Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Produktrådgivning

Vardagar 08-17

Vi hjälper dig med

  • Produktfrågor
  • Nya beställningar
0770 - 777 600

Kundservice

Vardagar 09-16

Vi hjälper dig med

  • Leveransfrågor
  • Reklamationer
0770 - 777 600
Mina Sidor
Passar luftvärmepump i Örebro?
I artikeln...
Allt du behöver veta om luftvärmepumpar i Örebro
Vilka regler gäller för luftvärmepumpar i Örebro län?
Installation av luftvärmepump med ROT-avdrag i Örebro län

Luftvärmepump i Örebro län

Örebro län har ett relativt milt klimat, men präglas av att det ligger mitt i landet. Luft-luftvärmepumpar brukar dock kunna ge en god effekt i Örebro, eftersom temperaturen vintertid vanligen ligger inom värmepumpens komfortzon.

Vid riktigt extremt väder kan det bli så kallt att vanliga luft-luftvärmepumpar inte räcker till, men sådana temperaturer är mycket ovanliga. 

Allt du behöver veta om luftvärmepump i Örebro 

  • Du tänker helt rätt i att installera luft-luft, som passar bra i Örebros relativt milda klimat.
  • Du bör tänka på att välja en tillräckligt kraftig luft-luftvärmepump.
  • Du kan räkna med att spara mycket energi i det relativt milda klimatet i Örebro län.

Frågor och rådgivning kring luftvärmepumpar 

  • Vi kan hjälpa dig med: rådgivning, installation, support, service och garantiåtgärder vid din investering i en luft-luftvärmepump i Örebro.
  • Kontakta oss gärna med frågor eller för rådgivning om vilken luft-luftvärmepump som passar just dig.
  • Fyll i vårt kontaktformulär eller ring 0770-777 600.
Luftvärmepumpar för Örebro
Bara nordiska modeller från kända märken, såsom Fujitsu, Daikin, Toshiba, Mitsubishi, Panasonic, Samsung och LG. Här hittar du alla våra luft-luftvärmepumpar.
Installation av luftvärmepump med ROT-avdrag i Örebro län
Vi på Polarpumpen är måna om att våra kunder skall vara nöjda med sitt köp av värmepump. Därför har vi valt ut ackrediterade och certifierade kyltekniker som är duktiga och gör fina arbeten. För att kunna hålla korta väntetider har vi på de flesta orter avtal med flera installatörer
Offert på luftvärmepump i Örebro län
Att skicka en offert-förfrågan innebär inget avtal och är inte bindande på något sätt. Genom att fylla i vårt formulär för offertförfrågan får du adekvata offerter som bygger på samarbeten med aktörer nära dig.

Kort om vad en luft-luftvärmepump är 

En luft-luftvärmepump hämtar värme från utomhusluften. Värmen komprimeras och sprids sedan inomhus via luften. Luft-luftvärmepumper kräver således inget vattenburet värmesystem, utan utgör ett perfekt komplement till dig som har direktverkande el. Den utgör också en betydligt mindre investering än de andra värmepumparna. 

Luft-luftvärmepumpen är ingen primär värmekälla och du måste därför se till att du har en annan värmekälla, som kan ta vid om luft-luftvärmepumpen inte räcker till att värma hela huset de kallaste vinterdagarna. 

Hur mycket kan jag spara? 

I Örebros relativt milda klimat kan du få en riktigt bra besparing med en luft-luftvärmepump. Energimyndighetens testresultat kan hjälpa dig att få en uppfattning om hur stor besparing du kan göra. Energimyndigheten har testat luft-luftvärmepumpar för tre olika klimatzoner och den som ligger närmast Örebro både fysiskt och temperaturmässigt är Borås. Årsmedeltemperaturen är bara 0,3°C lägre i Örebro. 

Med utgångspunkt i Energimyndighetens tester har vi tagit fram kalkyler för tre olika stora hus i varje klimatzon. Örebro län ligger i klimatzon 2 och 3. De norra delarna ligger i klimatzon 2 och de södra i klimatzon 3. Undrar du över möjlig besparing, elförbrukning eller kanske återbetalningstid? Klicka dig vidare via länkarna nedan.

Vilka regler gäller för luft-luftvärmepumpar i Örebro län? 

Det brukar inte finnas några speciella regler som hindrar installationen av en luft-luftvärmepump varken i Örebro eller någon annanstans. Det som kan påverka är att det finns en gräns för hur mycket buller du får utsätta dina grannar för. Det är dock ovanligt att vanliga luft-luftvärmepumpar låter så mycket. 

I områden med detaljplan kan det finnas speciella regler som omfattar luft-luftvärmepumpar. Det kan exempelvis vara så att du inte får ändra utseendet på fasaden. Bor du i en bostadsrättsförening kan de ha synpunkter på en eventuell luft-luftinstallation. 

Här hittar du rätt luftvärmepump för bättre inomhusklimat