Luft-luftvärmepumpar

Vi erbjuder luft-luftvärmepumpar till lägre priser. - Bara nordiska modeller från kända märken, såsom Fujitsu, Daikin, Toshiba, Mitsubishi, Panasonic, Invest och LG.

Här nedanför hittar du några luft-luftvärmepumpar som vi vill rekommendera lite extra. I menyn till vänster kan du välja att avgränsa ditt val beroende på antingen: varumärke, typ eller husstorlek. I menyn hittar du också vidare till smarta tillbehör, såsom mobilstyrning.

Luft-luftvärmepumpar

Vilken pump passar hos mig?

Sluten   Ganska öppen   Öppen

Storsäljare
Daikin Siesta C35

Daikin Siesta C35

För vardagsrummet
Med WiFi-styrning
Värmer 25m² - 150m²
Tystgående...

(17400 kr)

Pris nu: 14900 kr

Liten innedel
Daikin Siesta N25

Daikin Siesta N25

Liten innedel
Värmer 25m² - 130m²
Steglös temperatur 10-30°C...
Pris: 11900 kr

Fujitsu 12LTCN

Fujitsu 12LTCN

Effektiv värmepump vid minusgrader
Värmer 10m² - 165m²
Underhållsvärme...

(15900 kr)

Pris nu: 13900 kr

Högt COP
Toshiba Polar 25 Supreme
A+++

Toshiba Polar 25 Supreme

Energiklass A+++
Värmer 10m² - 160m²
Underhållsvärme 5-13°C...

(14900 kr)

Pris nu: 13900 kr

Ring oss!
0770-777 600
Tillfälliga tekniska problem med vår telefonväxel! Vi hänvisar till chat och mail tillsvidare. (2016-02-15 fr.o.m. kl. 16.00)

Posten logotyp Trygg E-handel

Just nu! FRI FRAKT för alla värmepumpar som köps med installation!

Klarna logotyp Visa logotyp

Upp till 24 månaders
delbetalning!

Att välja rätt luftluftvärmepump

Att välja rätt luft-luftvärmepump, behöver inte vara svårt, men för säkerhets skull har vi samlat allt du behöver veta om luft-luftvärmepumpar.

Guide till luft-luftvärmepumpar

Rätt kapacitet

Det är viktigt att du väljer en värmepump med rätt kapacitet för ditt hus. För att veta vilken pump som har rätt kapacitet, bör du definiera förutsättningarna för ditt hus. Förutsättningar som har betydelse är yta, takhöjd, planlösning, isolering och fönsterglas. För att förenkla för dig som kund, har vi på Polarpumpen gjort uppskattningar för hur många kvadratmeter varje luftvärmepump kan värma.

Förslag på luftvärmepumpar efter husstorlek

Vi har räknat med:
  • normal takhöjd (2.20-2.40m)
  • relativt öppen planlösning
  • bra isolering (ca. 40cm i vägg och ca. 50-60cm i tak)
  • täta fönsterglas (3-glas).

Välj en tillräckligt stark luftvärmepump

I och med att dagens luftluftvärmepumpar är inverter-styrda, finns det som regel bara positiva aspekter med att välja en luftvärmepump som beräknas kunna värma ett större antal kvadratmeter, än vad ditt hus har. Att en värmepump är inverter-styrd innebär nämligen att den arbetar steglöst och inte kommer att förbruka mer driftsenergi än nödvändigt, för att uppfylla ditt värmebehov. Om värmepumpen får arbeta på lugna varvtal, minskar slitaget, precis som för bilen.

Det är värre att installera en något för liten luft-luftvärmepump. En för liten luftvärmepump kommer att tvingas arbeta i högvarv en stor del av tiden och kommer därmed att slitas ut mycket snabbare än en luft-luftvärmepump som kan arbeta lugnt. Dessutom riskerar du att inte få ut en optimal besparing, om luftvärmepumpen är lite för svag.

Dimensionering av luftvärmepump

Underhållsvärme

Vissa luftvärmepumpar ger möjlighet till underhållsvärme. Detta är en egen funktion, som inte alla luft-luftvärmepumpar har. Underhållsvärme passar i exempelvis fritidshus och garage, som behöver skyddas mot frys- och fuktskador, men inte måste ha full värme.

Underhållsvärme sparar pengar, samtidigt som utrymmet skyddas. Utan funktion för underhållsvärme är den lägsta temperaturen 16°C. I vår guide, som hjälper dig att hitta luftvärmepumpar som passar, kan du ställa in att underhållsvärme är ett krav.

Sök på luftvärmepumpar till huset

Effektivitet

COP (Coefficient of Performance) är ett effektivitetsmått, som uttrycker relationen mellan förbrukad energi (pumpens driftsenergi) och utvunnen värmeenergi. COP mäts under särskilda omständigheter och alltid i 7°C utomhus och 20°C inomhus.

För att få en mer rättvis bedömning har man tagit fram SCOP (Seasonal Coefficient of Performance), där man tar hänsyn till variationerna i temperatur över året, och tar hänsyn till betydligt lägre temperaturer än 7°C. SCOP-värdet ger därför en mer rättvisande bild om hur mycket man kan spara under ett år.

Arbetstemperatur

En värmepump med låg lägsta arbetstemperatur kan ge dig ökad besparing, eftersom du kommer ha användning för luftvärmepumpen även under årets kallaste dagar. Dessutom uppvisar luftvärmepumpar, som kan arbeta i låga minusgrader, ofta jämförelsevis hög effektivitet redan i temperaturer direkt under nollstrecket.

Den garanterade värmedriften sträcker sig oftast ned till -20°C eller -25°C. Fujitsu har luft-luftvärmepumpar som klarar ned till -30°C.

Norden-anpassning

Det är viktigt att veta att man köper en luft-luftvärmepump som är Norden-anpassad. Det betyder att luft-luftvärmepumpen klarar av att arbeta i låga temperaturer och har en avfrostning, som passar i Nordens kalla och fuktiga klimat. Alla Polarpumpens värmepumpar är Norden-anpassade.

Luftrening

Alla luft luft-värmepumpar drar igenom husets fulla luftvolym ett antal gånger per dygn och rengör luften genom de filter som sitter i luftvärmepumpens innedel. Luftreningssystemen renar vanligen luften från bakterier, virus, mögel, allergener, pollen och damm.

Dessa filter och luftreningssystem har olika namn och tillämpar olika tekniker för olika märken och modeller, men uppfyller i de flesta fall samma funktion.

Exempel på namn och tekniker:
  • Bosch – Plasma Cluster-filter, jonisering
  • Fujitsu Arctic – plasmafilter och jonisering
  • Mitsubishi Electric – nano platinafilter (SF), Quad Plasma-filter (FH), Plasma Duo-filter och Quick Clean-system (FD), Enzymfilter (GE, EF)
  • Panasonic – Nanoe-G, tidigare modeller e-Ion
  • Toshiba – Nano-teknologi med elektrostatiskt plasma-filter
  • Daikin – Flash Streamer, Titan-Apatitfilter

Toshiba Polar 25 och 35 luftreningssystem har blivit rekommenderat av det norska Astma- och Allergiförbundet.

Besök gärna vår specialsida för dig med allergiska eller astmatiska besvär!

Installation

Det är en ganska snabb process att installera en luft-luftvärmepump, jämfört med andra värmepumpar. Luft-luftvärmepumpen ska installeras av en certifierad kyltekniker. Vid installationen skapas en köldmediekrets och det krävs speciell kompetens för detta. Hos oss på Polarpumpen kan du köpa luft-luftvärmepumpar med installation.

Installation av luft-luftvärmepump