Fri frakt vid installation
Installerar i hela landet
Endast certifierade installatörer

Avfuktare - skydda huset mot fukt

För att säkerställa ett friskt hus med ett hälsosamt inomhusklimat behöver man skydda hemmet mot höga fuktnivåer. Höga fuktnivåer är nämligen en vanlig anledning till att mögel och röta börjar växa i huset. För att undvika de problem fukt kan ge, är en vanlig lösning att en avfuktare installeras. Läs mer

Efterfråga offert

Ring upp mig!

* Obligatoriska fält

Populära produkter inom avfuktning

20 artiklar

per sida

20 artiklar

per sida

Skydda dig mot fukt

För att säkerställa ett friskt hus med ett hälsosamt inomhusklimat behöver man skydda hemmet mot för höga fuktnivåer. Höga fuktnivåer är en förutsättning för att mögel och röta ska kunna växa i huset. Om huset redan har fuktproblem eller mögelpåväxt finns åtgärder att vidta, ju tidigare desto bättre.

Åtgärder mot fukt

Det finns flera åtgärder mot fukt i hus. En vanlig lösning är att en avfuktare installeras som en förebyggande åtgärd eller för att undvika återkommande problem med fukt, mögel och röta. Avfuktare kan behövas både på vinden och i krypgrunden, för att hålla huset friskt. Men det kan också vara bra med avfuktare i andra områden som är fuktiga, såsom källare, badrum och tvättstuga.

Avfuktare för krypgrund

Det finns flera olika sorters avfuktare för krypgrund. Du kanske har hört talas om sorptionsavfuktare eller termiska avfuktare?

En av de smidigaste och mest ekonomiska krypgrundsavfuktarna är TrygghetsVakten Krypgrund, som i första hand ger värme och i de mer avancerade varianterna även ventilerar krypgrunden.

Till krypgrundsavfuktare

Marktäckning till krypgrund

En krypgrund utsätts för fukt från olika håll. Med marktäckning i krypgrunden kan du skydda krypgrunden mot stigande markfukt. Om du köper en krypgrundsavfuktare med installation av oss, kan du även komplettera med marktäckning och även köpa till installation av denna.

Marktäckning för krypgrund

Frisk och glad familj

Säkra familjens hälsa genom att skydda huset från fuktproblem.

Avfuktare för vind

Vinden är också ett utrymme som ofta utsätts för fukt. Genom att hålla nere fuktnivåerna med en vindsavfuktare, kan du säkerställa att ditt hem mår bra.

En energisnål och ekonomisk avfuktare är TrygghetsVakten, som ombesörjer att din vind utrustas med kontrollerad ventilation, som håller fukt borta. Vid mer allvarliga problem, kan man även lägga till värmeslingor, för att säkerställa att det aldrig blir för fuktigt.

Till vindsavfuktare

Avfuktare för källare, garage och förråd

Källare, garage och förråd är ofta in fullt uppvärmda utrymmen och därför riskerar de fuktproblem i större utsträckning än vanlig boyta. Förvarar du saker i källaren eller garaget? Med en avfuktare håller dina saker bättre och blir inte förstörda av exempelvis mögel

Till avfuktare för källare, garage och förråd

Gult typiskt svenskt hus.

De flesta hus behöver någon form av åtgärd mot fukt.

Avfuktare för tvättstuga och torkrum

Fuktig tvätt som ska torka, torkar betydligt snabbare med hjälp av en avfuktare. Dessutom minskar du risken för att den fuktiga luften ställer problem i andra utrymmen i huset.

Till avfuktare för torkrum och tvättstuga

Avfuktare för badrum

Badrum blir fuktiga, särskilt om familjen gillar långa och varma duschar. Med en badrumsavfuktare blir klimatet i badrummet snabbt behagligt igen och handdukarna torkar snabbt.

Till badrumsavfuktare

Sanering

Vid konstaterade problem med mögel och röta krävs sanering. Vi rekommenderar att du tar hjälp av experter vid sanering av mögel och röta då det både är komplext och farligt. Vid köp av avfuktare hos oss med installation, har du även möjlighet att köpa till sanering, som naturligtvis utförs av en expert.

Läs mer om mögelsanering

Vi erbjuder avfuktare från följande varumärken: