Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Produktrådgivning

Vardagar 08-17

Vi hjälper dig med

  • Produktfrågor
  • Nya beställningar
0770 - 777 600

Kundservice

Vardagar 09-16

Vi hjälper dig med

  • Leveransfrågor
  • Reklamationer
0770 - 777 600
Mina Sidor
Passar luftvärmepump i Södermanlands län?
I artikeln...
Allt du behöver veta om luftvärmepumpar i Södermanland
Vilka regler gäller för luftvärmepumpar i Södermanlands län?
Installation av luftvärmepump med ROT-avdrag i Södermanland

Luftvärmepump i Södermanlands län

Klimatet i Södermanlands län är relativt milt. Närheten till Östersjön i öster, Mälaren i norr och Hjälmaren i väster ger ett förhållandevis milt klimat för länets position i landet.

Temperaturer under det som en luft-luftvärmepump klarar av är mycket ovanliga i Södermanland och vanligtvis ligger temperaturen vintertid på en nivå där luft-luftvärmepumpen ger en mycket god effekt. 

Allt du behöver veta om luftvärmepump i Södermanland 

  • Du tänker helt rätt i att installera luft-luft, som passar utmärkt i Södermanlands relativt milda klimat.
  • Du bör tänka på att välja en lagom kraftig luft-luftvärmepump.
  • Du kan räkna med att spara mycket pengar i det relativt milda klimatet.

Frågor och rådgivning kring luftvärmepumpar 

  • Vi kan hjälpa dig med: rådgivning, installation, support, service och garantiåtgärder vid ditt köp av luft-luftvärmepump i Södermanland.
  • Kontakta oss gärna med frågor eller för rådgivning om vilken luft-luftvärmepump som passar just dig.
  • Fyll i vårt kontaktformulär eller ring 0770-777 600.
Luftvärmepumpar för Södermanland
Bara nordiska modeller från kända märken, såsom Fujitsu, Daikin, Toshiba, Mitsubishi, Panasonic, Samsung och LG. Här hittar du alla våra luft-luftvärmepumpar.
Installation av luftvärmepump med ROT-avdrag i Södermanland
Vi på Polarpumpen är måna om att våra kunder skall vara nöjda med sitt köp av värmepump. Därför har vi valt ut ackrediterade och certifierade kyltekniker som är duktiga och gör fina arbeten. För att kunna hålla korta väntetider har vi på de flesta orter avtal med flera installatörer
Offert på luftvärmepump i Södermanland
Att skicka en offert-förfrågan innebär inget avtal och är inte bindande på något sätt. Genom att fylla i vårt formulär för offertförfrågan får du adekvata offerter som bygger på samarbeten med aktörer nära dig.

Kort om vad en luft-luftvärmepump är 

En luft-luftvärmepump hämtar värme från utomhusluften. Värmen komprimeras och sprids sedan inomhus via luften. Luft-luftvärmepumper kräver således inget vattenburet värmesystem, utan utgör ett perfekt komplement till dig som har direktverkande el. Den utgör också en betydligt mindre investering än de andra värmepumparna. 

Luft-luftvärmepumpen är ingen primär värmekälla och du måste därför se till att du har en annan värmekälla, som kan ta vid om luft-luftvärmepumpen inte räcker till att värma hela huset de kallaste vinterdagarna. 

Hur mycket kan jag spara? 

I det förhållandevis milda klimatet i Södermanland kan du spara riktigt mycket pengar med en luft-luftvärmepump. För att få en uppfattning om hur stor besparing du kan göra, kan du titta på Energimyndighetens tester. Energimyndigheten har testat luft-luftvärmepumpar för tre olika klimatzoner i Sverige och den zon som ligger närmast klimatet i Södermanland är den mellersta zonen (Borås). Faktum är att medeltemperaturen i både Eskilstuna och Oxelösund är en liten aning högre än för den mellersta zonen. 

Med utgångspunkt i Energimyndighetens tester har vi tagit fram kalkyler för tre olika stora hus i varje klimatzon. Södermanlands län ligger helt i klimatzon 3. Undrar du över möjlig besparing, elförbrukning eller kanske återbetalningstid? Klicka dig vidare via länkarna nedan.

Vilka regler gäller för luftvärmepumpar i Södermanlands län? 

Vanligtvis påverkas inte en luft-luftvärmepumpsinstallation av några speciella regler varken i Södermanlands län eller något annat län. Du får dock inte utsätta dina grannar för för mycket buller, men det är ovanligt att luft-luftvärmepumpar når upp till så höga nivåer. 

Om området har detaljplan eller du bor i en bostadsrättsförening kan speciella regler gälla. Du får kanske inte ändra utseendet på fasaden hur som helst genom att sätta dit en luft-luftvärmepump. 

Vissa kommuner har anmälningsplikt för luft-luftvärmepumpar, men det är ytterst ovanligt. 

Här hittar du rätt luftvärmepump för bättre inomhusklimat i Södermanlands län