Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Produktrådgivning

Vardagar 08-17

Vi hjälper dig med

  • Produktfrågor
  • Nya beställningar
0770 - 777 600

Kundservice

Vardagar 09-16

Vi hjälper dig med

  • Leveransfrågor
  • Reklamationer
0770 - 777 600
Mina Sidor
Passar luft-vattenvärmepump i Jämtlands län?
I artikeln...
Hur mycket kan jag spara med en luft-vattenvärmepump?​
Vilka regler gäller för luft-vattenvärmepumpar i Jämtland?
Certifierad Installation av luft-vattenvärmepump med ROT i Jämtland

Luft-vattenvärmepump i Jämtland

Luft-vattenvärmepumpen hämtar energi från utomhusluften, och kallare utomhusluft innehåller mindre energi. Detta påverkar vilken effekt luft-vattenvärmepumpen kan ge. Moderna luft-vattenvärmepumpar ger ofta en bra effekt även vid lägre temperaturer och kan ge värme även vid riktigt låga temperaturer, men detta är något du bör kontrollera.

Vanligtvis ligger temperaturen vintertid inom de intervall som en luft-vattenvärmepump klarar av, men du ska självklart se till att det finns en kraftig inbyggd elpatron, som kan hjälpa till vid behov. 

Det finns ofta möjlighet att koppla ihop en luft-vattenvärmepump med din gamla oljepanna eller vedpanna, som du i så fall kan använda som tillskott, om det blir riktigt kallt. 

Allt du behöver veta om luft-vattenvärmepump i Jämtland

  • Du tänker helt rätt i att välja en luft-vattenvärmepump med hög effekt vid låga temperaturer.
  • Tänk på att välja att installera en luft-vattenvärmepump av god kvalitet, om du bor nära havet.
  • Du kan räkna med att spara riktigt mycket energi i det milda klimatet i Jämtlands län.

Frågor och rådgivning kring luft-vattenvärmepumpar 

  • Vi kan hjälpa dig med: rådgivning, installation, support, service och garantiåtgärder vid ditt köp av luft-vattenvärmepump i Jämtland.
  • Kontakta oss gärna med frågor eller för rådgivning om vilken luft-vattenvärmepump som passar just dig.
  • Fyll i vårt kontaktformulär eller ring 0770-777 600.
Luft-vattenvärmepump till bra pris
Bor du i ett hus med vattenburen värme? Vill du sänka din elräkning och samtidigt bidra till en bättre miljö? Hitta rätt luft-vattenvärmepump i vårt gedigna utbud och köp en komplett lösning med installation.
Certifierad Installation av luft-vattenvärmepump med ROT i Jämtland
Om du vill köpa en luft-vattenvärmepump utav oss, väljer du enkelt vilken installation du vill ha direkt inne på varje produkt. Här kan du läsa på om vilka installationer vi erbjuder.
Offert på luft-vattenvärmepump i Jämtland
Vi erbjuder gratis offert för dig som funderar på att installera luft-vattenvärmepump! Vi har ett brett sortiment av luft-vattenvärmepumpar från flera välkända varumärken och ett rikstäckande nätverk av installatörer.

Kort om vad en luft-vattenvärmepump är 

En luft-vattenvärmepump hämtar värme från utomhusluften och överför den till husets vattenburna uppvärmningssystem och tappvarmvatten. Den är förhållandevis billig, samtidigt som besparingen är stor. 

Den kan utgöra ett komplement eller en primär värmekälla. Vill du ha ett komplement titta du på de modeller som kallas monoblock eller hydrobox. Kompletta system heter lite olika för olika märken, exempelvis Ecodan, All-in-One eller Duo. 

Hur mycket kan jag spara med en luft-vattenvärmepump? 

Det går inte riktigt att svara på hur mycket du kan spara med en luft-vattenvärmepump i Jämtland eller Härjedalen. Klimatvariationerna inom länet påverkar besparing, men dessutom har varje hus sina unika förutsättningar, som påverkar besparingen. Sen beror det naturligtvis också på vilken luft-vattenvärmepump du väljer. 

Generellt brukar man säga att en luft-vattenvärmepump kan spara uppåt 65 % av den energi som hushållet spenderar på hus och tappvatten, men siffran är allmän för Sverige. Testresultat för luft-vattenvärmepumpar är ovanliga och de som har testats av Energimyndigheten har inte testats för olika klimatzoner, men det kanske ändå kan ge en uppfattning om hur mycket du kan spara beroende på förutsättningarna i huset. 

Vilka regler gäller för luft-vattenvärmepumpar i Jämtlands län? 

Luft-vattenvärmepumpar för hemmabruk omfattas vanligen inte av några specifika regler, men i vissa kommuner gäller anmälningsplikt. Kontrollera därför vad som gäller i just din jämtländska kommun. En detaljplan eller bostadsrättsförening kan ha synpunkter på installationen, exempelvis i och med att den påverkar fasadens utseende. 

Det finns regler runt hur mycket buller du får utsätta dina grannar för, även i Jämtlands kommun, och detta kan i viss mån påverka din luft-vattenvärmepumpsinstallation. Luft-vattenvärmepumpens utedel kan låta en del, men det är samtidigt ovanligt med för höga nivåer. Däremot är det alltid bra om du placerar luft-vattenvärmepumpen en bit från tomtgränsen, för att undvika onödiga konflikter med grannarna. Om du måste placera värmepumpen nära tomtgränsen försök välja en tystare modell. 

Luft-vattenvärmepumpar passar bra i hela Jämtland