Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Produktrådgivning

Vardagar 08-17

Vi hjälper dig med

  • Produktfrågor
  • Nya beställningar
0770 - 777 600

Kundservice

Vardagar 09-16

Vi hjälper dig med

  • Leveransfrågor
  • Reklamationer
0770 - 777 600
Mina Sidor
Passar luftvärmepump i Uppsala län?
I artikeln...
Allt du behöver veta om luftvärmepumpar i Uppsala
Vilka regler gäller för luftvärmepumpar i Uppsala län?
Installation av luftvärmepump med ROT-avdrag i Uppsala län

Luftvärmepump i Uppsala län

Uppsala län har ett förhållandevis milt klimat, som påverkas av närheten till Östersjön och i viss mån Mälaren i Söder. Detta gör att luft-luftvärmepumpar brukar passa riktigt bra.

Medeltemperaturen under vintern ligger på -3°C i skärgården och -5°C i inlandet. Detta är väl inom det intervall som en luft-luftvärmepump klarar av med en god effektivitet. 

Köldrekordet i Uppland ligger visserligen på -39,5°C (1875) och mer nyligen var det -38,6°C (1987). Detta är trots allt mycket ovanliga temperaturer för Uppsala län, och vanligtvis räcker luft-luftvärmepumparnas räckvidd ner till -25°C eller -30°C gott och väl. 

Allt du behöver veta om luftvärmepump i Uppsala 

  • Du tänker helt rätt i att installera luft-luft, som passar bra i Uppsalas relativt milda klimat.
  • Du bör tänka på att välja en lagom kraftig luft-luftvärmepump.
  • Du kan räkna med att spara mycket energi i det relativt milda klimatet i Uppsala.

Frågor och rådgivning kring luftvärmepumpar 

  • Vi kan hjälpa dig med: rådgivning, installation, support, service och garantiåtgärder vid ditt köp av luft-luftvärmepump i Uppsala.
  • Kontakta oss gärna med frågor eller för rådgivning om vilken luft-luftvärmepump som passar just dig.
  • Fyll i vårt kontaktformulär eller ring 0770-777 600.
Luftvärmepumpar för Uppsala
Bara nordiska modeller från kända märken, såsom Fujitsu, Daikin, Toshiba, Mitsubishi, Panasonic, Samsung och LG. Här hittar du alla våra luft-luftvärmepumpar.
Installation av luftvärmepump med ROT-avdrag i Uppsala län
Vi på Polarpumpen är måna om att våra kunder skall vara nöjda med sitt köp av värmepump. Därför har vi valt ut ackrediterade och certifierade kyltekniker som är duktiga och gör fina arbeten. För att kunna hålla korta väntetider har vi på de flesta orter avtal med flera installatörer
Offert på luftvärmepump i Uppsala län
Att skicka en offert-förfrågan innebär inget avtal och är inte bindande på något sätt. Genom att fylla i vårt formulär för offertförfrågan får du adekvata offerter som bygger på samarbeten med aktörer nära dig.

Kort om vad en luft-luftvärmepump är 

En luft-luftvärmepump hämtar värme från utomhusluften. Värmen komprimeras och sprids sedan inomhus via luften. Luft-luftvärmepumper kräver således inget vattenburet värmesystem, utan utgör ett perfekt komplement till dig som har direktverkande el. Den utgör också en betydligt mindre investering än de andra värmepumparna. 

Luft-luftvärmepumpen är ingen primär värmekälla och du måste därför se till att du har en annan värmekälla, som kan ta vid om luft-luftvärmepumpen inte räcker till att värma hela huset de kallaste vinterdagarna. 

Hur mycket kan jag spara? 

I det förhållandevis milda klimatet, kan besparingen bli stor. Energimyndigheten har testat luft-luftvärmepumpar för olika klimatzoner i Sverige och dessa tester kan ge en god uppfattning om besparingsmöjligheterna runtom i landet. Inget av de testade områdena ligger i närheten av Stockholm, men skillnaden mellan medeltemperaturen i Stockholm och Borås, är vanligtvis bara någon enstaka grad. 

Med utgångspunkt i Energimyndighetens tester har vi tagit fram kalkyler för tre olika stora hus i varje klimatzon. Nästan hela Uppsala län ligger i klimatzon 3, men om du bor längre in i landet och norrut, kan du istället titta på klimatzon 2. Undrar du över möjlig besparing, elförbrukning eller kanske återbetalningstid? Klicka dig vidare via länkarna nedan.

Vilka regler gäller för luftvärmepumpar i Uppsala län? 

Det brukar gå bra att installera en luft-luftvärmepump i Stockholms län. Om du väljer en luft-luftvärmepump som låter mycket, kan grannarna störas av för högt buller och detta kan i ovanliga fall ställa till problem. Det är mycket ovanligt att luft-luftvärmepumpar når upp i så höga nivåer, som den accepterade gränsen. 

I Stockholms län finns det gott om områden med detaljplan och här är det inte alltid säkert att man kan installera en luft-luftvärmepump. På samma sätt kan bostadsrättsföreningen ha synpunkter i och med att det påverkar fasadens utseende. 

Här hittar du rätt luftvärmepump för bättre inomhusklimat i Uppsala län