Fri frakt vid installation
Installerar i hela landet
Endast certifierade installatörer

Fukt i hus

För att säkerställa ett friskt hus med ett hälsosamt inomhusklimat behöver man skydda hemmet mot höga fuktnivåer. Höga fuktnivåer är nämligen en vanlig anledning till att mögel och röta börjar växa i huset.

För att undvika återkommande problem med fukt, mögel och röta är en vanlig lösning att en avfuktare installeras.

Läs mer om åtgärder mot fukt
Fukt i hus
Krypgrund
Fukt på krypgrund? Vi hjälper dig.
Vind
Fukt på vind och kallvind? Vi hjälper dig.
Guide
Mer om fukt
Partners
Läs om Trygghetsvakten och Fuktkollen.

Skydda dig mot fukt

För att säkerställa ett friskt hus med ett hälsosamt inomhusklimat behöver man skydda hemmet mot för höga fuktnivåer. Höga fuktnivåer är en förutsättning för att mögel och röta ska kunna växa i huset. Om huset redan har fuktproblem eller mögelpåväxt finns åtgärder att vidta, ju tidigare desto bättre.

Åtgärder mot fukt

Det finns flera åtgärder mot fukt i hus. En vanlig lösning är att en avfuktare installeras som en förebyggande åtgärd eller för att undvika återkommande problem med fukt, mögel och röta.

Avfuktare för krypgrund

Av de avfuktare som marknaden idag erbjuder är det smidigaste och enklaste alternativet TrygghetsVakten Krypgrund. TrygghetsVakten utgör ett miljövänligt sätt att avfukta din krypgrund eller torpargrund. Den förebygger problem med fukt och de skador som fukt kan orsaka.

Avfuktaren installeras enkelt, är helt underhållsfri och designad för att hålla i ett halvt sekel. Du kan alltså under 50 år framöver vara lugn att ditt hus inte kommer att drabbas av fuktproblem i krypgrunden eller torpargrunden.

Till TrygghetsVakten Krypgrund

Avfuktare för vind

TrygghetsVakten Vind ombesörjer att din vind utrustas med kontrollerad ventilation, som håller fukt borta. Dess låga energiförbrukning och enkla installationsmetod gör TrygghetsVakten Vind till en av marknadens bästa avfuktare.

Med kontrollerad ventilation menas att klimatet på vinden jämförs med utomhusklimatet, och systemet anpassar ventilationen därefter. Torr luft tillförs när det är möjligt och värme när det finns behov. Det är just utnyttjandet av de torra perioderna i utomhusklimatet som gör att TrygghetsVakten Vind är så energisnål. Med TrygghetsVakten Vind kan du vara säker på att du slipper problem med fukt, röta och mögel på vinden.

Läs mer om TrygghetsVakten Vind

Marktäckning till krypgrund

En krypgrund utsätts för fukt från olika håll. Med marktäckning i krypgrunden kan du skydda krypgrunden mot stigande markfukt.

Marktäckning för krypgrund

Sanering

Vid konstaterade problem med mögel och röta krävs sanering. Vi rekommenderar att du tar hjälp av experter vid sanering av mögel och röta då det både är komplext och farligt.

Läs mer om mögelsanering