Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Produktrådgivning

Vardagar 08-17

Vi hjälper dig med

  • Produktfrågor
  • Nya beställningar
0770 - 777 600

Kundservice

Vardagar 09-16

Vi hjälper dig med

  • Leveransfrågor
  • Reklamationer
0770 - 777 600
Mina Sidor
Passar luftvärmepump i Stockholms län?
I artikeln...
Allt du behöver veta om luftvärmepumpar i Stockholm
Vilka regler gäller för luftvärmepumpar i Stockholms län?
Installation av luftvärmepump med ROT-avdrag i Stockholm

Luftvärmepump i Stockholms län

En luft-luftvärmepumpar brukar passar mycket bra i Stockholms förhållandevis milda klimat, som påverkas av närheten till kusten. Medeltemperaturen vintertid ligger väl inom ramarna som en luft-luftvärmepump klarar av.

 Vanligtvis ligger medeltemperaturen under nollan, endast en eller två månader om året. De flesta luft-luftvärmepumparna klarar utomhustemperaturer på ned till -25° och så kallt har det inte varit i Stockholm sedan 1987.

Allt du behöver veta om luftvärmepump i Stockholm

  • Du tänker helt rätti att installera luft-luft, som passar bra i Stockholms relativt milda klimat.
  • Tänk på att väljaatt välja en lagom kraftig luft-luftvärmepump.
  • Du kan räkna med att sparamycket energi i det relativt milda klimatet i Stockholm. 

Frågor och rådgivning kring luftvärmepumpar

  • Vi kan hjälpa dig med:rådgivning, installation, support, service och garantiåtgärder vid ditt köp av luft-luftvärmepump i Stockholm med omnejd.
  • Kontakta oss gärna med frågor eller för rådgivning om vilken luft-luftvärmepump som passar just dig.
  • Fyll i vårt kontaktformulär eller ring 0770-777 600.
Luftvärmepumpar för Stockholm
Bara nordiska modeller från kända märken, såsom Fujitsu, Daikin, Toshiba, Mitsubishi, Panasonic, Samsung och LG. Här hittar du alla våra luft-luftvärmepumpar.
Installation av luftvärmepump med ROT-avdrag i Stockholms län
Vi på Polarpumpen är måna om att våra kunder skall vara nöjda med sitt köp av värmepump. Därför har vi valt ut ackrediterade och certifierade kyltekniker som är duktiga och gör fina arbeten. För att kunna hålla korta väntetider har vi på de flesta orter avtal med flera installatörer
Offert på luftvärmepump i Stockholms län
Att skicka en offert-förfrågan innebär inget avtal och är inte bindande på något sätt. Genom att fylla i vårt formulär för offertförfrågan får du adekvata offerter som bygger på samarbeten med aktörer nära dig.

Kort om vad en luft-luftvärmepump är

En luft-luftvärmepump hämtar värme från utomhusluften. Värmen komprimeras och sprids sedan inomhus via luften. Luft-luftvärmepumper kräver således inget vattenburet värmesystem, utan utgör ett perfekt komplement till dig som har direktverkande el. Den utgör också en betydligt mindre investering än de andra värmepumparna.

Luft-luftvärmepumpen är ingen primär värmekälla och du måste därför se till att du har en annan värmekälla, som kan ta vid om luft-luftvärmepumpen inte räcker till att värma hela huset de kallaste vinterdagarna.

Hur mycket kan jag spara?

I det förhållandevis milda klimatet, kan besparingen bli stor. Energimyndigheten har testat luft-luftvärmepumpar för olika klimatzoner i Sverige och dessa tester kan ge en god uppfattning om besparingsmöjligheterna runtom i landet. Inget av de testade områdena ligger i närheten av Stockholm, men skillnaden mellan medeltemperaturen i Stockholm och Borås, är vanligtvis bara någon enstaka grad.

Med utgångspunkt i Energimyndighetens tester har vi tagit fram kalkyler för tre olika stora hus i varje klimatzon. Stockholms län ligger helt i klimatzon 3. Undrar du över möjlig besparing, elförbrukning eller kanske återbetalningstid? Klicka dig vidare via länkarna nedan.

Vilka regler gäller för luftvärmepumpar i Stockholms län?

Det brukar gå bra att installera en luft-luftvärmepump i Stockholms län. Om du väljer en luft-luftvärmepump som låter mycket, kan grannarna störas av för högt buller och detta kan i ovanliga fall ställa till problem. Det är mycket ovanligt att luft-luftvärmepumpar når upp i så höga nivåer, som den accepterade gränsen.

I Stockholms län finns det gott om områden med detaljplan och här är det inte alltid säkert att man kan installera en luft-luftvärmepump. På samma sätt kan bostadsrättsföreningen ha synpunkter i och med att det påverkar fasadens utseende.

Här hittar du rätt luftvärmepump för bättre inomhusklimat i Stockholms län