Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Produktrådgivning

Vardagar 08-17

Vi hjälper dig med

  • Produktfrågor
  • Nya beställningar
0770 - 777 600

Kundservice

Vardagar 09-16

Vi hjälper dig med

  • Leveransfrågor
  • Reklamationer
0770 - 777 600
Mina Sidor
Vid luftburen värme värms luft och spridningen sker via luften.
I artikeln...
Vilka värmekällor passar till?
Hur kan jag värma tappvatten?
Hur får jag bättre spridning av värmen?

Vad är luftburen värme?

Detta system innebär att värmen sprids via luften i huset, vilket innebär att luften måste flytta på sig, för att värmen ska spridas effektivt.

Vilka värmekällor kan jag välja på?

Det finns inte så många värmesystem att välja på om man har luftburen värme. Man kan exempelvis ha ett FTX-system eller en luftvärmepump. Generellt behöver man också ha någon form av direktverkande värme, som kan kompletteras med en luft-luftvärmepump eller eldning, för att få ner omkostnaderna.

Hur kan jag värma tappvatten?

De värmekällor som sprider värmen via luften, värmer generellt inte tappvappvattnet; för att få ner omkostnaderna för tappvattnet kan man använda en värmepumpsberedare eller solfångare.

Hur får jag bättre spridning av värmen?

Luftburen värme hindras av stängda dörrar och trånga passager. Därför kan du behöva hjälp med värmespridningen. Om du eldar, kan du ta hjälp av luft-luftvärmepumpens fläktar, för att sprida värmen. Och om du vill ha hjälp att få in värmen i stängda rum eller få bra spridning mellan våningsplan kan du installera en värmeflyttare.

Krångliga ord om uppvärmning?
Tycker du att det är lite svårt att förstå några av facktermerna kring uppvärmning? Ta hjälp av vårt uppvärmningslexikon.