Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Produktrådgivning

Vardagar 08-17

Vi hjälper dig med

  • Produktfrågor
  • Nya beställningar
0770 - 777 600

Kundservice

Vardagar 09-16

Vi hjälper dig med

  • Leveransfrågor
  • Reklamationer
0770 - 777 600
Mina Sidor
I artikeln...
Primär värmekälla eller komplement?
Finns inbyggd elpatron?
Vad behöver jag göra?

För att ha en primär värmekälla

Vill du använda din luft-vattenvärmepump som en primär värmekälla? Då behöver du säkerställa att det finns en elpatron, som säkerställer att huset alltid har tillräckligt med värme.

Primär värmekälla eller komplement?

En luft-vattenvärmepump kan användas antingen som husets enda eller primära värmekälla, men också som ett komplement. Om luft-vattenvärmepumpen är utgör husets enda värmekälla behöver du ha en elpatron. Elpatron innebär att det finns en elvärmare i värmepumpen, som tar vid om värmepumpstekniken inte räcker till.

Om du kombinerar en luft-vattenvärmepump med annan värme behöver du säkerställa att det finns täckning i systemet även om värmepumpstekniken inte räcker till. Om du exempelvis använder din gamla vedpanna vid köldknäppar, så behöver du inte ha en elpatron. Om du däremot har en annan värmekälla som kompetterar luft-vattenvärmepump, men luft-vattenvärmepumpen ska agera som din huvudsakliga värmekälla, då behöver du ha en elpatron.

Finns inbyggd elpatron?

För många luft-vattenvärmepumpar är elpatronen inbyggd från start. Detta gäller främst den sorts luft-vattenvärmepumpar med inbyggd tank som kan användas som komplett system. Men även om det rör sig om en hydrobox kan elpatronen vara inbyggd.

Vad behöver jag göra?

Du behöver egentligen inte göra mer än att berätta för våra säljare (0770-777 600)vad du önskar av din luft-vattenvärmepump, om den ska värma huset själv eller om den ska komplettera någon annan värmekälla. De hjälper dig att sätta ihop ett system som passar för just ditt hus.

» Till tillbehör för luft-vattenvärmepumpar