Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Produktrådgivning

Vardagar 08-17

Vi hjälper dig med

  • Produktfrågor
  • Nya beställningar
0770 - 777 600

Kundservice

Vardagar 09-16

Vi hjälper dig med

  • Leveransfrågor
  • Reklamationer
0770 - 777 600
Mina Sidor
Passar luftvärmepump i Östergötlands län?
I artikeln...
Allt du behöver veta om luftvärmepumpar i Östergötland
Vilka regler gäller för luftvärmepumpar i Östergötlands län?
Installation av luftvärmepump med ROT-avdrag i Östergötland

Luftvärmepump i Östergötlands län

Östergötland ligger i landets södra delar och detta påverkar klimatet, som är förhållandevis milt. Detta är en gynnsam faktor för en luft-luftvärmepump.

Luft-luftvärmepumparna är som mest effektiva i något varmare temperaturer, även om det fortfarande kan ge en god besparing när temperaturen kryper långt under nollan. Medeltemperaturen i januari ligger på -2°C vid kustbandet och -4°C vid gränsen mot Småland (Sydsvenska höglandet) och gränsen mot Närke. 

Allt du behöver veta om luftvärmepump i Östergötland 

  • Du tänker helt rätt i att installera luft-luft, som kan spara mycket pengar i Östergötlands milda klimat.
  • Du bör tänka på att satsa på god kvalitet - du får verkligen mer för pengarna.
  • Du kan räkna med att spara upp till 70 % av uppvärmningskostnaderna i Östergötland.

Frågor och rådgivning kring luftvärmepumpar 

  • Vi kan hjälpa dig med: rådgivning, installation, support, service och garantiåtgärder vid din investering i en luft-luftvärmepump i Östergötlands län.
  • Kontakta oss gärna med frågor eller för rådgivning om vilken luft-luftvärmepump som passar just dig.
  • Fyll i vårt kontaktformulär eller ring 0770-777 600.
Luftvärmepumpar för Östergötland
Bara nordiska modeller från kända märken, såsom Fujitsu, Daikin, Toshiba, Mitsubishi, Panasonic, Samsung och LG. Här hittar du alla våra luft-luftvärmepumpar.
Installation av luftvärmepump med ROT-avdrag i Östergötland
Vi på Polarpumpen är måna om att våra kunder skall vara nöjda med sitt köp av värmepump. Därför har vi valt ut ackrediterade och certifierade kyltekniker som är duktiga och gör fina arbeten. För att kunna hålla korta väntetider har vi på de flesta orter avtal med flera installatörer
Offert på luftvärmepump i Östergötland
Att skicka en offert-förfrågan innebär inget avtal och är inte bindande på något sätt. Genom att fylla i vårt formulär för offertförfrågan får du adekvata offerter som bygger på samarbeten med aktörer nära dig.

Kort om vad en luft-luftvärmepump är 

En luft-luftvärmepump hämtar värme från utomhusluften. Värmen komprimeras och sprids sedan inomhus via luften. Luft-luftvärmepumper kräver således inget vattenburet värmesystem, utan utgör ett perfekt komplement till dig som har direktverkande el. Den utgör också en betydligt mindre investering än de andra värmepumparna. 

Luft-luftvärmepumpen är ingen primär värmekälla och du måste därför se till att du har en annan värmekälla, som kan ta vid om luft-luftvärmepumpen inte räcker till att värma hela huset de kallaste vinterdagarna. 

Hur mycket kan jag spara? 

I Östergötlands klimat, brukar besparingen bli stor med en luft-luftvärmepump. Detta är tack vare det milda klimatet. 

Luft-luftvärmepumpar testas av Energimyndigheten, för tre olika klimatzoner i Sverige. Den mellersta (Borås) har mycket snarlika temperaturförhållanden som Östergötland. Årsmedeltemperaturen i Borås är 6,1°C och i Östergötland varierar den mellan 6-6,5°C. I denna klimatzon har tester visat att du kan spara upp till så mycket som lite drygt 70 % av uppvärmningskostnaderna med en luft-luftvärmepump. 

Med utgångspunkt i Energimyndighetens tester har vi tagit fram kalkyler för tre olika stora hus i varje klimatzon. Östergötlands län ligger helt i klimatzon 3. Undrar du över möjlig besparing, elförbrukning eller kanske återbetalningstid? Klicka dig vidare via länkarna nedan.

Vilka regler gäller för luftvärmepumpar i Östergötlands län? 

En luft-luftvärmepump brukar inte hindras av några regler. I vissa fall kräver kommunen anmälningsplikt, men detta är ovanligt i Östergötland. Kontrollera med din kommun vad som gäller. I områden med detaljplan kan det gälla speciella regler, liksom i bostadsrättsföreningar. 

I ovanliga fall kan bullret från luft-luftvärmepumpen vara såpass högt att du utsätter grannarna för för höga nivåer av buller. Om du måste placera luft-luftvärmepumpen nära grannen, kan du se till att välja en luft-luftvärmepumpen med en utedel som avger mindre ljud. 

Här hittar du rätt luftvärmepump för bättre inomhusklimat i Östergötlands län