Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Produktrådgivning

Vardagar 08-17

Vi hjälper dig med

  • Produktfrågor
  • Nya beställningar
0770 - 777 600

Kundservice

Vardagar 09-16

Vi hjälper dig med

  • Leveransfrågor
  • Reklamationer
0770 - 777 600
Mina Sidor
Passar luftvärmepump i Göteborg med omnejd?
I artikeln...
Allt du behöver veta om luftvärmepumpar i Göteborg
Vilka regler gäller för luftvärmepumpar i Göteborg med omnejd?
Installation av luftvärmepump med ROT-avdrag i Göteborg

Luftvärmepump i Göteborg

En luft-luftvärmepump brukar vara ett bra val i Göteborgs milda klimat, där medeltemperaturen under vintern ligger på någon enstaka minusgrad.

En luft-luftvärmepump klarar vanligen betydligt lägre utomhustemperaturer med en god effekt. Det milda klimatet gör att effekten blir god och att du kan spara en större andel av dina uppvärmningskostnader med en luft-luftvärmepump.

Allt du behöver veta om luftvärmepump i Göteborg

  • Du tänker helt rätt i att installera luft-luft, som passar bra i Göteborgs milda klimat
  • Tänk på att välja att välja en pump med bra korrosionsskydd, eftersom Göteborg ligger på salta Västkusten.
  • Du kan räkna med att spara mycket energi i det milda klimatet i Göteborg. 

Frågor och rådgivning kring luftvärmepumpar

  • Vi kan hjälpa dig med: rådgivning, installation, support, service och garantiåtgärder vid ditt köp av en luft-luftvärmepump i Göteborg med omnejd.
  • Kontakta oss gärna med frågor eller för rådgivning om vilken luft-luftvärmepump som passar just dig.
  • Fyll i vårt kontaktformulär eller ring 0770-777 600.
Luftvärmepumpar för Göteborg
Bara nordiska modeller från kända märken, såsom Fujitsu, Daikin, Toshiba, Mitsubishi, Panasonic, Samsung och LG. Här hittar du alla våra luft-luftvärmepumpar.
Installation av luftvärmepump med ROT-avdrag i Göteborg
Vi på Polarpumpen är måna om att våra kunder skall vara nöjda med sitt köp av värmepump. Därför har vi valt ut ackrediterade och certifierade kyltekniker som är duktiga och gör fina arbeten. För att kunna hålla korta väntetider har vi på de flesta orter avtal med flera installatörer
Offert på luftvärmepump i Göteborg
Att skicka en offert-förfrågan innebär inget avtal och är inte bindande på något sätt. Genom att fylla i vårt formulär för offertförfrågan får du adekvata offerter som bygger på samarbeten med aktörer nära dig.

Kort om vad en luft-luftvärmepump är

En luft-luftvärmepump hämtar värme från utomhusluften. Värmen komprimeras och sprids sedan inomhus via luften. Luft-luftvärmepumper kräver således inget vattenburet värmesystem, utan utgör ett perfekt komplement till dig som har direktverkande el. Den utgör också en betydligt mindre investering än de andra värmepumparna.

Luft-luftvärmepumpen är ingen primär värmekälla och du måste därför se till att du har en annan värmekälla, som kan ta vid om luft-luftvärmepumpen inte räcker till att värma hela huset de kallaste vinterdagarna.

Hur mycket kan jag spara?

När det gäller besparing, kan du få goda indikationer med hjälp av Energimyndighetens tester. Energimyndigheten har testat luft-luftvärmepumpar för klimatet i tre olika städer i Sverige och en av dessa städer är Borås, som ju ligger nära Göteborg. Årsmedeltemperaturen i Göteborg ligger dock på 7,8ºC. I Borås är den 6,1ºC och i Malmö, där Energimyndigheten också har testat är den 8,1ºC.

Som göteborgare, kan du därför snegla på testresultaten i den varmaste klimatzonen i Sverige. Dessa testresultat visar på en besparing på upp till ca 75 % av uppvärmningskostnaderna med en luft-luftvärmepump.

Med utgångspunkt i Energimyndighetens tester har vi tagit fram kalkyler för tre olika stora hus i varje klimatzon. Göteborg ligger i klimatzon 4. Undrar du över möjlig besparing, elförbrukning eller kanske återbetalningstid? Klicka dig vidare via länkarna nedan.

Vilka regler gäller för luftvärmepumpar Göteborg med omnejd?

Lagar och regler brukar inte hindra installationen av en luft-luftvärmepump. Det enda som kan påverka, är att det finns regler för bullernivåer gentemot grannar. Luft-luftvärmepumpar brukar inte nå upp i dessa nivåer.

I Göteborg finns många områden med detaljplan och här kan det gälla speciella regler. Ibland kan man också behöva kontakta den förening man bor i, innan installationen. En luft-luftvärmepump påverkar ju utseendet på fasaden.

Här hittar du rätt luftvärmepump för bättre inomhusklimat i Göteborgsområdet