Sveriges största installatörsnät
prisjakt stjärnor4,2
Delbetalning med Svea

Sharp luft-luftvärmepumpar

Sharp är ett välkänt japanskt företag som främst arbetar med elektronik. Bland deras produkter finner man också värmepumpar, närmare bestämt luft-luftvärmepumpar. Det som kännetecknar Sharp är innovativa elektronikprodukter, där man har användarvänlighet och miljö i fokus. Läs mer

Luft-luftvärmepumpar från Sharp

Idag har Sharp endast luft-luftvärmepumpar i sitt värmepumpssortiment, men man tillverkar också produkter som tar tillvara på direkt solenergi, som solpaneler. Luft-luftvärmepumpar utnyttjar också energi från solen, med energi som är lagrad i luften.

Sharp luft-luftvärmepumpar

Utvecklad för det nordiska klimatet

Sharps luft-luftvärmepumpar är utvecklade med det nordiska klimatet i fokus. Luft-luftvärmepumparna ger gott om värme även vid låga temperaturer och har en avancerad hetgasavfrostning, som ger snabb och effektiv avfrostning. Avfrostningen utnyttjar spillvärme från värmeprocessen och du slipper en energförbrukande värmekabel i utedelen.

Inspiration från naturen

Med sin Coanda-teknik har Sharp ett optimerat luftflöde, som ger en god värmespridning och varma golv, utan att det känns dragigt. Coanda-tekniken är inspirerad av den naturliga Coanda-effekten.

Dessutom har Sharp hämtat inspiration från olika fågelvingar på sin väg mot det perfekta luftflödet. Genom att titta på fågelvingarnas konstruktion har man kunnat återskapa flera viktiga egenskaper, såsom låg luftfriktion och god kontroll över luftströmmen.

Sharp har också en avancerad luftrening med Plasmacluster. Man utnyttjar samma typ av positiva och negativa joner som finns i naturen, för att rena inomhusluften.

Genom att skapa en effektiv luft-luftvärmepump erbjuder Sharp dig dessutom att spara energi, vilket i sin tur är nyttigt för miljön.

AirPatrol mobilstyrning

Till din Sharp luft-luftvärmepump kan du använda AirPatrol, för att styra luftvärmepumpen med mobilen. Du kan kontrollera och ändra luftvärmepumpens inställningar och blir varnad om något krånglar med uppvärmningen. AirPatrol finns i två varianter AirPatrol SMS-styrning och AirPatrol WiFi.

Om Sharp

Sharp grundades för över 100 år sedan. Namnet kommer från deras första produkt - en penna som inte blev slö.

Idag är Sharp en internationell koncern med 50 000 anställda. De är ett välkänt namn inom teknikbranschen och tillverkar produkter inom områden som vitvaror, hemelektronik, solceller och digitala informationssystem.

Det dröjde ända till 1968 innan Sharp tog sig in på den europeiska marknaden. I Sverige har företaget verkar sedan 1979. För den nordiska marknaden har man bestämt sig för att främst fokusera på miljö och användarvänlighet, vilket syns tydligt i Sharps luftvärmepumpar.