Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Produktrådgivning

Vardagar 08-17

Vi hjälper dig med

  • Produktfrågor
  • Nya beställningar
0770 - 777 600

Kundservice

Vardagar 09-16

Vi hjälper dig med

  • Leveransfrågor
  • Reklamationer
0770 - 777 600
Mina Sidor
En värmeflyttare hjälper till med värmespridning till stängda utrymmen vid luftburen värme.
I artikeln...
Minska din energiförbrukning
Värme till stängda rum och andra våningsplan
Sprider även svalka

Värmeflyttare ger bättre värmespridning

Värmeflyttare, värmeförflyttare, luftflyttare eller luftförflyttare är olika ord för samma sak, där syftet är det som skiljer dem åt. Grundfunktionaliteten är oavsett att få luften i rörelse. Får man luften i rörelse, kan man effektivisera den luftburna värmen, få bättre luftrening, eller kanske få upp sval luft på övervåningen under varma sommardagar.

Värmeförflyttare sprider värmen

En värmeflyttare är bra att använda i hemmet när du vill sprida värmen i huset. Vid användning av exempelvis en luft-luftvärmepump kan värmen ofta bli koncentrerad till att stanna i pumpens närhet. Detta bidrar till att husets alla rum inte drar nytta av all den värmen som luft-luftvärmepumpen ger. Genom att använda dig av värmeflyttare sprider du värmen från luftvärmepumpen även till övriga rum i hemmet där du vill ha en behagligare inomhustemperatur. Du kan också få hjälp att sprida värme från braskamin eller luftvärmepump till en annan våning.

Minska din energiförbrukning med luftflyttare

Värmeflyttare kan effektivt hjälpa dig att sprida värmen inomhus. Har du en billig värmekälla, som exempelvis en luft-luftvärmepump, kan du genom att komplettera värmepumpen med luftförflyttare, spara på värmekällans energi och behöver då inte köra på värmepumpens högsta kapaciteten i onödan. På detta sätt slipper du dessutom att komplettera med andra, mer energikrävande värmekällor. Genom den minskade energiförbrukningen som luftförflyttare bidrar till minskar även hushållets uppvärmningskostnader.

Luftförflyttare till stängda rum och andra våningsplan

Luftförflyttare lämpar sig främst till luftburen värme, där luft-luftvärmepumpar, braskaminer och direktverkande el är de vanligaste källorna vi använder oss av i Sverige. Till skillnad mot ett vattenburet värmesystem, där värmen sprids med hjälp av det varma vattnet som leds i rören genom husets väggar och golv, kan istället värmespridningen i det luftburna värmesystemet hindras av enbart en stängd dörr. Det innebär att även om du har en öppen planlösning i ditt hem finns det fortfarande rum med dörrar som emellertid är stängda, som exempelvis dörrar till sovrum.

Då värmeförflyttarna monteras mellan väggarna sprids värmen även till de rum som har en stängd dörr och skapar där en behaglig och jämn temperatur i rummet. Luftflyttare finns även för att jämna ut temperaturen mellan två plan.

» Här kan du köpa värmeflyttare

Sprider även svalka

Om du använder din luft-luftvärmepump för att kyla på sommaren, kan en luftförflyttare på ett effektivt sätt hjälpa dig att sprida kyla mellan våningsplan och även in i de stängda rummen.

Krångliga ord om uppvärmning?
Tycker du att det är lite svårt att förstå några av facktermerna kring uppvärmning? Ta hjälp av vårt uppvärmningslexikon.

Vi har valt ut värmeförflyttare från Airmove

Airmove är ett svensk företag, som både utvecklar och tillverkar ventilationslösningar, så som värmeförflyttare. Vi har valt att sälja deras produkter främst då det är genomtänkta svenska produkter av hög kvalitet. Fördelen med svenska produkter är att tillverkaren oftast har en god förståelse för det svenska klimatet och alla dess utmaningar, vilket Airmove har. Därför är deras luftförflyttare anpassade efter de behov som finns i de hus vi bygger i vårt svenska klimat. Samtidigt som behovet av en värmeflyttare som både är tystgående och kräver minimalt med energiförbrukning har tagits i hänsyn. Genom att installera Airmove 2.0 kan du spara upp till 40 % av dina omkostnader för uppvärmningen i ditt hem.

» Läs mer om Airmove här

Värmeflyttare
Hela utbudet av värmeflyttare. Vill du flytta värme mellan våningsplan eller mellan rum?