luft-vattenvärmepump med ROT i Kalmar län

Luft-vattenvärmepump i Kalmar län

Luft-vattenvärmepumpar passar mycket bra i det milda klimatet i Kalmar län och effekten blir god. På vintern ligger temperaturen vanligtvis inom luft-vattenvärmepumpens komfortzon och lägre temperaturer än luft-vattenvärmepumpen klarar av är ovanliga och i så fall finns en inbyggd elpatron som hjälper till.

Då bergvärme är mindre lämpligt på Öland, är det särskilt lämpligt att titta på en luft-vattenvärmepump istället. Skillnaden i besparing mellan en luft-vattenvärmepump och en bergvärmepump är liten, samtidigt som skillnaden i investering är mycket stor. 

Allt du behöver veta om luft-vattenvärmepump i Kalmar län

  • Du tänker helt rätt i att installera luft-vatten. Den passar bra i Kalmars milda klimat.
  • Tänk på att välja att installera en luft-vattenvärmepump av god kvalitet, om du bor nära havet.
  • Du kan räkna med att spara mycket, med en luft-vattenvärmepump i Kalmar län. 

Frågor och rådgivning kring luft-vattenvärmepumpar

  • Vi kan hjälpa dig med: rådgivning, installation, support, service och garantiåtgärder vid ditt köp av luft-vattenvärmepump i Kalmar.
  • Kontakta oss gärna med frågor eller för rådgivning om vilken luft-vattenvärmepump som passar just dig.
  • Fyll i vårt kontaktformulär eller ring 0770-777 600
Luft-vattenvärmepump till bra pris
Bor du i ett hus med vattenburen värme? Vill du sänka din elräkning och samtidigt bidra till en bättre miljö? Hitta rätt luft-vattenvärmepump i vårt gedigna utbud och köp en komplett lösning med installation.
Certifierad Installation av luft-vattenvärmepump med ROT i Kalmar län
Om du vill köpa en luft-vattenvärmepump utav oss, väljer du enkelt vilken installation du vill ha direkt inne på varje produkt. Här kan du läsa på om vilka installationer vi erbjuder.
Offert på luft-vattenvärmepump i Kalmar län
Vi erbjuder gratis offert för dig som funderar på att installera luft-vattenvärmepump! Vi har ett brett sortiment av luft-vattenvärmepumpar från flera välkända varumärken och ett rikstäckande nätverk av installatörer.

Kort om vad en luft-vattenvärmepump är 

En luft-vattenvärmepump hämtar värme från utomhusluften och överför den till husets vattenburna uppvärmningssystem och tappvarmvatten. Den kan utgöra ett komplement eller en primär värmekälla. Den är förhållandevis billig, samtidigt som besparingen är stor. 

Hur mycket kan jag spara med en luft-vattenvärmepump? 

En luft-vattenvärmepump brukar ge en god effekt Kalmar läns milda klimat och överlag i hela södra Sverige. Generellt, brukar en luft-vattenvärmepump ge en besparing på uppåt 65 % på uppvärmning av hus och tappvatten. 

Det finns inga specifika tester av luft-vattenvärmepumpar för olika klimatområden i Sverige, men Energimyndigheten har genomfört allmänna tester, som kan ge dig en uppfattning om hur mycket det går att spara i olika stora hus, med olika modeller, med golvvärme eller radiatorer.

Vilka regler gäller för luft-vattenvärmepumpar i Kalmar län?

Vanligtvis finns inga specifika regler eller lagar för just luft-vattenvärmepumpar varken i Kalmar eller något annat län, men i några fall krävs en anmälan till kommunen.

Du kan dock behöva tänka över bullernivån. Luft-vattenvärmepumpens utedel låter en del, även om det är ovanligt att de når upp i för höga nivåer. Placera gärna luft-vattenvärmepumpen en bit ifrån tomtgränsen eller skaffa en tystare modell, så slipper du utmana grannsämjan i onödan.

I ett område med detaljplan eller bostadsrättsföreningar, kan det finnas speciella regler.

Luft-vattenvärmepumpar passar bra i hela Kalmar län