Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Produktrådgivning

Vardagar 08-17

Vi hjälper dig med

  • Produktfrågor
  • Nya beställningar
0770 - 777 600

Kundservice

Vardagar 09-16

Vi hjälper dig med

  • Leveransfrågor
  • Reklamationer
0770 - 777 600
Mina Sidor
Passar luftvärmepump i Kronobergs län?
I artikeln...
Allt du behöver veta om luftvärmepumpar i Kronoberg
Vilka regler gäller för luftvärmepumpar i Kronobergs län?
Installation av luftvärmepump med ROT-avdrag i Kronoberg

Luftvärmepump i Kronobergs län

Kronobergs län är placerat mitt inne i landet, men samtidigt långt söderut. Detta påverkar klimatet, som är milt, men ändå till viss del präglat av läget i inlandet.

Vintertid ligger temperaturen vanligtvis inom intervaller där en luft-luftvärmepump ger en mycket god effekt, och så låga temperaturer att en luft-luftvärmepump inte räcker till är extremt ovanligt. 

Allt du behöver veta om luftvärmepump i Kronoberg 

  • Du tänker helt rätt i att luft-luftvärmepumpar passar bra i Kronobergs klimat.
  • Du bör tänka på: att välja en luft-luftvärmepump med lagom kapacitet.
  • Du kan räkna med att spara en stor del av uppvärmningskostnaderna i Kronobergs milda klimat.

Frågor och rådgivning kring luftvärmepumpar 

  • Vi kan hjälpa dig med: rådgivning, installation, support, service och garantiåtgärder vid ditt köp av luft-luftvärmepump.
  • Kontakta oss gärna med frågor eller för rådgivning om vilken luft-luftvärmepump som passar just dig.
  • Fyll i vårt kontaktformulär eller ring 0770-777 600.
Luftvärmepumpar i Kronobergs län
Bara nordiska modeller från kända märken, såsom Fujitsu, Daikin, Toshiba, Mitsubishi, Panasonic, Samsung och LG. Här hittar du alla våra luft-luftvärmepumpar.
Installation av luftvärmepump med ROT-avdrag i Kronobergs län
Vi på Polarpumpen är måna om att våra kunder skall vara nöjda med sitt köp av värmepump. Därför har vi valt ut ackrediterade och certifierade kyltekniker som är duktiga och gör fina arbeten. För att kunna hålla korta väntetider har vi på de flesta orter avtal med flera installatörer
Offert på luftvärmepump i Kronoberg
Att skicka en offert-förfrågan innebär inget avtal och är inte bindande på något sätt. Genom att fylla i vårt formulär för offertförfrågan får du adekvata offerter som bygger på samarbeten med aktörer nära dig.

Kort om vad en luftvärmepump är 

En luft-luftvärmepump hämtar värme från utomhusluften. Värmen komprimeras och sprids sedan inomhus via luften. Luft-luftvärmepumper kräver således inget vattenburet värmesystem, utan utgör ett perfekt komplement till dig som har direktverkande el. Den utgör också en betydligt mindre investering än de andra värmepumparna. 

Luft-luftvärmepumpen är ingen primär värmekälla och du måste därför se till att du har en annan värmekälla, som kan ta vid om luft-luftvärmepumpen inte räcker till att värma hela huset de kallaste vinterdagarna. 

Hur mycket kan jag spara? 

Tester för luft-luftvärmepumpar kan ge en god uppfattning om hur mycket man kan spara. Energimyndigheten har utfört tester för tre olika klimatzoner i Sverige och Växjö har en årsmedeltemperatur (+6,1°C)som exakt stämmer in på den mellersta zonen. Därför är det extra lätt för dig som bor i Kronobergs län att få en uppfattning om hur klimatet påverkar besparingen. I ett litet hus i den mellersta zonen är den högsta besparingen i testet på hela 71 %. 

Med utgångspunkt i Energimyndighetens tester har vi tagit fram kalkyler för tre olika stora hus i varje klimatzon. Kronobergs län ligger helt i klimatzon 3. Undrar du över möjlig besparing, elförbrukning eller kanske återbetalningstid? Klicka dig vidare via länkarna nedan.

Vilka regler gäller för luft-luftvärmepumpar i Kronobergs län? 

Det är ovanligt med specifika lagar eller regler som påverkar huruvida du får installera en luft-luftvärmepump eller inte. Det förekommer dock anmälningsplikt i några kommuner, så kontrollera alltid vad som gäller i din kommun. Det finns regler, oavsett vilket län du bor i, som säger att man inte får utsätta grannen för alltför mycket buller, men luft-luftvärmepumpar av bättre kvalitet når sällan till så hög ljudvolym. 

I vissa fall kan en detaljplan eller bostadsrättsförening påverka huruvida du kan installera en luft-luftvärmepump eller inte. 

Här hittar du rätt luftvärmepump för bättre inomhusklimat i Kronobergs län