0770-777 600, måndag-fredag 8-17

flc-e-65
flc-e-65

ComfortZone Excellence 65

Värmer mellan 180-260 m²
Inverterkompressor
Svensktillverkad
 • 1 x ComfortZone EX65
 • 1 x Standard-installation med ROT 12 600 kr
 • 1 x Standard-installation 18 000 kr
 • 1 x Rengöringsservice ventilationssystem med ROT 2 093 kr
 • 1 x Rengöringsservice ventilationssystem 2 990 kr

* Obligatoriska fält

I lager

Beskrivning
Detaljer

Comfortzone EX65 - Både snygg och användarvänlig

Här på Polarpumpen hittar du ComfortZones senaste frånluftsvärmepumpar Excellence. Den svenktillverkade serien av frånluftsvärmepumpar garanterar en lång livslängd och en säker drift.

ComfortZones Excellence frånluftsvärmepumpar:

 • Har en inverterstyrd kompressor - jobbar aldrig mer än vad den behöver
 • Framtagna för både små hus och stora villor
 • Elektronisk expansionsventil som styr kylkretsen på ett noggrannare sätt
 • Har krav på en lång livslängd
 • En av marknadens snyggaste frånluftsvärmepumpar, med prisbelönt design
 • Legionellasäkrade då tanken extravärms en gång per vecka
 • Klarar av dagens byggregler
 • Bäst energibesparing bland frånluftsvärmepumpar

Anpassad efter kunden

ComfortZones nya serie Excellence är framtagen med kundens bästa i fokus. Produkten har en hög effektivitet tack vare kvalificerade flödesberäkningar av varmvattenflödet och luftflödet, samt en kraftfullare kompressor

ComfortZone Excellence 65 är en extra kraftig frånluftsvärmepump, som passar dig med ett större hus. Excellence 65 är en av ComfortZones högre modeller och kräver en takhöjd på 235 cm. De högre modellerna har en inbyggd tank till skillnad från ComfortZones lägre modeller.

Inverterstyrning

Inverterstyrd kompressor har blivit standard i frånluftsvärmepump, så även i ComfortZone. Med en inverterstyrd kompressor håller ditt hem en jämnare temperatur. Med ComfortZone Excellence får du en steglös temperatur vilket innebär att pumpen höjer eller sänker temperaturen själv, för att alltid sträva efter ett så jämnt inomhusklimat som möjligt.

Användarvänligt gränssnitt

ComfortZone har lagt mycket tid på att få fram ett självförklarande och enkelt användargränssnitt. Gränssnittet är utformat med tydliga symboler och möjlighet till att finjustera värmekurvan på ett begripligt sätt. Du kan dessutom se en grafisk presentation av dina besparingar och statistik för värmeproduktion, varmvattenproduktion, elpatrontillskott, kompressorns drifttid samt inomhustemperatur.

ComfortZones användarvänliga gränssnitt

Bäst energibesparing bland frånluftsvärmepumpar

Ett av målen med Excellence-serien var en högre verkningsgrad och mer energibesparing. Pumpen har en inbyggd dator som analyserar luftflödet i detalj och en elektronisk expansionsventilation som ger extra effektivitetshöjning. Excellence-serien ger bäst energibesparing bland frånluftsvärmepumpar. Byter du från en äldre frånluftsvärmepump till en ny kan du spara upp till 30-50% av dina uppvärmningskostnader.

Designad för tyst gång

ComfortZone Excellence serien är designad för låta så lite som möjligt. Serien har en kompressor med tyst gång och en högeffektiv ljudhuv runt kompressorn. Det finns även massiv vibrationsdämpning och oväntade ljudeffekter kan dämpas från displayen.

Prisbelönt design

Serien ComfortZone Excellence har tilldelats priser för sin omtyckta design. Serien fick designpriset Design S hedersomnämning, som delas ut av föreningen Svensk Form, med motiveringen; Med ett lättillgängligt, intuitivt gränssnitt bjuder displayen in till samtal med brukaren. Det visuella skalet signalerar avskalad teknologi och skapar köplust. Design med mervärden för en bred konsumentgrupp, utan att skrika tidlöshet. Ledmotivet för arbetet har varit att utveckla en estetiskt tilltalande värmepump med en genomarbetad ergonomi och en förenklad hantering.

Award Design S
Serien har tilldelats designpriset Design S

Skapad för både stora och små hus

Det finns en frånluftsvärmepump för alla i Excellence-serien. De lågbyggda modellerna är på 160 cm och passar dig med låg takhöjd. Du kan även använda de lägre modellerna om du vill vara mer miljövänlig och koppla in en solslinga. De högre modellerna är på 210 cm med inbyggd tank.

Kontrollera frånluftsvärmepumpen från mobilen med ComfortZone Online!

Med tillbehöret ComfortZone Online kan du sköta frånluftsvärmepumpen enkelt och bekvämt från soffan eller när du är på resa. ComfortZone Online är enkelt att installera i din värmepump och du kan sedan koppla upp frånluftsvärmepumpen till husets WiFi och styra den via en app i mobilen, surfplattan eller datorn. Appen är gratis och du får tillgång till alla funktioner som finns i användarmenyerna på pumpen.

Trygghet via hemförsäkringen

För Comfortzones frånluftsvärmepumpar lämnar vi 2 års totalgaranti. Dessutom har du som privatperson 4 års garanti genom din hemförsäkring (juridisk person: 3 år). Efter detta kan du förnya 1 år i taget hos ditt försäkringsbolag.

Fler fördelar

 • Ljudnivå 47-50 dB
 • Användarvänlig
 • Prisbelönt design
 • Smart ventilationssystem

Teknisk Information

Generellt    
Garanti 2 års totalgaranti. Dessutom har du som privatperson 4 års garanti genom din hemförsäkring. Efter detta kan du förnya 1 år i taget hos ditt försäkringsbolag. [Allt under förutsättning att installation köps av Polarpumpen. Annars 2 års materialgaranti.]
Märke ComfortZone
Värme    
Kapacitet (Max.) Värmepumpens kapacitet ska matcha husets behov av värme.
Läs mer
kW 12.5
Kapacitet / tillförd effekt (+20°C i luften, +35°C utgående vatten) 6.5 / 1.6
Extra information
Avgiven effekt/Tillförd effekt vid 20(12)/50 °C kW 6,5/2,1
Vatten till värmesystemet    
Utgående vattentemperatur (Max. / Min.) Maximal och minimal framledningstemperatur till radiatorer och golvvärme.
°C 50 - 60 / -*
Vattencirkulation (Max. / Nom. / Min.) l/min 13.33 - 33:33
Extra information *ställbart
Tappvatten    
Varmvattenberedare volym Hur stor varmvattenberedare behövs? Ofta räcker 200 l, men har ni badkar och gillar att duscha länge, kan det vara bra med en större tank.
Läs mer
l 210
Varmvattenkapacitet l/h 320 / 380*
Temperatur varmvatten (Max.) °C 60
Extra information *Beroende på inställning av elpatron.
Enhet    
Modell ComfortZone EX65
Vikt kg 210
Dimensioner höjd mm 2100
Dimensioner bredd mm 600
Dimensioner djup mm 650
Reshöjd mm 2200
El    
Strömförsörjning Ø, V, Hz 3-fas, 400, 50
Rekommenderad säkring A 16
Elpatron Värmepumpens elpatron hjälper till med uppvärmningen, om värmepumpstekniken inte räcker till.
kW 6 / 9*
Extra information el *Ställbar för att kunna anpassas efter de svenska byggreglerna för nybyggda hus.
Ventilation    
Luftflöde l/s 61.11 - 91.67
Köldmedium    
Köldmedium typ Vilken sorts köldmedium som används i värmepumpen.
Läs mer
R410A
Köldmediemängd Hur mycket köldmedium som används i värmepumpen.
Läs mer
g 1250
Produktrecensioner
Installation

Enkelt och smidigt att inkludera installation

Vid ditt köp av frånluftsvärmepump är det smidigt att låta våra kunniga fackmän installera din frånluftsvärmepump åt dig. Att köpa en installation av oss på Polarpumpen innebär att du får en korrekt genomförd installation utförd av en expert på frånluftsvärmepumpar.

Standardinstallation av din frånluftsvärmepump

Vi på Polarpumpen installerar endast din frånluftsvärmepump om du haft en sådan innan. Din nya frånluftsvärmepump placeras på samma ställe som den tidigare pumpen och kopplas mot befintligt värmesystem och befintliga ventilationskanaler. Om du vill ha hjälp med nyinstallation, måste du efterfråga en offert, så ska vi se om vi har möjlighet att hjälpa dig.

Läs mer om vad som ingår i installationen under tekniska data.

Du rekommenderas att köpa installation av din frånluftsvärmepump tillsammans med pumpen för att:

 • För att säkerställa en korrekt utförd installation, bör installationen utföras av en kunnig fackman.
 • Det ingår installationsmaterial i installationen som är nödvändiga för att starta din frånluftsvärmepump.
 • Med Rot-avdraget betalar du 30 % mindre av arbetskostnaden för installationen av din frånluftsvärmepump.

Beställ till rengöringsservice av ventilationssystemet

Mycket damm i ventilationen försämrar effektiviteten på den nya frånluftsvärmepumpen markant, och du riskerar att filtret är igensatt redan efter ett par dagar. För att få ut bästa effekt av din nya frånluftsvärmepump, bör du därför beställa till rengöringsservice. Vissa tillverkare har detta som krav för att deras garantier skall gälla, men hos oss är detta ett tillval, som vi starkt rekommenderar.

Installatören plockar ner donen och rengör dem. En viska används för att komma åt en bit in i ventilationsrören och på så sätt få bort så mycket damm och smuts som möjligt.

ROT-avdrag

Med Rot-avdraget betalar du som kund endast 70 % av arbetskostnaden för att installera din pump. Om du ska köpa installation med ROT väljer du detta bland alternativen i rullgardinsmenyn inne på frånluftsvärmepumpen.

Läs mer om Rot här

Att tänka på innan du beställer installation

Installation av Polarpumpen utförs endast om det är ett utbyte av en befintligt pump till en ny. Du som kund, bör därför ha haft en frånluftsvärmepump installerad tidigare. Detta innebär att din nya frånluftsvärmepump placeras på samma ställe som din tidigare pump. Värmesystem och ventilationskanaler kopplas båda upp mot de redan befintliga systemen.

Beställning av frånluftsvärmepump med installation

Om du väljer att köpa din frånluftsvärmepump med installation så tilldelas du den installatör närmast dig med kortast väntetid. När installatören informerats kontaktar denne dig för att boka tid för installation som passar er båda. Väntetiden för installation kan variera allt från 2 till 5 veckor beroende på vilken årstid det är. Oftast gäller regeln - Desto kallare, desto längre väntetid.

Under tiden levereras frånluftsvärmepumpen hem till dig som kund. Se till att vara hemma för att ta emot din frånluftsvärmepump och placera den där den ska installeras. Du bör även vara hemma när installatören ska installera din frånluftsvärmepump.

Vad ingår i installationen av min frånluftsvärmepump?

När Polarpumpen installerar din frånluftsvärmepump ingår demontering och nedtappning av gammalt system. Dock kan våra installatörer inte stå för bortforsling av din frånluftsvärmepump.

Vid installationen ingår även rör för övergångar. Dess längd brukar ligga mellan 2 meter och 2,5 meter. Vid installationen kan extra kostnader uppkomma. Något du som kund bör diskutera med din installatör. Exempel på detta är om avluftningskanalen måste isoleras och om överskåpet behöver en sockel.

Läs noga igenom vad som ingår under Tekniska Data.

Tekniska data för installation av frånluftsvärmepump

Allmänt

Rotavdrag   30 % möjligt via val1
Polarpumpen behöver ditt personnummer och din fastighetsbeteckning.
Tillstånd   Kund ansvarar för att alla nödvändiga tillstånd finns.2

Arbete

Demontering gammalt system Ja
Nedtappning gammalt system Ja
Inkoppling av värmepump mot befintligt vattenburet system och varmvatten Ja
Inkoppling av värmepump mot tidigare installerad varmvattenberedare/panna Nej, kontakta oss för mer information
Isolering av frånluftsrör Nej3
Igångsättning för test av värmepump Ja
Instruktion till kund om handhavande Ja
Grovstädning Ja
Rengöring av ventilationssystemet Tillval
El-arbete Nej4
Nedmontering gammal varmvattenberedare Nej
Tätning av väggenomföring Nej (Tätning av hål genomförs med fogskum)
Montering av tillbehör Nej
Bortforsling av emballage Nej
Debitering för extra restid p.g.a. ex. icke farbar väg Ja5

Material

Rörlängd m 2-2,5

Förberedelser för kund

Ta emot leverans   Kunds ansvar
Plocka undan på installationsplatsen   Kunds ansvar
Ev. förberedelse av tillbehör   Se respektive tillbehör
Hjälpa till att bära vid installationen   Kunds ansvar

Fotnoter

1 För ROT-avdrag behöver Polarpumpen ditt personnummer och din fastighetsbeteckning. Om Skatteverket inte beviljar hela eller delar av den preliminära skattereduktionen som Polarpumpen AB dragit av, har Polarpumpen AB rätt att efterfakturera det belopp som Skatteverket inte beviljat.

Läs mer om vad som gäller för ROT-avdrag här!

2 Polarpumpen förutsätter att du som kund har alla nödvändiga tillstånd för att installationen ska kunna utföras. Skulle en tredje part efter installationen komma med krav om demontering av anläggningen, frånsäger sig Polarpumpen alla eventuella kostnader som uppstår i samband med demontering eller åtgärd av fasad. Alla dessa kostnader efterfaktureras dig som kund.

3 Extra isolering av avluftsrör behövs endast för vissa frånluftsvärmepumpar. Detta ingår därför inte som standard. Kontakta oss för mer information!

4Endast anslutning av elkabel mellan befintlig arbetsbrytare och värmepump.

5Resetillägg tillkommer om hantverkaren inte kan nå installationsplatsen i egen bil; exempelvis om det krävs båt eller annat transportmedel. Välj tilläggstjänsten "Resetillägg om hantverkaren inte kan nå installationsplatsen i egen bil."!

Fråga

Fråga om denna produkt

* Obligatoriska fält

Raketen "Vi säljer och installerar över hela Sverige. Hör av dig till oss med dina frågor och funderingar!"

Linus, rådgivare.
0770-777 600
[email protected]
Telefontid måndag - fredag 8-17

Berätta vad du tycker om produkten!

Recensera
Please, wait...