Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Produktrådgivning

Vardagar 08-17

Vi hjälper dig med

  • Produktfrågor
  • Nya beställningar
0770 - 777 600

Kundservice

Vardagar 09-16

Vi hjälper dig med

  • Leveransfrågor
  • Reklamationer
0770 - 777 600
Mina Sidor
Passar luftvärmepump i Hallands län?
I artikeln...
Allt du behöver veta om luftvärmepumpar i Halland
Vilka regler gäller för luftvärmepumpar i Hallands län?
Installation av luftvärmepump med ROT-avdrag i Halland

Luftvärmepump i Hallands län

I Hallands län ger luft-luftvärmepumpar en mycket god effekt. Anledningen är det milda klimatet som delvis beror på att länet ligger långt söderut i landet, men också närheten till havet.

Under årets kallaste månad ligger medeltemperaturen i Halland på någon grad under nollan, vilket är inom det intervall då luft-luftvärmepumpar ger en god effekt. Att temperaturen skulle sjunka så lågt att luft-luftvärmepumpen inte klarar av det är extremt ovanligt i Halland.

Närheten till havet gör också att man som hallänning gör klokt i att välja en luft-luftvärmepump av god kvalitet. Saltet från havet kan leda till en något snabbare korrosion, och kvalitetsvärmepumpar är vanligen bättre skyddade mot detta.

Allt du behöver veta om luftvärmepump i Halland

  • Du tänker helt rätt i att installera en luft-luftvärmepump i Hallands milda klimat.
  • Du bör tänka på att välja en värmepump med god kvalitet, som tål närheten till havet.
  • Du kan räkna med att spara en stor del av uppvärmningskostnaderna i milda Halland.

Frågor och rådgivning kring luftvärmepumpar

  • Vi kan hjälpa dig med: rådgivning, installation, support, service och garantiåtgärder vid ditt köp av luft-luftvärmepump i Halland.
  • Kontakta oss gärna med frågor eller för rådgivning om vilken luft-luftvärmepump som passar just dig.
  • Fyll i vårt kontaktformulär eller ring 0770-777 600.
Luftvärmepumpar till Halland
Bara nordiska modeller från kända märken, såsom Fujitsu, Daikin, Toshiba, Mitsubishi, Panasonic, Samsung och LG. Här hittar du alla våra luft-luftvärmepumpar.
Installation av luftvärmepump med ROT-avdrag i Halland
Vi på Polarpumpen är måna om att våra kunder skall vara nöjda med sitt köp av värmepump. Därför har vi valt ut ackrediterade och certifierade kyltekniker som är duktiga och gör fina arbeten. För att kunna hålla korta väntetider har vi på de flesta orter avtal med flera installatörer
Offert på luftvärmepump i Halland
Att skicka en offert-förfrågan innebär inget avtal och är inte bindande på något sätt. Genom att fylla i vårt formulär för offertförfrågan får du adekvata offerter som bygger på samarbeten med aktörer nära dig.

Kort om vad en luftvärmepump är

En luft-luftvärmepump hämtar värme från utomhusluften. Värmen komprimeras och sprids sedan inomhus via luften. Luft-luftvärmepumper kräver således inget vattenburet värmesystem, utan utgör ett perfekt komplement till dig som har direktverkande el. Den utgör också en betydligt mindre investering än de andra värmepumparna.

Luft-luftvärmepumpen är ingen primär värmekälla och du måste därför se till att du har en annan värmekälla, som kan ta vid om luft-luftvärmepumpen inte räcker till att värma hela huset de kallaste vinterdagarna.

Hur mycket kan jag spara?

I det milda halländska klimatet kan du få en riktigt stor besparing. De förhållandevis milda utomhustemperaturerna gör att luft-luftvärmepumpen kan ge en god effekt. Dessutom behövs inte lika mycket uppvärmning i Halland, som i andra delar av landet.

I Energimyndighetens tester finns tre klimat representerade. Det halländska klimatet ligger nära det för Malmö, där de bästa luft-luftvärmepumparna gav en besparing på 75 % av uppvärmningskostnaden.

Med utgångspunkt i Energimyndighetens tester har vi tagit fram kalkyler för tre olika stora hus i varje klimatzon. Hallands län ligger i klimatzon 4. Undrar du över möjlig besparing, elförbrukning eller kanske återbetalningstid? Klicka dig vidare via länkarna nedan.

Vilka regler gäller för luft-luftvärmepumpar i Hallands län?

Det brukar inte vara några regler som hindrar installationen av en luft-luftvärmepump i Halland. Det enda du brukar behöva tänka på är att du inte få utsätta dina grannar för alltför mycket buller. Det är dock ovanligt att en luft-luftvärmepump når för höga nivåer.

Speciella regler kan gälla i områden med detaljplan, exempelvis att du inte få ändra fasadens utseende. Bostadsrättsföreningar kan också ha synpunkter på installation av luft-luftvärmepumpar.

Här hittar du rätt luftvärmepump för bättre inomhusklimat i Hallands län