Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Produktrådgivning

Vardagar 08-17

Vi hjälper dig med

  • Produktfrågor
  • Nya beställningar
0770 - 777 600

Kundservice

Vardagar 09-16

Vi hjälper dig med

  • Leveransfrågor
  • Reklamationer
0770 - 777 600
Mina Sidor
Med tiden kan husets vattenburna system försämras. Vi går igenom ett smart sätt att skydda systemet.
I artikeln...
Ökad hållbarhet och effekt
Avlagringar uppstår naturligt vattenburna system
Magnetitfilter ger minskat behov av underhåll

Därför ska du ha ett magnetitfilter

Magnetit och järnoxid bildas på sikt i ett vattenburet system: Dessa beläggningar minskar värmesystemets kapacitet att sprida värme i huset. Ett magnetitfilter skyddar systemet mot avlagringar och beläggningar.

Ökad hållbarhet och effekt

Vi rekommenderar alltid att du ser till att installera ett magnetitfilter med din nya värmekälla, om du inte redan har ett. Magnetitfilter ökar det vattenburna uppvärmningssystemets hållbarhet och du får bättre effekt av din uppvärmning.

Avlagringar uppstår naturligt vattenburna system

Avlagringar och beläggningar är naturligt i vattenburna system, som ett resultat av den magnetit och järnoxid som uppstår. Detta uppstår naturligt i alla värmesystem med tiden och har du ett äldre system innebär det att det har funnits mer tid till att avlagringar ska uppstå och systemets kapacitet att sprida värme kan minska allt mer. Magnetitfilter skyddar mot slambildning, men också rost.

Magnetitfilter ger minskat behov av underhåll

Det blir också lättare att sköta ditt vattenburna system, med ett magnetitfilter. Att rengöra magnetitfiltret tar faktiskt bara några sekunder.

Köpa magnetitfilter
Här hittar du våra magentitfilter. Passa på när du köper ny värmekälla eller om du har vattenburen värme och saknar magentitfilter.