Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Produktrådgivning

Vardagar 08-17

Vi hjälper dig med

  • Produktfrågor
  • Nya beställningar
0770 - 777 600

Kundservice

Vardagar 09-16

Vi hjälper dig med

  • Leveransfrågor
  • Reklamationer
0770 - 777 600
Mina Sidor
Passar luftvärmepump i Västerbottens län?
I artikeln...
Allt du behöver veta om luftvärmepumpar i Västerbotten
Vilka regler gäller för luftvärmepumpar i Västerbottens län?
Installation av luftvärmepump med ROT-avdrag i Västerbotten

Luftvärmepump i Västerbottens län

Klimatet i Västerbottens län är varierar med skillnaderna i geografin. Klimatet är mildare vid kusten, än längre inåt land. De västra delarna präglas av fjällen och ett betydligt kallare klimat. Vintertid är det vanligtvis allra kallast i dalgångarna.

Trots det på många håll stränga klimatet finns det en stor möjlighet att spara pengar med en luft-luftvärmepump i Västerbottens län. Temperaturen ligger vanligtvis inom de intervaller som en bra luft-luftvärmepump klarar av. Se dock till att välja en luft-luftvärmepump som garanterar värmedrift ned till en låg temperatur. 

Allt du behöver veta om luftvärmepump i Västerbotten

  • Du tänker helt rätt i att du kan spara mycket pengar med en luft-luftvärmepump i Västerbottens län.
  • Tänk på att välja att välja en luft-luftvärmepump, som är effektiv i låga temperaturer.
  • Du kan räkna med att spara en stor summa pengar genom mindre utgifter för uppvärmning.

Frågor och rådgivning kring luftvärmepumpar 

  • Vi kan hjälpa dig med: rådgivning, installation, support, service och garantiåtgärder vid din investering i en luft-luftvärmepump i Värmland.
  • Kontakta oss gärna med frågor eller för rådgivning om vilken luft-luftvärmepump som passar just dig.
  • Fyll i vårt kontaktformulär eller ring 0770-777 600.
Luftvärmepumpar för Västerbottens län
Bara nordiska modeller från kända märken, såsom Fujitsu, Daikin, Toshiba, Mitsubishi, Panasonic, Samsung och LG. Här hittar du alla våra luft-luftvärmepumpar.
Installation av luftvärmepump med ROT-avdrag i Västerbotten
Vi på Polarpumpen är måna om att våra kunder skall vara nöjda med sitt köp av värmepump. Därför har vi valt ut ackrediterade och certifierade kyltekniker som är duktiga och gör fina arbeten. För att kunna hålla korta väntetider har vi på de flesta orter avtal med flera installatörer
Offert på luftvärmepump i Västerbotten
Att skicka en offert-förfrågan innebär inget avtal och är inte bindande på något sätt. Genom att fylla i vårt formulär för offertförfrågan får du adekvata offerter som bygger på samarbeten med aktörer nära dig.

Kort om vad en luft-luftvärmepump är 

En luft-luftvärmepump hämtar värme från utomhusluften. Värmen komprimeras och sprids sedan inomhus via luften. Luft-luftvärmepumper kräver således inget vattenburet värmesystem, utan utgör ett perfekt komplement till dig som har direktverkande el. Den utgör också en betydligt mindre investering än de andra värmepumparna. 

Luft-luftvärmepumpen är ingen primär värmekälla och du måste därför se till att du har en annan värmekälla, som kan ta vid om luft-luftvärmepumpen inte räcker till att värma hela huset de kallaste vinterdagarna. 

Hur mycket kan jag spara? 

Energimyndigheten har testat luft-luftvärmepumpar för tre olika klimatzoner och den norra zonen, som motsvarar klimatet i Luleå ligger närmast klimatet i Västerbotten. Kusten har ett något mildare klimat än den norra zonen, exempelvis har ligger Umeås medeltemperatur 1,6 grader över. Längre inåt land kan medeltemperaturen dock ligga under den norra zonen, exempelvis är medeltemperaturen något lägre i Lycksele. 

Den norra zonen uppvisar den största besparingen i kilowattimmar, även om besparingen i procent blir sämre än i södra Sverige. Det innebär dock att det går att spara riktigt mycket pengar i norr. 

Med utgångspunkt i Energimyndighetens tester har vi tagit fram kalkyler för tre olika stora hus i varje klimatzon. Nästan hela Västerbottens län ligger i klimatzon 1, men om du bor i syd vid kusten, kan du istället kolla på klimatzon 2. Undrar du över möjlig besparing, elförbrukning eller kanske återbetalningstid? Klicka dig vidare via länken nedan.

Vilka regler gäller för luft-luftvärmepumpar? 

Vanligtvis omfattas inte luft-luftvärmepumpar av några särskilda regler varken i Västerbotten eller något annat län, men det förekommer anmälningsplikt för luft-luftvärmepumpar i några kommuner. Det är alltid bra att ta reda på om några särskilda regler gäller i din kommun. Särskilda regler kan gälla i områden med detaljplan och i bostadsrättsföreningar.Det finns också regler för buller. Du får helt enkelt inte bullra för mycket, så att grannarna stör. Det är dock ovanligt att luft-luftvärmepumpar av god kvalitet når upp till så höga ljudnivåer. 

Här hittar du rätt luftvärmepump för bättre inomhusklimat i Västerbottens län