Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Produktrådgivning

Vardagar 08-17

Vi hjälper dig med

  • Produktfrågor
  • Nya beställningar
0770 - 777 600

Kundservice

Vardagar 09-16

Vi hjälper dig med

  • Leveransfrågor
  • Reklamationer
0770 - 777 600
Mina Sidor
Passar luftvärmepump i Gävleborgs län?
I artikeln...
Allt du behöver veta om luftvärmepumpar i Gävleborg
Vilka regler gäller för luftvärmepumpar i Gävleborgs län?
Installation av luftvärmepump med ROT-avdrag i Gävleborg

Luftvärmepump i Gävleborgs län

Gävleborgs län ligger precis söder om mitten av Sverige och klimatet ligger också nära svenska medelvärden. Under sommaren är temperaturskillnaderna relativt små i Sverige, medan vintern visar upp större variationer mellan norr och söder.

Vid Gävleborgs kust är klimatet betydligt mildare än i inlandet. Det skiljer exempelvis över 4°C i medeltemperatur i januari månad mellan Ljusdal i de nordvästra delarna av länet och Gävle i de sydöstra delarna.

Många luft-luftvärmepumpar klarar Gävleborgs klimat utan problem. Du bör dock välja en luft-luftvärmepump som ger god kapacitet vid låga utomhustemperaturer och som klarar av låga temperaturer.

Allt du behöver veta om luftvärmepump i Gävleborg

  • Du tänker helt rätt i att installera en Norden-anpassad luft-luftvärmepump.
  • Du bör tänka på att välja en luft-luftvärmepump med god kapacitet vid låga temperaturer.
  • Du kan räkna med att spara mycket pengar med en bra luft-luftvärmepump.

Frågor och rådgivning kring luftvärmepumpar

  • Vi kan hjälpa dig med: rådgivning, installation, support, service och garantiåtgärder vid ditt köp av en luft-luftvärmepump på Gotland.
  • Kontakta oss gärna med frågor eller för rådgivning om vilken luft-luftvärmepump som passar just dig.
  • Fyll i vårt kontaktformulär eller ring 0770-777 600.
Luftvärmepumpar för Gävleborg
Bara nordiska modeller från kända märken, såsom Fujitsu, Daikin, Toshiba, Mitsubishi, Panasonic, Samsung och LG. Här hittar du alla våra luft-luftvärmepumpar.
Installation av luftvärmepump med ROT-avdrag i Gävleborg
Vi på Polarpumpen är måna om att våra kunder skall vara nöjda med sitt köp av värmepump. Därför har vi valt ut ackrediterade och certifierade kyltekniker som är duktiga och gör fina arbeten. För att kunna hålla korta väntetider har vi på de flesta orter avtal med flera installatörer
Offert på luftvärmepump i Gävleborg
Att skicka en offert-förfrågan innebär inget avtal och är inte bindande på något sätt. Genom att fylla i vårt formulär för offertförfrågan får du adekvata offerter som bygger på samarbeten med aktörer nära dig.

Kort om vad en luftvärmepump är

En luft-luftvärmepump hämtar värme från utomhusluften. Värmen komprimeras och sprids sedan inomhus via luften. Luft-luftvärmepumper kräver således inget vattenburet värmesystem, utan utgör ett perfekt komplement till dig som har direktverkande el. Den utgör också en betydligt mindre investering än de andra värmepumparna.

Luft-luftvärmepumpen är ingen primär värmekälla och du måste därför se till att du har en annan värmekälla, som kan ta vid om luft-luftvärmepumpen inte räcker till att värma hela huset de kallaste vinterdagarna.

Hur mycket kan jag spara?

Energimyndighetens tester ger en god indikation på hur mycket du kan spara med en luft-luftvärmepump i olika delar av Sverige. Klimatet i Gävleborg ligger mitt emellan Borås och Luleå, som redovisas i testerna. Medan kusten ligger något närmare Borås, ligger Ljusdal och Edsbyn närmare Luleå. Det innebär också att besparingen hamnar någonstans mittemellan dessa värden.

Med utgångspunkt i Energimyndighetens tester har vi tagit fram kalkyler för tre olika stora hus i varje klimatzon. Hela Gävleborgs län ligger i klimatzon 2. Undrar du över möjlig besparing, elförbrukning eller kanske återbetalningstid? Klicka dig vidare via länken nedan.

Vilka regler gäller för luftvärmepumpar i Gävleborgs län?

Vanligtvis gäller inga speciella regler för luft-luftvärmepumpar, men detta regleras på kommunnivå och du bör därför kontrollera vad som gäller i just din kommun i Gävleborgs län. Det som främst brukar påverka luft-luftvärmepumparna är att det finns regler för hur mycket buller man får utsätta grannarna för. Det är dock ovanligt att luft-luftvärmepumpar når upp i så höga nivåer.

I vissa områden kan det gälla särskilda regler, exempelvis i detaljplanerade områden eller i bostadsrättsföreningar. Kolla därför upp vad som gäller där du bor innan installationen.

Här hittar du rätt luftvärmepump för bättre inomhusklimat i Gävleborgs län