Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Produktrådgivning

Vardagar 08-17

Vi hjälper dig med

  • Produktfrågor
  • Nya beställningar
0770 - 777 600

Kundservice

Vardagar 09-16

Vi hjälper dig med

  • Leveransfrågor
  • Reklamationer
0770 - 777 600
Mina Sidor
Passar luftvärmepump i Skåne län?
I artikeln...
Allt du behöver veta om luftvärmepumpar i Skåne
Vilka regler gäller för luftvärmepumpar i Skåne län?
Installation av luftvärmepump med ROT-avdrag i Skåne

Luftvärmepump i Skåne län

I Skåne län är luft-luftvärmepumpar mycket effektiva. I det Skånes milda klimat ger luft-luftvärmepumparna en mycket hög effekt. I Skåne är medeltemperaturen i januari runt nollan och vissa vintrar någon grad under.

Detta är temperaturer som en luft-luftvärmepump klarar mycket bra. Temperaturer under det en luft-luftvärmepump klarar av är extremt ovanliga i Skåne län.

Längs kusten kan salthalten vara lite högre, särskilt i Öresund, där salthalten i havet kan variera kraftigt från timme till timme. Satsa på en luft-luftvärmepump med god kvalitet, för att få ett gott skydd mot saltet, som kan ge en snabbare korrosion.

Allt du behöver veta om luftvärmepump i Skåne

  • Du tänker helt rätt i att installera luft-luft, som passar bra i Skånes mycket milda klimat.
  • Tänk på att välja att välja en luft-luftvärmepump med tillräcklig effekt för huset.
  • Du kan räkna med att spara riktigt mycket energi i det milda klimatet i Skåne län.

Frågor och rådgivning kring luftvärmepumpar

  • Vi kan hjälpa dig med: rådgivning, installation, support, service och garantiåtgärder vid ditt köp av luft-luftvärmepump.
  • Kontakta oss gärna med frågor eller för rådgivning om vilken luft-luftvärmepump som passar just dig.
  • Fyll i vårt kontaktformulär eller ring 0770-777 600.
Luftvärmepumpar för Skåne
Bara nordiska modeller från kända märken, såsom Fujitsu, Daikin, Toshiba, Mitsubishi, Panasonic, Samsung och LG. Här hittar du alla våra luft-luftvärmepumpar.
Installation av luftvärmepump med ROT-avdrag i Skåne
Vi på Polarpumpen är måna om att våra kunder skall vara nöjda med sitt köp av värmepump. Därför har vi valt ut ackrediterade och certifierade kyltekniker som är duktiga och gör fina arbeten. För att kunna hålla korta väntetider har vi på de flesta orter avtal med flera installatörer
Offert på luftvärmepump i Skåne
Att skicka en offert-förfrågan innebär inget avtal och är inte bindande på något sätt. Genom att fylla i vårt formulär för offertförfrågan får du adekvata offerter som bygger på samarbeten med aktörer nära dig.

Kort om vad en luftvärmepump är

En luft-luftvärmepump hämtar värme från utomhusluften. Värmen komprimeras och sprids sedan inomhus via luften. Luft-luftvärmepumper kräver således inget vattenburet värmesystem, utan utgör ett perfekt komplement till dig som har direktverkande el. Den utgör också en betydligt mindre investering än de andra värmepumparna.

Luft-luftvärmepumpen är ingen primär värmekälla och du måste därför se till att du har en annan värmekälla, som kan ta vid om luft-luftvärmepumpen inte räcker till att värma hela huset de kallaste vinterdagarna.

Hur mycket kan jag spara?

I Skånes milda klimat blir besparingen stor. När luft-luftvärmpumpen får arbeta med förhållandevis varma utomhustemperaturer, blir effekten god. Dessutom behövs inte lika mycket uppvärmning i Skåne, som i övriga Sverige, tack vare det milda klimatet.

Energimyndigheten har testat luft-luftvärmepumpar för Malmös klimat med riktigt bra resultat. De luft-luftvärmepumparna som sparade allra mest i Malmös klimat, ligger på en besparing av uppvärmningskostnader på 75 % i ett litet hus.

Med utgångspunkt i Energimyndighetens tester har vi tagit fram kalkyler för tre olika stora hus i varje klimatzon. Skåne län ligger i klimatzon 4. Undrar du över möjlig besparing, elförbrukning eller kanske återbetalningstid? Klicka dig vidare via länkarna nedan.

Vilka regler gäller för luftvärmepumpar i Skåne län?

Vanligtvis hindrar inga lagar eller regler att en luft-luftvärmepump installeras varken i Skåne eller något annat län. Det enda man kan behöva tänka på, är att grannarna inte får utsättas för buller över en viss nivå. Luft-luftvärmepumpar brukar inte nå upp till så höga nivåer.

I områden med detaljplan kan det gälla speciella regler. Det är inte säkert att du får ändra fasadens utseende genom att sätta dit en luft-luftvärmepump. Bostadsrättsföreningar kan också ha synpunkter på om du vill sätta en utedel på fasaden.

Här hittar du rätt luftvärmepump för bättre inomhusklimat i Skåne län