Sveriges största installatörsnät
prisjakt stjärnor4,6
Delbetalning med Svea

Så mycket kostar din pool i månaden

Vill du bygga pool men vill veta lite mer om vilka kostnader som tillkommer innan du slår till? Här kan du läsa mer om kostnaden för uppvärmning och rengöring av din pool.

Vad är det som kostar?

De fasta kostnaderna för din pool är kopplade till uppvärmningen av vattnet samt dess underhåll och rengöring. För att värma upp din pool så energismart och därmed kostnadseffektivt som möjligt är en poolvärmepump det bästa alternativet. Med en värmepump kan du sänka dina kostnader med hela 85 %. Rengöringen av din pool kan göras på många olika sätt. Du kan välja att tillsätta klor eller använda klorfri rengöring. Du behöver även en cirkulationspump eller dylikt för att se till att vattnet cirkulerar genom det rengörande filtret.

Månadskostnad uppvärmning

Månadskostnaden för uppvärmningen av en normalstor pool på 4x8 meter som värms upp till 28 grader landar någonstans mellan 500 kronor till 1000 kronor i månaden med en poolvärmepump. Om du räknar med en badsäsong på ungefär 4 månader betyder det en total kostnad för uppvärmning mellan 2000 till 4000 kronor. Priset för uppvärmningen kommer dock variera beroende på storleken på poolen, var den är placerad, om den är isolerad samt hur varmt det är i luften.

Vad kostar det att ha en pool?

Ungefärlig månadskostnad för en normalstor pool på 4x8 meter som värms upp till 28 grader.

Månadskostnad rengöring

För rengöring och underhåll av din pool kan du räkna med att betala ca 1000 till 2000 kronor för kemikalier under hela säsongen vilket innebär en kostnad på 250 till 500 kronor i månaden.

På Polarpumpen erbjuder vi ett startpaket som innehåller allt du behöver för att rengöra din pool. Vill du investera i vattenrening genom UV-ljus kan du sänka dina kostnader för rengöring avsevärt då UV-ljuset minskar behovet av tillsatta kemikalier i vattnet. Vad gäller cirkulationspump eller sandfilterpump erbjuder vi modeller som kostar från ungefär 1000 kronor eller uppåt.

Tips för att sänka månadskostnaden för din pool

Det finns mycket du kan göra för att säkerställa en så låg omkostnad för din pool som möjligt. Genom att välja ett energieffektivt uppvärmningssystem i form av en poolvärmepump, investera i pooltäckning och rengöra din pool med en poolrobot kan du spara mycket pengar på underhåll.

Isolera poolen med poolskydd eller pooltak

För att ta tillvara på värmen på bästa sätt bör du isolera poolen med hjälp av pooltäckning eller ett pooltak. Genom att täcka din pool skapar du en växthuseffekt som håller värmen från att avdunsta så att ditt uppvärmningssystem inte behöver jobba lika hårt för att hålla temperaturerna där de ska vara. Pooltäckning håller även poolen ren från smuts vilket leder till minskade kostnader för rengöring.

Rengör poolen med poolrobot

Även om du täcker din pool är noggrann och regelbunden rengöring ett måste för att vattnet inte ska bli dåligt. För billig och smidig rengöring rekommenderar vi att du väljer en pooldammsugare eller poolrobot. Poolroboten är en helt automatisk dammsugare som suger upp smuts och löv från vattnet så att du slipper göra det.