Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Produktrådgivning

Vardagar 08-17

Vi hjälper dig med

  • Produktfrågor
  • Nya beställningar
0770 - 777 600

Kundservice

Vardagar 09-16

Vi hjälper dig med

  • Leveransfrågor
  • Reklamationer
0770 - 777 600
Mina Sidor
Passar luftvärmepump i Västra Götalands län?
I artikeln...
Allt du behöver veta om luftvärmepumpar i Västra Götaland
Vilka regler gäller för luftvärmepumpar i Västra Götalands län?
Installation av luftvärmepump med ROT-avdrag i Västra Götaland

Luftvärmepump i Västra Götalands län

Luft-luftvärmepumpar brukar passa mycket bra i Västra Götaland. Även på vintern ligger temperaturen vanligen på nivåer som luft-luftvärmepumpen lätt kan hantera och det är ovanligt med temperaturer som är lägre än det luft-luftvärmepumpen klarar av.

Om du bor längs Västkusten, är det viktigt att du väljer en värmepump av hög kvalitet, eftersom salthalten kan orsaka snabbare korrosion, som gör att värmepumpens utedel inte håller lika länge, som i andra delar av landet. Var därför noga med att välja kvalitet, så du får ett gott korrosionsskydd. 

Allt du behöver veta om luftvärmepumpar i Västra Götaland

  • Du tänker helt rätt i att installera luft-luft, för du kan spara mycket pengar i Västra Götalands milda klimat.
  • Tänk på att välja att välja en pump med bra korrosionsskydd, om du bor vid kusten.
  • Du kan räkna med att spara en stor del av uppvärmningskostnaderna i Västra Götalands klimat.

Frågor och rådgivning kring luftvärmepumpar 

  • Vi kan hjälpa dig med: rådgivning, installation, support, service och garantiåtgärder vid din investering i en luft-luftvärmepump i Västra Götaland.
  • Kontakta oss gärna med frågor eller för rådgivning om vilken luft-luftvärmepump som passar just dig.
  • Fyll i vårt kontaktformulär eller ring 0770-777 600.
Luftvärmepumpar till Västra Götalands län
Bara nordiska modeller från kända märken, såsom Fujitsu, Daikin, Toshiba, Mitsubishi, Panasonic, Samsung och LG. Här hittar du alla våra luft-luftvärmepumpar.
Installation av luftvärmepump med ROT-avdrag i Västra Götaland
Vi på Polarpumpen är måna om att våra kunder skall vara nöjda med sitt köp av värmepump. Därför har vi valt ut ackrediterade och certifierade kyltekniker som är duktiga och gör fina arbeten. För att kunna hålla korta väntetider har vi på de flesta orter avtal med flera installatörer
Offert på luftvärmepump i Västra Götaland
Att skicka en offert-förfrågan innebär inget avtal och är inte bindande på något sätt. Genom att fylla i vårt formulär för offertförfrågan får du adekvata offerter som bygger på samarbeten med aktörer nära dig.

Kort om vad en luft-luftvärmepump är 

En luft-luftvärmepump hämtar värme från utomhusluften. Värmen komprimeras och sprids sedan inomhus via luften. Luft-luftvärmepumper kräver således inget vattenburet värmesystem, utan utgör ett perfekt komplement till dig som har direktverkande el. Den utgör också en betydligt mindre investering än de andra värmepumparna. 

Luft-luftvärmepumpen är ingen primär värmekälla och du måste därför se till att du har en annan värmekälla, som kan ta vid om luft-luftvärmepumpen inte räcker till att värma hela huset de kallaste vinterdagarna. 

Hur mycket kan jag spara? 

När det gäller besparing, så har Energimyndigheten gjort utförliga tester på olika värmepumpar i tre olika klimatzoner, varav en är klimatet i Borås. Mitt i hjärtat i Västra Götaland med andra ord och en mycket god referenspunkt. Testerna visar på en besparing på upp till 70 % med en luft-luftvärmepump i Västra Götaland. Samtidigt ligger kustområdet närmare klimatet i Malmö, som också testats.

Med utgångspunkt i Energimyndighetens tester har vi tagit fram kalkyler för tre olika stora hus i varje klimatzon. Västra Götalands län ligger i klimatzon 3 och 4. Bor du längst kusten tittar du på klimatzon 4, medan du i inlandet tittar på klimatzon 3. Undrar du över möjlig besparing, elförbrukning eller kanske återbetalningstid? Klicka dig vidare via länkarna nedan.

Vilka regler gäller för luft-luftvärmepumpar? 

Vanligtvis finns det inget som hindrar dig från att installera en luft-luftvärmepump i Västra Götaland. Det finns regler för hur mycket buller du får utsätta dina grannar för, men en luft-luftvärmepump brukar inte nå upp i dessa nivåer vid tomtgränsen (där detta i så fall mäts). 

I områden med detaljplan, kan det krävas tillstånd. Om din bostad ingår i bostadsrättsförening eller annan förening, kan det krävas tillstånd, i och med att luftvärmepumpens utedel anses påverka utseendet på fasaden. 

Här hittar du rätt luftvärmepump för bättre inomhusklimat i Västra Götalands län