Sveriges största installatörsnät
prisjakt stjärnor4,6
Delbetalning med Svea

IVT Luft-luftvärmepumpar

IVT är ett svenskt värmepumpsföretag, som grundades i Tranås 1968 av bröderna Elis, Harald och Billy Peterson. Redan på 70-talet började bröderna att tillverka värmepumpar i liten skala. De första värmepumparna var jordvärmepumpar. Företaget växte och på 80-talet fick de i uppdrag att installera värmepump på Drottningholms slott.Läs mer

Innova varumärke

Efterfråga offert på IVT luftvärmepump

Just nu har vi inte någon möjlighet att erbjuda IVT luftvärmepumpar direkt i butiken. Men fyll gärna i offertformuläret nedan, så försöker vi hjälpa dig på bästa sätt.

System och installation

Kort information om fastigheten

Kontaktinformation

* Obligatoriska fält

De personuppgifter du lämnar när du fyller i formuläret ovan behandlas i enlighet med vår integritetspolicy.

Pumpguiden

Vi hjälper dig att hitta den perfekta luft-luftvärmepumpen för just ditt hem. Ta hjälp av pumpguiden!

Till guiden

Efterfråga offert

Vill du ha förslag på vilken produkt som passar för just ditt hem.
Klicka här och fyll i vårt offertformulär.

Till offert

Kunskapsbanken

Vill du veta mer om värmepumpar? Kanske reda ut vilken kapacitet du behöver i ditt hus, eller förstå vilken information du kan få ut av energimärkningen eller också undrar du vad SCOP-värde egentligen är. Vad vill du veta?

Läs mer

IVT luft-luftvärmepumpar

Hos Polarpumpen hittar du luft-luftvärmepumpar från IVT:s kvalitetssäkra sortiment. Luft-luftvärmepumparna omvandlar energin som finns i uteluften till värme. Via en tyst och effektiv fläkt sprids sedan värmen i ditt hus. Har du direktverkande el idag kan sänka dina värmekostnader med upp till 50% genom att installera en IVT Nordic Inverter luft-luftvärmepump.

IVT - Ett renodlat värmepumpsföretag

IVT är ett företag som endast arbetar med värmepumpar, till skillnad från de flesta värmepumpstillverkarna som har värmepumpar som ett litet sidoprojekt. IVT är dessutom ett svenskt företag, med tillverkning i småländska Tranås. Uppvärmning i nordiskt klimat är det som är i fokus. Många värmepumpar på den svenska marknaden är utvecklade som luftkonditionering, med små kompletteringar, för att fungera i Norden – så är det inte med IVT:s värmepumpar.

Forskning och utveckling

IVT har en målsättning att behålla sin ledande marknadsposition. Därför har man ett mycket stort fokus på forskning och utveckling som sysselsätter 50 personer i Tranås. Sedan 2005, då IVT togs upp i Boschkoncernen, har man fått större resurser till snabbare utveckling. IVT är numera även Boschs kompetenscenter för utveckling av värmepumpar.

Miljöfokus med Svanenmärkta värmepumpar

IVT har ett stort fokus på miljö och arbetar för att utveckla värmepumpstekniken till ännu mer miljövänliga nivåer. IVT har Sveriges enda Svanenmärkta värmepumpar i sitt sortiment och sammanlagt sparar IVT:s kunder mer än en miljon ton i koldioxidutsläpp varje år.