Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Produktrådgivning

Vardagar 08-17

Vi hjälper dig med

  • Produktfrågor
  • Nya beställningar
0770 - 777 600

Kundservice

Vardagar 09-16

Vi hjälper dig med

  • Leveransfrågor
  • Reklamationer
0770 - 777 600
Mina Sidor
Det finns olika alternativ för att styra en luft-vattenvärmepump.
I artikeln...
Kontrollpanel eller fjärrkontroll
Rumsgivare för säkrare temperatur
WiFi-styrning

Styrning av luft-vattenvärmepump

Du kan ofta välja mellan flera olika typer av styrning till en luft-vattenvärmepump. Här går vi igenom de olika sorterna, så att du lätt vet vilket alternativ som passar dig.

En luft-vattenvärmepump måste på något sätt styras utifrån vilket behov av värme huset har. Men det finns olik sätt för dig att styra luft-vattenvärmepumpen.

Kontrollpanel eller fjärrkontroll

Ofta finns det möjlighet att ha någon typ utav kontrollpanel, rumspanel eller fjärrkontroll på en lämplig plats. Ofta står en luft-vattenvärmepump i källaren eller i ett pannrum, som är lite mer avsides i huset. Genom att ha tillgång till en kontrollpanel i de rum man faktiskt vistas kan det vara lättare att upptäcka larm från värmepumpen, men också göra vissa ändringar av inställningarna, kanske säkerställa lite extra varmvatten när man vet att många ska duscha. Ofta kombineras kontrollpanel med rumsgivare.

Rumsgivare för säkrare temperatur

Det vanligt att man väljer till en rumsgivare. Dessa kan finnas både i trådbunden och trådlös variant. Rumsgivaren placeras på en lämplig plats i boytan och känner av den temperaturen där. Detta hjälpen värmepumpen att veta vilken temperatur du faktiskt har i boytan, så att driften kan anpassas. Detta brukar leda till att du får en mer pålitlig uppvärmning. Med en trådlös rumsgivare kan det vara idé att experimentera lite kring vad som är en bra placering, som ger önskat resultat. Ofta kombineras detta med någon typ av kontrollpanel eller fjärrkontroll - se ovan.

WiFi-styrning

Numera kan vi kontrollera allt fler maskiner och apparater via WiFi, naturligtvis även luft-vattenvärmepumpar. Har du WiFi-styrning kan du komma åt värmepumpens inställningar via mobil, surfplatta eller dator. 

» Till tillbehör för luft-vattenvärmepumpar