Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Produktrådgivning

Vardagar 08-17

Vi hjälper dig med

  • Produktfrågor
  • Nya beställningar
0770 - 777 600

Kundservice

Vardagar 09-16

Vi hjälper dig med

  • Leveransfrågor
  • Reklamationer
0770 - 777 600
Mina Sidor
Passar luftvärmepump i Jönköpings län?
I artikeln...
Allt du behöver veta om luftvärmepumpar i Jönköping med omnejd
Vilka regler gäller för luftvärmepumpar i Jönköpings län?
Installation av luftvärmepump med ROT-avdrag i Jönköping

Luftvärmepump i Jönköpings län

Jönköpings län ligger i södra Sverige och har därmed ett förhållandevis milt klimat, även om placeringen på det Småländska höglandet drar ner temperaturerna något.

Det milda klimatet är gynnsamt för luft-luftvärmepumpen, som därför passar mycket bra i Jönköpings län.

Allt du behöver veta om luftvärmepump i Jönköpings län

  • Du tänker helt rätt i att installera luft-luft. Den är effektiv i Jönköpings läns milda klimat.
  • Du bör tänka på: att satsa på god kvalitet - du får verkligen mer för pengarna.
  • Du kan räkna med att spara upp till 70 % av uppvärmningskostnaderna i Jönköpings län.

Frågor och rådgivning kring luftvärmepumpar

  • Vi kan hjälpa dig med: rådgivning, installation, support, service och garantiåtgärder vid ditt köp av luft-luftvärmepump.
  • Kontakta oss gärna med frågor eller för rådgivning om vilken luft-luftvärmepump som passar just dig.
  • Fyll i vårt kontaktformulär eller ring 0770-777 600.
Luftvärmepumpar till Jönköpings län
Bara nordiska modeller från kända märken, såsom Fujitsu, Daikin, Toshiba, Mitsubishi, Panasonic, Samsung och LG. Här hittar du alla våra luft-luftvärmepumpar.
Installation av luftvärmepump med ROT-avdrag i Jönköpings län
Vi på Polarpumpen är måna om att våra kunder skall vara nöjda med sitt köp av värmepump. Därför har vi valt ut ackrediterade och certifierade kyltekniker som är duktiga och gör fina arbeten. För att kunna hålla korta väntetider har vi på de flesta orter avtal med flera installatörer
Offert på luftvärmepump i Jönköpings län
Att skicka en offert-förfrågan innebär inget avtal och är inte bindande på något sätt. Genom att fylla i vårt formulär för offertförfrågan får du adekvata offerter som bygger på samarbeten med aktörer nära dig.

Kort om vad en luftvärmepump är

En luft-luftvärmepump hämtar värme från utomhusluften. Värmen komprimeras och sprids sedan inomhus via luften. Luft-luftvärmepumper kräver således inget vattenburet värmesystem, utan utgör ett perfekt komplement till dig som har direktverkande el. Den utgör också en betydligt mindre investering än de andra värmepumparna.

Luft-luftvärmepumpen är ingen primär värmekälla och du måste därför se till att du har en annan värmekälla, som kan ta vid om luft-luftvärmepumpen inte räcker till att värma hela huset de kallaste vinterdagarna. 

Hur mycket kan jag spara?

I Jönköpings milda klimat brukar man kunna få en bra besparing. Medeltemperaturen vintertid ligger inom luft-luftvärmepumpens komfortzon och den kan därför även vintertid ge en god effekt.

Testresultat kan ge en god uppfattning, om hur mycket du kan spara. Energimyndigheten har testat luft-luftvärmepumpar för tre olika svenska klimatzoner. En av dem är Borås, som har nästan samma medeltemperatur som Jönköping. Medeltemperaturen i Jönköping ligger på 6,3, mot 6,1 i Borås. I ett litet hus kan du spara upp till 70 % och i ett stort hus upp till 65 %.

Med utgångspunkt i Energimyndighetens tester har vi tagit fram kalkyler för tre olika stora hus i varje klimatzon. Jönköpings län ligger helt i klimatzon 3. Undrar du över möjlig besparing, elförbrukning eller kanske återbetalningstid? Klicka dig vidare via länkarna nedan.

Vilka regler gäller för luft-luftvärmepumpar i Jönköpings län?

Luft-luftvärmepumpen brukar inte omfattas av några speciella lagar. Det finns dock gränser för hur mycket buller du får utsätta dina grannar för. Luft-luftvärmepumpar når sällan upp till dessa nivåer.

Bor du i ett område med detaljplan, kan det finnas speciella regler, i och med att luft-luftvärmepumpen påverkar utseendet på fasaden. Bostadsrättsföreningar kan också ha synpunkter på en eventuell installation.

Här hittar du rätt luftvärmepump för bättre inomhusklimat i Jönköpings län