Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Produktrådgivning

Vardagar 08-17

Vi hjälper dig med

  • Produktfrågor
  • Nya beställningar
0770 - 777 600

Kundservice

Vardagar 09-16

Vi hjälper dig med

  • Leveransfrågor
  • Reklamationer
0770 - 777 600
Mina Sidor
Passar luft-vattenvärmepump i Örebro län?
I artikeln...
Hur mycket kan jag spara med en luft-vattenvärmepump?​
Vilka regler gäller för luft-vattenvärmepumpar i Örebro län?
Certifierad Installation av luft-vattenvärmepump med ROT i Örebro län

Luft-vattenvärmepump i Örebro län

Dagens effektiva luft-vattenvärmepumpar ger en god effekt i Örebro län. Vintertid ligger medeltemperaturen i länet inom de intervall, där luft-vattenvärmepumpen trivs och ger en god kapacitet.

Samtidigt är det mycket ovanligt att temperaturen sjunker så mycket att luft-vattenvärmepumpen inte räcker till och om det händer kan en inbyggd elpatron hjälpa till med uppvärmningen. 

Allt du behöver veta om luft-vattenvärmepump i Örebro

  • Du tänker helt rätt i att installera en luft-vattenvärmepump. Den passar utmärkt i Örebro län.
  • Du bör tänka på att välja en split-modell om du vill ha extra skydd mot frysskador.
  • Du kan räkna med att spara mycket energi, med en luft-vattenvärmepump i Örebro län.

Frågor och rådgivning kring luft-vattenvärmepumpar

  • Vi kan hjälpa dig med: rådgivning, installation, support, service och garantiåtgärder vid ditt köp av luft-vattenvärmepump i Örebro län.
  • Kontakta oss gärna med frågor eller för rådgivning om vilken luft-vattenvärmepump som passar just dig.
  • Fyll i vårt kontaktformulär eller ring 0770-777 600
Luft-vattenvärmepump till bra pris
Bor du i ett hus med vattenburen värme? Vill du sänka din elräkning och samtidigt bidra till en bättre miljö? Hitta rätt luft-vattenvärmepump i vårt gedigna utbud och köp en komplett lösning med installation.
Certifierad Installation av luft-vattenvärmepump med ROT i Örebro län
Om du vill köpa en luft-vattenvärmepump utav oss, väljer du enkelt vilken installation du vill ha direkt inne på varje produkt. Här kan du läsa på om vilka installationer vi erbjuder.
Offert på luft-vattenvärmepump i Örebro län
Vi erbjuder gratis offert för dig som funderar på att installera luft-vattenvärmepump! Vi har ett brett sortiment av luft-vattenvärmepumpar från flera välkända varumärken och ett rikstäckande nätverk av installatörer.

Kort om vad en luft-vattenvärmepump är

En luft-vattenvärmepump hämtar värme från utomhusluften och överför den till husets vattenburna uppvärmningssystem och tappvarmvatten. Den är förhållandevis billig, samtidigt som besparingen är stor.

Den kan utgöra ett komplement eller en primär värmekälla. Vill du ha ett komplement titta du på de modeller som kallas monoblock eller hydrobox. Kompletta system heter lite olika för olika märken, exempelvis Ecodan, All-in-One eller Duo.

Hur mycket kan jag spara med en luft-vattenvärmepump?

Energimyndighetens tester visar på att man kan spara uppåt 65 % med en luft-vattenvärmepump. Det finns inga specifika testresultat för klimatet i Örebro län, men i det gynnsamma klimatet kan besparingen bli stor.

Vilka regler gäller för luft-vattenvärmepumpar i Örebro län?

En luft-vattenvärmepump brukar kunna installeras utan att du måste ta hänsyn till några speciella lagar. Se dock till att kontollera vad som gällzer i din kommun. I vissa kommuner måste installationen anmälas i förväg. I detaljplanerade områden kan det gälla speciella regler.

Det finns också regler för hur mycket buller du får utsätta dina grannar för och vissa luft-vattenvärmepumpar kan periodvis hamna på ganska höga värden. Det är därför bra om du kan placera luft-vattenvärmepumpens utedel en bit in på tomten. Måste den sitta nära tomtgränsen, kan du se till att välja en tystare modell, så slipper du granntvister.

Luft-vattenvärmepumpar passar bra i hela Örebro län