Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Produktrådgivning

Vardagar 08-17

Vi hjälper dig med

  • Produktfrågor
  • Nya beställningar
0770 - 777 600

Kundservice

Vardagar 09-16

Vi hjälper dig med

  • Leveransfrågor
  • Reklamationer
0770 - 777 600
Mina Sidor
Passar luft-luftvärmepump i Blekinge län?
I artikeln...
Allt du behöver veta om luftvärmepumpar i Blekinge
Vilka regler gäller för luft-luftvärmepumpar i Blekinge län?
Installation av luftvärmepump med ROT-avdrag i Blekinge

Luftvärmepump i Blekinge län

I Blekinge län, Sveriges trädgård, är luft-luftvärmepumpar mycket effektiva på grund av länets milda klimat. Medeltemperaturen i Blekinge län ligger i januari mellan 0 i söder och -2 i norr, och vissa vintrar någon grad under.

Temperaturer under en nivå som luft-luftvärmepumpar klarar av är mycket ovanliga i Blekinge och just därför passar en luft-luftvärmepump i Blekinge

Allt du behöver veta om luftvärmepumpar i Blekinge: 

  • Du tänker helt rätt om du funderar på att installera en luft-luftvärmepump i Blekinge på grund av länets milda och behagliga klimat
  • Tänk på att välja en luft-luftvärmepump med tillräcklig effekt för huset.
  • Du kan räkna med att spara riktigt mycket energi i det milda klimatet i Blekinge län.

Frågor och rådgivning kring luftvärmepump

  • Vi kan hjälpa dig med: rådgivning, installation, support, service och garantiåtgärder vid ditt köp av en luft-luftvärmepump i Blekinge län.
  • Kontakta oss gärna med frågor eller för rådgivning om vilken luft-luftvärmepump som passar just dig.
  • Fyll i vårt kontaktformulär eller ring 0770-777 600.
Luftvärmepumpar för Blekinge
Bara nordiska modeller från kända märken, såsom Fujitsu, Daikin, Toshiba, Mitsubishi, Panasonic, Samsung och LG. Här hittar du alla våra luft-luftvärmepumpar.
Installation av luftvärmepump med ROT-avdrag i Blekinge
Vi på Polarpumpen är måna om att våra kunder skall vara nöjda med sitt köp av värmepump. Därför har vi valt ut ackrediterade och certifierade kyltekniker som är duktiga och gör fina arbeten. För att kunna hålla korta väntetider har vi på de flesta orter avtal med flera installatörer
Offert på luftvärmepump i Blekinge
Att skicka en offert-förfrågan innebär inget avtal och är inte bindande på något sätt. Genom att fylla i vårt formulär för offertförfrågan får du adekvata offerter som bygger på samarbeten med aktörer nära dig.

Kort om vad en luft-luftvärmepump är 

En luft-luftvärmepump hämtar värme från utomhusluften. Värmen komprimeras och sprids sedan inomhus via luften. Luft-luftvärmepumper kräver således inget vattenburet värmesystem, utan utgör ett perfekt komplement till dig som har direktverkande el. Den utgör också en betydligt mindre investering än de andra värmepumparna. 

Luft-luftvärmepumpen är ingen primär värmekälla och du måste därför se till att du har en annan värmekälla, som kan ta vid om luft-luftvärmepumpen inte räcker till att värma hela huset de kallaste vinterdagarna.

Hur mycket kan jag spara?

När luft-luftvärmepumpen får arbeta med förhållandevis varma utomhustemperaturer blir effekten god. Eftersom klimatet i Blekinge är milt behöver husen inte lika mycket uppvärmning som i resten av Sverige. Detta innebär att besparingen blir stor om du väljer att investera i en luft-luftvärmepump.

Energimyndigheten har inte testat luft-luftvärmepumpar i Blekinge men likväl i Malmö som har ungefär samma klimat. Detta med ett riktigt bra resultat. De luft-luftvärmepumparna som sparade allra mest i Malmös klimat, ligger på en besparing av uppvärmningskostnader på hela 75 % i ett litet hus.

Med utgångspunkt i Energimyndighetens tester har vi tagit fram kalkyler för tre olika stora hus i varje klimatzon. Blekinge län ligger i klimatzon 4. Undrar du över möjlig besparing, elförbrukning eller kanske återbetalningstid? Klicka dig vidare via länkarna nedan.

Vilka regler gäller för luft-luftvärmepumpar i Blekinge?

Det finns vanligtvis inga lagar eller regler i Blekinge som kan hindra en husägare att investera i och installera en luft-luftvärmepump. Man bör dock ha i åtanke att grannarna inte får utsättas för buller som ligger på en decibel-nivå som luft-luftvärmepumparna inte brukar nå. En normal samtalsnivå brukar röra sig någonstans runt 50-60 decibel, och de flesta utedelar till luft-luftvärmepumpar har en decibelnivå på ungefär 50 dB som allra högst.

I områden med detaljplan kan det gälla speciella regler. Det är inte säkert att du får ändra fasadens utseende genom att sätta dit en luft-luftvärmepump så därför kan detta vara bra att kolla upp innan. Bostadsrättsföreningar kan också ha synpunkter på detta. 

Här hittar du rätt luftvärmepump för bättre inomhusklimat i Blekinge län