Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Produktrådgivning

Vardagar 08-17

Vi hjälper dig med

  • Produktfrågor
  • Nya beställningar
0770 - 777 600

Kundservice

Vardagar 09-16

Vi hjälper dig med

  • Leveransfrågor
  • Reklamationer
0770 - 777 600
Mina Sidor
Passar luftvärmepump i Kalmar län?
I artikeln...
Allt du behöver veta om luftvärmepumpar i Kalmar med omnejd
Vilka regler gäller för luftvärmepumpar i Kalmar län?
Installation av luftvärmepump med ROT-avdrag i Kalmar län

Luftvärmepump i Kalmar län

Kalmar län ligger i sydöstra Sverige och har ett milt klimat. Faktum är att Kalmar län innehar hela fem av Sveriges månadsvärmerekord - för januari, februari, mars, maj och oktober.

Det Småländska höglandet i väster stoppar de fuktiga vindarna från Atlanten. När nederbörden har fallit på höjderna, sveper mildare och torrare luft ner över Kalmar län. Närheten till havet ger också mildare temperaturer, men både Smålandskusten och Öland kan drabbas av kraftiga snöfall på vintern. Det milda klimatet gör luft-luftvärmepumpen till ett utmärkt val. 

Allt du behöver veta om luftvärmepump i Kalmar län 

  • Du tänker helt rätti att installera luft-luft, som ger hög effekt i Kalmar läns milda klimat.
  • Du bör tänka på:att satsa på god kvalitet, eftersom det lönar sig i längden.
  • Du kan räkna med att sparaupp till 70 % av uppvärmningskostnaderna i Kalmar läns milda klimat.

Frågor och rådgivning kring luftvärmepumpar 

  • Vi kan hjälpa dig med: rådgivning, installation, support, service och garantiåtgärder vid ditt köp av luft-luftvärmepump.
  • Kontakta oss gärna med frågor eller för rådgivning om vilken luft-luftvärmepump som passar just dig.
  • Fyll i vårt kontaktformulär eller ring 0770-777 600.
Luftvärmepumpar till Kalmar län
Bara nordiska modeller från kända märken, såsom Fujitsu, Daikin, Toshiba, Mitsubishi, Panasonic, Samsung och LG. Här hittar du alla våra luft-luftvärmepumpar.
Installation av luftvärmepump med ROT-avdrag i Kalmar län
Vi på Polarpumpen är måna om att våra kunder skall vara nöjda med sitt köp av värmepump. Därför har vi valt ut ackrediterade och certifierade kyltekniker som är duktiga och gör fina arbeten. För att kunna hålla korta väntetider har vi på de flesta orter avtal med flera installatörer
Offert på luftvärmepump i Kalmar län
Att skicka en offert-förfrågan innebär inget avtal och är inte bindande på något sätt. Genom att fylla i vårt formulär för offertförfrågan får du adekvata offerter som bygger på samarbeten med aktörer nära dig.

Kort om vad en luftvärmepump är 

En luft-luftvärmepump hämtar värme från utomhusluften. Värmen komprimeras och sprids sedan inomhus via luften. Luft-luftvärmepumper kräver således inget vattenburet värmesystem, utan utgör ett perfekt komplement till dig som har direktverkande el. Den utgör också en betydligt mindre investering än de andra värmepumparna. 

Luft-luftvärmepumpen är ingen primär värmekälla och du måste därför se till att du har en annan värmekälla, som kan ta vid om luft-luftvärmepumpen inte räcker till att värma hela huset de kallaste vinterdagarna. 

Hur mycket kan jag spara? 

I det milda klimatet i Kalmar län är besparingspotentialen stor. Det milda klimatet gör att luft-luftvärmepumpar passar utmärkt. En luft-luftvärmepump ger vanligen en mycket hög effekt i Kalmar län och det är extremt ovanligt med så låga temperaturer som Norden-anpassade luft-luftvärmepumpar inte klarar. 

Med hjälp av testresultat kan du bilda dig en uppfattning, om hur mycket energi du kan spara. Störst på testning av luft-luftvärmepumpar i Sverige är Energimyndigheten, som har testat luft-luftvärmepumpar för tre olika klimatzoner i Sverige. Klimatet i Kalmar län ligger närmast den mellersta zonen. Både Kalmar och Oskarshamn har en årsmedeltemperatur på 6,4 grader jämfört med den mellersta zonens 6,1. Testresultaten visar på en besparing på upp till 70 %. 

Med utgångspunkt i Energimyndighetens tester har vi tagit fram kalkyler för tre olika stora hus i varje klimatzon. Kalmar län ligger helt i klimatzon 3. Undrar du över möjlig besparing, elförbrukning eller kanske återbetalningstid? Klicka dig vidare via länkarna nedan.

Vilka regler gäller för luft-luftvärmepumpar i Kalmar län? 

Det brukar inte finnas några speciella regler som påverkar din installation av luft-luftvärmepump i Kalmar län, även om anmälningsplikt förekommer i några svenska kommuner. Det finns dock gränser för hur mycket buller du får utsätta grannarna för, men det är ovanligt att luft-luftvärmepumpar låter så mycket. 

I områden med detaljplan kan det finnas speciella regler, främst för att en luft-luftvärmepump kan anses påverka utseendet på fasaden. En bostadsrättsförening kan också ha synpunkter på din installation. 

Här hittar du rätt luftvärmepump för bättre inomhusklimat i Kalmar län