Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Produktrådgivning

Vardagar 08-17

Vi hjälper dig med

  • Produktfrågor
  • Nya beställningar
0770 - 777 600

Kundservice

Vardagar 09-16

Vi hjälper dig med

  • Leveransfrågor
  • Reklamationer
0770 - 777 600
Mina Sidor
I artikeln...
Hur mycket kostar själva luftvärmepumpen?
Vad kostar det att installera luftvärmepumpen?
Vad kostar tillbehör?

Vad kostar en luftvärmepump?

Funderar du på vad det kostar att investera i en luftvärmepump? Vi går igenom hur mycket en luftvärmepump kostar, vilka kostnader det rör sig om och vad du kan göra för att påverka priset.

En luftvärmepump kan kosta mellan ca 7 000 och över 30 000 kronor. För de flesta hamnar det på runt 15 000 kronor.
En vanlig installation kostar knappt 5 000 kronor.
Tillbehör är ingen nödvändig kostnad, men många vill gärna ha ett värmepumpstak eller ett skydd för utedelen.

Hur mycket kostar själva luftvärmepumpen?

Priset på en luftvärmepump varierar från runt 7 000 kronor till över 30 000. Vad som avgör priset är dels luftvärmepumpens kapacitet; det kostar lite mer med en luftvärmepump som kan värma en större yta. Sen finns det lågprisvarumärken och mer exklusiva sådana. Inom många varumärken finns det också olika modeller, där några luftvärmepumpar är enklare, medan andra är riktiga lyxmodeller.

En luftvärmepump med flera innedelar kostar av naturliga skäl lite mer och ibland kan det vara idé att installera mer än en luftvärmepump för att säkra en bra värmespridning i en större del av huset och därmed en bättre besparing.

Vad kostar det att installera luftvärmepumpen?

Installation ligger på uppåt 5 000 kronor efter rotavdrag. Detta är för en vanlig standardinstallation. Kanske vill du ha hjälp med en fast elinstallation eller nedmontering? Nedmontering ingår hos oss om den nya luftvärmepumpen ska sitta på samma plats och den gamla fungerar. När luftvärmepumpen inte fungerar innebär det nämligen en hel del extra jobb för kylteknikern att säkra upp att köldmediet inte läcker ut.

Vad kostar tillbehör?

Idag kommer väldigt många luftvärmepumpar med WiFi-styrning, men annars kanske detta är något du vill välja till? Det finns även fjärrstyrning med GSM, som är ett bra alternativ i en sommarstuga, där det saknas WiFi-uppkoppling.

Andra populära tillbehör är markstativ, värmepumpstak, värmepumpsskydd, dräneringstråg och lite bättre vibrationsdämpare. Tillbehör är inget måste, men medför en extra kostnad, om det är något särskilt du önskar. Vissa lägger inga pengar alls på tillbehör, medan andra betalar många tusenlappar.

Vad kostar det sammanlagt?

Till stor del handlar det alltså om vilka val du gör, men vanligtvis kostar den ca 20 000 kronor för luftvärmepump med installation.

Funderar du på att skaffa en luftvärmepump?

Vi hjälper dig gärna. Hör av dig till våra säljare på 0770-777 600 eller efterfråga en offert så hjälper vi dig att hitta en luftvärmepump som passar.

Läs vidare

Hitta kalkyler för din klimatzon

Vi har också tagit fram specifika kalkyler för olika klimatzoner i Sverige. Här kan du läsa på hur klimatet påverkar möjlig besparing, elförbrukning och återbetalningstid. Vilken klimatzon bor du i?