Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Produktrådgivning

Vardagar 08-17

Vi hjälper dig med

  • Produktfrågor
  • Nya beställningar
0770 - 777 600

Kundservice

Vardagar 09-16

Vi hjälper dig med

  • Leveransfrågor
  • Reklamationer
0770 - 777 600
Mina Sidor
Passar luftvärmepump i Värmlands län?
I artikeln...
Allt du behöver veta om luftvärmepumpar i Värmland
Vilka regler gäller för luftvärmepumpar i Värmlands län?
Installation av luftvärmepump med ROT-avdrag i Värmland

Luftvärmepump i Värmlands län

Landskapet Värmland är det landskap som uppvisar näst störst skillnader i vintermedeltemperatur. Detta beror på att förutsättningarna skiljer sig mycket mellan de milda öarna i Vänern och de kalla, nordliga dalgångarna.

Landskapets köldrekord ligger under det luft-luftvärmepumpar brukar klara av, men så låga temperaturer är extremt ovanliga och uppträder endast i de kallare områdena. Vanligtvis ligger temperaturen vintertid inom de intervaller som luft-luftvärmepumpen klarar av och i större delen av länet ligger medeltemperaturen vintertid inom det intervall där luft-luftvärmepumpen är mycket effektiv.

Om du bor i de kallare delarna av Värmlands län, gör du klokt i att titta på en luft-luftvärmepump som klarar låga temperaturer och ger en hög effekt i låga temperaturer.

Allt du behöver veta om luftvärmepump i Värmland

  • Du tänker helt rätt i att du kan spara mycket energi med en luft-luftvärmepump i Värmland
  • Du bör tänka på att att köpa en luft-luftvärmepump av hög kvalitet.
  • Du kan räkna med att spara en stor del av uppvärmningskostnaderna i Värmland.

Frågor och rådgivning kring luftvärmepumpar

  • Vi kan hjälpa dig med:rådgivning, installation, support, service och garantiåtgärder vid ditt köp av luft-luftvärmepump i Värmland.
  • Kontakta oss gärna med frågor eller för rådgivning om vilken luft-luftvärmepump som passar just dig.
  • Fyll i vårt kontaktformulär eller ring 0770-777 600.
Luftvärmepumpar för Värmland
Bara nordiska modeller från kända märken, såsom Fujitsu, Daikin, Toshiba, Mitsubishi, Panasonic, Samsung och LG. Här hittar du alla våra luft-luftvärmepumpar.
Installation av luftvärmepump med ROT-avdrag i Värmland
Vi på Polarpumpen är måna om att våra kunder skall vara nöjda med sitt köp av värmepump. Därför har vi valt ut ackrediterade och certifierade kyltekniker som är duktiga och gör fina arbeten. För att kunna hålla korta väntetider har vi på de flesta orter avtal med flera installatörer
Offert på luftvärmepump i Värmland
Att skicka en offert-förfrågan innebär inget avtal och är inte bindande på något sätt. Genom att fylla i vårt formulär för offertförfrågan får du adekvata offerter som bygger på samarbeten med aktörer nära dig.

Kort om vad en luft-luftvärmepump är

En luft-luftvärmepump hämtar värme från utomhusluften. Värmen komprimeras och sprids sedan inomhus via luften. Luft-luftvärmepumper kräver således inget vattenburet värmesystem, utan utgör ett perfekt komplement till dig som har direktverkande el. Den utgör också en betydligt mindre investering än de andra värmepumparna.

Luft-luftvärmepumpen är ingen primär värmekälla och du måste därför se till att du har en annan värmekälla, som kan ta vid om luft-luftvärmepumpen inte räcker till att värma hela huset de kallaste vinterdagarna.

Hur mycket kan jag spara?

I Energimyndighetens tester kan man få besparingsresultat för luft-luftvärmepumpar i tre olika zoner i Sverige. Värmlands län ligger närmast den mellersta zonen (Borås). Årsmedeltemperaturen i Karlstad är exempelvis 5,9°C, medan den i Borås är 6,1°C. Medeltemperaturen är något lägre i Arvika med 4,9°C och Torsby med 4,6°C.

Energimyndighetens testresultat visar att de bästa luft-luftvärmepumparna kan spara uppåt 70 % av energiförbrukningen för uppvärmning i den mellersta zonen där man kan hitta Värmlands län.

Med utgångspunkt i Energimyndighetens tester har vi tagit fram kalkyler för tre olika stora hus i varje klimatzon. Värmland ligger i både zon 2 och 3. I norra Värmland bör du titta på zon 2, medan du i södra Värmland kan titta på klimatzon 3. Undrar du över möjlig besparing, elförbrukning eller kanske återbetalningstid? Klicka dig vidare via länkarna nedan.

Vilka regler gäller för luft-luftvärmepumpar?

En luft-luftvärmepump brukar inte omfattas av några speciella regler, men i vissa kommuner i Värmland kan det förekomma anmälningsplikt. Kontrollera alltid om något särskilt gäller i din kommun. Det kan också finnas speciella regler som påverkar installationen i områden med detaljplan eller bostadsrättsföreningar.

Det finns regler för hur mycket buller du kan utsätta grannarna för. Det är dock mycket ovanligt att en luft-luftvärmepump av god kvalitet når upp till så höga nivåer.

Här hittar du rätt luftvärmepump för bättre inomhusklimat i Värmlands län