Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Produktrådgivning

Vardagar 08-17

Vi hjälper dig med

  • Produktfrågor
  • Nya beställningar
0770 - 777 600

Kundservice

Vardagar 09-16

Vi hjälper dig med

  • Leveransfrågor
  • Reklamationer
0770 - 777 600
Mina Sidor

Energibesparande tillbehör

Vilka energibesparande tillbehör finns att köpa till luft-vattenvärmepumpen? Idag finns en växande marknad för alla möjliga tillbehör, här tipsar vi om några.

Bästa tillbehöret till luft-vattenvärmepump? 

Det finns en rad olika bra alternativ till ditt vattenburna värmesystem, som är enkla att använda och kommer att spara dig både energi och kostnader varje månad. Många av tillbehören är i princip bara en liten dosa som fästs på värmepumpen och sedan sköter med hjälp av en app, som låter dig styra exakt när uppvärmning ska ske. Ibland behövs inte ens en dosa för att integration, utan det räcker med appen.  

Ett exempel på energibesparande tillbehör är Ngenic, som med hjälp av en termostat och en app kan hjälpa dig att sänka dina energikostnader. Ställ enkelt in önskad temperatur via appen och få möjligheten att hålla koll på hur ditt inomhusklimat ser ut 24 timmar om dygnet. Har du timstyrt elpris? Bland annat så har Ngenic timprisstyrning i appen som man enkelt kan aktivera.

Elprisstyrning är säkert någonting du hört talas om? I de flesta appar för elprisstyrning kan du också se hur uppvärmningen sett ut historiskt, kolla din inne- och utetemperatur och hur ditt tillbehör hittills styrt uppvärmningen. Bortrest? Håll koll via vald app, sänk temperaturen när du inte är där, och höj den lagom tills ni är hemma igen. Koppla din värmepump direkt till appen, eller använd dig av en extern termostat du fäster på den.

» Läs mer om elprisstyrning här

» Köp Ngenic Tune här

Optimera din energiförbrukning med en termostat 

Med hjälp av exempelvis en termostat gör inte bostaden av med mer energi än vad som är nödvändigt. Efter installation, kommer termostaten lära sig hur ditt hus fungerar genom att läsa av vädret, din inne- och utetemperatur och solljuset i vissa fall, tillsammans med din luftfuktighet. Alla dessa faktorer läses sedan av och termostaten optimerar därefter värmesystemet efter din valda inomhustemperatur baserat på de insamlade uppgifternaKombinerar du en extern termostat tillsammans med elprisstyrning, kan detta spara ytterligare energi- och elkostnader.  

Allt du behöver är ett kompatibelt värmesystem och en fungerande internetuppkoppling, WiFi är oftast inte nödvändigt, men en fast internetuppkoppling rekommenderas då svajig uppkoppling kan ha effekt på apparna som används tillsammans med termostaten. 

 

 

Elprisstyrning till min luft-vattenvärmepump? 

Elprisstyrning och timpris kan användas av alla som äger en luft-vattenvärmepump, där kan du enkelt se aktuellt timpris på elen, och styra din uppvärmning därefter.

Produkter och appar som använder sig av elprisstyrning passar till nästan alla vattenburna värmesystem. Helst ska värmepumpen styras av en utomhusgivare och inte styra avfrostningen av luft-vattenvärmepumpen, om man investerar i en termostat som man fäster på pumpen i stället för den som integreras direkt med appen. Vad du behöver beror på vilken luft-vattenvärmepump du har.

Välj mellan att bara köpa elprisstyrning hos till exempel Tibber, som också har produkter och kringprodukter som hjälper dig att sänka energikostnader, eller satsa på produkter som till exempel Ngenic, där du inte behöver rörligt elpris för att optimera energiförbrukningen. Det blir dock allt vanligare att man vill ha timpris på elen, på grund av den stora påverkan man har chansen att göra kring elförbrukningen hemma. 

» Köp luft-vattenvärmepump hos Polarpumpen

» Kunskapsbanken för luft-vattenvärmepump

» Elprisstyrning