Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Produktrådgivning

Vardagar 08-17

Vi hjälper dig med

  • Produktfrågor
  • Nya beställningar
0770 - 777 600

Kundservice

Vardagar 09-16

Vi hjälper dig med

  • Leveransfrågor
  • Reklamationer
0770 - 777 600
Mina Sidor
Passar luftvärmepump i Jämtlands län?
I artikeln...
Allt du behöver veta om luftvärmepumpar i Jämtland
Vilka regler gäller för luftvärmepumpar i Jämtlands län?
Installation av luftvärmepump med ROT-avdrag i Jämtland

Luftvärmepump i Jämtlands län

Jämtlands län består främst av landskapen Härjedalen och Jämtland. Höjdskillnaderna är stora och klimatet varierar kraftigt. Härjedalen har ett utpräglat inlandsklimat, medan västra delarna av Jämtland påverkas stort av närheten till Norska havet och Atlanten, då Norge är betydligt smalare här och många dalgångar går hela vägen till norska kusten.

Medeltemperaturen är relativt låg under vintermånaderna, men de lokala variationerna är relativt stora. I januari har exempelvis Storlien i västra Jämtland en medeltemperatur på -8,6 °C, medan medeltemperaturen i dalgången mellan Hede och Funäsdalen i Härjedalen ligger på ca -13 °C.

I det kalla klimatet är det viktigt att du väljer rätt luft-luftvärmepump. Du bör dels titta efter en luft-luftvärmepump med en garanterad värmedrift ned till -30 °C eller åtminstone -25 °C. Dessutom bör du titta efter en luft-luftvärmepump som ger en hög effekt vid låga temperaturer, eftersom detta ger dig en bättre besparing.

Allt du behöver veta om luftvärmepump i Jämtland

  • Du tänker helt rätt i att du kan spara mycket energi med en luft-luftvärmepump i Jämtland.
  • Tänk på att välja att välja en luft-luftvärmepump, som är effektiv i låga temperaturer.
  • Du kan räkna med att spara mycket pengar med en effektiv luft-luftvärmepump.

Frågor och rådgivning kring luftvärmepumpar

  • Vi kan hjälpa dig med: rådgivning, installation, support, service och garantiåtgärder vid ditt köp av luft-luftvärmepump i Jämtland.
  • Kontakta oss gärna med frågor eller för rådgivning om vilken luft-luftvärmepump som passar just dig.
  • Fyll i vårt kontaktformulär eller ring 0770-777 600.
Luftvärmepumpar för Jämtlands län
Bara nordiska modeller från kända märken, såsom Fujitsu, Daikin, Toshiba, Mitsubishi, Panasonic, Samsung och LG. Här hittar du alla våra luft-luftvärmepumpar.
Installation av luftvärmepump med ROT-avdrag i Jämtland
Vi på Polarpumpen är måna om att våra kunder skall vara nöjda med sitt köp av värmepump. Därför har vi valt ut ackrediterade och certifierade kyltekniker som är duktiga och gör fina arbeten. För att kunna hålla korta väntetider har vi på de flesta orter avtal med flera installatörer
Offert på luftvärmepump i Jämtland
Att skicka en offert-förfrågan innebär inget avtal och är inte bindande på något sätt. Genom att fylla i vårt formulär för offertförfrågan får du adekvata offerter som bygger på samarbeten med aktörer nära dig.

Kort om vad en luftvärmepump är

En luft-luftvärmepump hämtar värme från utomhusluften. Värmen komprimeras och sprids sedan inomhus via luften. Luft-luftvärmepumper kräver således inget vattenburet värmesystem, utan utgör ett perfekt komplement till dig som har direktverkande el. Den utgör också en betydligt mindre investering än de andra värmepumparna.

Luft-luftvärmepumpen är ingen primär värmekälla och du måste därför se till att du har en annan värmekälla, som kan ta vid om luft-luftvärmepumpen inte räcker till att värma hela huset de kallaste vinterdagarna.

Hur mycket kan jag spara?

Energimyndighetens testresultat för luft-luftvärmepumpar i tre olika svenska klimatzoner ger en god indikation på hur mycket du kan spara med en luft-luftvärmepump. Den kallaste zonen utgår från Luleås klimat, vars årsmedeltemperatur ligger nära den i Jämtlands län. Här ligger besparingen på upp till 53 % av uppvärmningskostnaderna för ett stort hus, och något högre för ett mindre hus.

Troligen får du dock en något större besparing i Jämtlands län. Trots att årsmedletemperaturen ligger nära den kalla zonen, ligger medeltemperaturen under vintern nämligen flera grader högre. 

Med utgångspunkt i Energimyndighetens tester har vi tagit fram kalkyler för tre olika stora hus i varje klimatzon. Jämtlandss län ligger i klimatzon 1. Undrar du över möjlig besparing, elförbrukning eller kanske återbetalningstid? Klicka dig vidare via länken nedan.

» Kalkyl för klimatzon 1

Vilka regler gäller för luft-luftvärmepumpar i Jämtland?

Luft-luftvärmepumpar brukar inte omfattas av särskilda lagar eller regler, men det förekommer anmälningsplikt i vissa svenska kommuner. Du bör därför ta reda på vad som gäller i din kommun i Jämtland. Du får inte heller utsätta dina grannar för alltför mycket buller, men det är ovanligt att luft-luftvärmepumpar av god kvalitet når upp till alltför höga nivåer.

I vissa fall kan en detaljplan eller bostadsrättsförening ha synpunkter på din installation, främst eftersom fasadens utseende påverkas.

Här hittar du rätt luftvärmepump för bättre inomhusklimat i Jämtlands län