Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Produktrådgivning

Vardagar 08-17

Vi hjälper dig med

  • Produktfrågor
  • Nya beställningar
0770 - 777 600

Kundservice

Vardagar 09-16

Vi hjälper dig med

  • Leveransfrågor
  • Reklamationer
0770 - 777 600
Mina Sidor
Har du golvvärme och radiatorer i ditt hus?
I artikeln...
Två olika framledningstemperaturer
Hur gör man då?

Radiatorer och golvvärme med luft-vattenvärmepump

Det är vanligt att man har både golvvärme och radiatorer i ett hus, exempelvis har man golvvärme i bottenvåningen och radiatorer en trappa upp.

Två olika framledningstemperaturer

Golvvärme och radiatorer har olika framledningstemperatur, dvs. den temperatur vattnet har då det går ut i systemet. Golvvärme har betydligt lägre framledningstemperatur, annars hade vi tyckt det var obekvämt att gå på golvet. Radiatorer som man inte nuddar vid kan å andra sidan ha högre framledningstemperatur.

Golvvärme är dessutom extra effektivt tillsammans med en luft-vattenvärmepump, då värmepumpar är bra på att producera mycket vatten med en något lägre temperatur. Men ofta får man en stor besparing även med radiatorer eller en kombination av båda.

Hur gör man då?

Jo, det finns olika tillbehör som möjliggör att du har olika framledningstemperatur, ofta heter de något med 2 zoner. Värmepumpen skickar nämligen bara ut vatten med en temperatur, och man behöver alltså komplettera med tillbehör för att kunna hantera mer än en zon.

Och viktigast av allt är att du berättar för våra rådgivare att du har både golvvärme och radiatorer, så hjälper dem dig att sätta ihop en passande lösning. Du når dem på 0770-777 600 eller via vårt offertformulär